Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
21 Aralık 2020 Pazartesi - 07:41

Erdoğan’dan büyük ve güçlü Türkiye mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için ihtiyaç duyulan altyapıyı tamamladıkça, Türkiye’nin yerli ve uluslararası yatırımcılar için giderek artan bir cazibe merkezi hâline dönüşeceğini belirtti.

Erdoğan’dan büyük ve güçlü Türkiye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu 6. Kesim Açılış Töreni'ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan TEM İzmit-1 Kavşağı-Akyazı arasındaki kısmının Türkiye’ye, bölge ve şehirlere hayırlı olmasını dileyerek, hizmete açılan kısmın uzunluğunun bağlantı yollarıyla birlikte 68 kilometreyi geçtiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, projede şimdiye kadar hizmete giren yolların toplam uzunluğunun 389,3 kilometreye ulaştığını belirterek, Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamının açılması için son bir bölümün daha kaldığını söyledi.

YATIRIMIN GETİRİSİ

Yolun kalan kısmının da gelecek yılın ilk çeyreğinde tamamlanacağını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yatırım bedeli 3,1 milyar dolar olan bu kesimin ülkemiz ekonomisine sadece vakit ve akaryakıt tasarrufundan sağlayacağı yıllık katkı 2,5 milyar liradır. Bugün açılışını yaptığımız bölümün maliyeti de 431 milyon doları buluyor. Bu otoyol, İstanbul’un her iki istikametinde de araç trafiğinde çok büyük rahatlama sağlayacaktır. Şu ana kadar açılan kısımlarda bu faydayı zaten görmeye başladık” dedi.

BAĞLANTI YOLU

İstanbul-İzmir Otoyolu ve TEM Otoyolu ile çeşitli noktalarda kurulan bağlantı sayesinde vatandaşlara her istikamet için hızlı ve konforlu ulaşım alternatiflerini sunduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşası süren Kınalı, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir otoyolunun da bitmesiyle Marmara Bölgesini çepeçevre saran otoyol ağının tamamlanacağını bildirdi.

ABİDE ESERLER

Anlattığı otoyol güzergâhlarında bulunan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi abide eserlere dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tür yapıların ulaşım işlevi yanında ülke ve şehirler için sembol hâline dönüşen eserler olduğunun altını çizdi.

Üretim ve ticaret gücüyle Türkiye'nin adeta kalbi konumundaki Marmara Bölgesi ve onun merkezinde yer alan İstanbul'un geleceğini şekillendirecek yatırımların her aşamasını bizzat takip ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemize eser kazandırmaktan daha büyük bir siyaset, daha büyük bir hizmet, daha büyük bir şeref olmadığına inanıyorum” dedi.

Kara, hava, deniz ve demir yollarıyla ulaşımın kalkınmanın temel altyapılarının başında geldiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, insan ve ürünlerin ülke içinde her yere hızlı ulaşamadığı yerlerde kalkınma ve refahın olamayacağını kaydetti.

“OTOYOL UZUNLUĞUMUZU NEREDEYSE İKİYE KATLADIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin uzunca bir süre ulaşım konusundaki eksikliklerin sıkıntısını yaşadığını belirterek, şöyle konuştu: “İktidara geldiğimizde ülkemizde sadece 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Biz bu mesafeyi 28 bin kilometreye kadar çıkardık. Otoyol uzunluğumuzu neredeyse ikiye katladık. Karayolu tünellerinin sayısı 83 ilaveyle 395'i, uzunluğu da 473 kilometre ilaveyle 523 kilometreyi buldu. Sadece ulaştırma yatırımları için 18 yılda 880 milyar liranın üzerinde bir kaynak kullandık. Demiryollarında ülkemizi hızlı ve yüksek hızlı tren hatlarıyla tanıştırdık. İnşallah önümüzdeki yıl Ankara-Sivas hızlı tren hattını da hizmete açıyoruz. Bununla kalmadık. Mevcut demiryolu ağımızın tamamına yakınını neredeyse sıfırdan yapmışçasına yeniledik, modernize ettik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, raylı sistemler, havalimanı ve deniz limanı yatırımlarından örnekler vererek, “Tek tek sıralamaya kalksak saatlerin, günlerin yetmeyeceği yatırımlarla Türkiye'nin ulaşım altyapısını 2023 hedeflerimize uygun hâle getirdik. Devam eden projelerimizin de devreye girmesiyle ülkemizi salgın sonrası dönemin üretim ve ticaret merkezi hâline getirme gayretimizi daha da ileri taşıyacağız” şeklinde konuştu.

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE

Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için ihtiyaç duyulan altyapıyı tamamladıkça, Türkiye’nin yerli ve uluslararası yatırımcılar için giderek artan bir cazibe merkezi hâline dönüşeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar 220 milyar dolarlık uluslararası yatırım çekmiş olmamız bunun en büyük ispatıdır, ama asıl büyük atılımı önümüzdeki döneme bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik bağımsızlığını güçlendirdikçe önlerine çıkan engelleri daha kolay aşmaya başladıklarına vurgu yaparak, içeride ve dışarıda yılların alışkanlıklarını değiştirmenin de kolay olmadığını anlattı.

“ÜLKEMİZE DİZ ÇÖKTÜRTME GAYRETİ İÇİNDE OLANLARI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Terör örgütlerini kullanmaktan darbe girişimlerine, siyasi ve ekonomik tuzaklardan yaptırımlara kadar her yöntemi kullanarak Türkiye’nin önünü kesmeye çalışanların şu ana kadar başarılı olamadığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin egemenlik haklarını kullanmaktan asla tereddüt göstermeyecek bir ülke olduğunu kabul ettirmekte kararlıyız. Bizimle eşit şartlarda oturup konuşmaya, adil tekliflerle anlaşmaya hazır olan herkese kapımız da, gönlümüz de açıktır. Tehditle, dayatmayla, riyakârlıkla, ayak oyunlarıyla ülkemize diz çöktürtme gayreti içinde olanlara söylüyorum, sizleri hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Mücadelelerini zafere ulaştırana kadar durmayacaklarını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yolda en büyük güç kaynağının da milletin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunu vurguladı.

Kısır hesapların ürünü siyaset ve topum mühendisliklerinin Türkiye’ye her bakımdan ağır maliyeti olduğu üzerinde duran Cumhurbaşkanı Erdoğan, eser, hizmet ve proje konusunda herkesle yarışmaya, rekabete hazır olduklarını, bunun dışındaki hiçbir çekişmenin de Türkiye’ye faydası olmayacağına inandıklarını söyledi.

İHRACAT TRENİ

Tek umutları Türkiye’nin tökezlemesi, Türk milletinin sıkıntıya girmesi olan bir kesimin, geçen günlerde Çin’e uğurlanan yük treni hadisesinde takındıkları tavra değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “İstanbul’dan hareket eden trenimiz Marmaray’ı, Kars-Tiflis-Bakü hattını, Hazar geçişini kullanarak iki kıta, iki deniz ve 5 ülke kat edip hedefine ulaşacaktı. Bizzat Bakanımız tarafından Çerkezköy’den uğurlanan ihracat trenimiz rutin gümrük işlemleri için Halkalı’ya geliyor. Treni Halkalı’da gören birileri hemen ortalığı ayağa kaldırdı, trenle ilgili olmadık tezviratları sosyal medyadan piyasaya sürdüler. Bakanlığa sorsalar sebebini anında öğrenecekleri çok basit bir konuyu sırf hükûmete saldırmak için kullanmaya çalıştılar. Halkalı’daki gümrük işlemlerini tamamlayan trenimiz, uğradığı her durakta konum atarak 12 gün sonra Çin’e ulaştı. Böylece ülkemizin dış ticaretini ve küresel ticaretteki konumunu güçlendirecek çok önemli bir adım daha başarıyla atılmış oldu. Bu, kendini vatana ait hisseden, kendini bu milletin bir parçası olarak gören herkesin sevinçle karşılaması gereken bir olaydır. Türkiye’nin kıtalar arası ticarette ana kavşaklardan biri olması, 83 milyonun tamamına fayda sağlayacak büyük bir başarıdır. Böylesi önemli bir başarı karşısında üzüntüsünü gizleme gereği dahi duymayan zihniyetin bu ülkeyle gönül bağı kopmuş demektir.”

“MİLLETİMİZE VERDİĞİMİZ HER SÖZÜ TUTARAK 2023’E ALNIMIZIN AKIYLA ULAŞACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 2021 bütçesinin kabul edildiğine işaret ederek, “Bu vesileyle, Komisyondan Genel Kurula kadar her aşamasında bütçeye katkı veren tüm milletvekillerine şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı olarak sergilediğimiz güçlü dayanışmayla başta Sayın Bahçeli olmak üzere ülkemiz ve milletimize hizmet vasıtası olarak gördüğümüz bütçe sürecinin sağlıklı bir şekilde yürümesini sağladık” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Attığımız bu adımla adı millet olan, aslında zillet durumuna düşmüş, PKK terör örgütüyle iç içe olanlara da sesleniyorum, şunu iyi bilin: 2023 Cumhur İttifakının yeni bir zafer yılı olacaktır. İnşallah milletimize verdiğimiz her sözü tutarak 2023’e alnımızın akıyla ulaşacağız” açıklamasında bulundu.

Gaziantep’te özel bir sağlık kuruluşunda meydana gelen yangında 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Kuzey Marmara Otoyolu Kurtköy-Akyazı kesiminin TEM İzmit-1 Kavşağı-Akyazı arasındaki kısmının hayırlı olmasını dileyerek, projede emeği geçenleri kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından, tören alanında bulunan yetkililere verdiği talimatla, otoyolunun açılışını gerçekleştirdi.

KAYNAK: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
Maske mesafeli Curling
 
Oktay: ‘Erdoğan yerli ve millidir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Yatırım yapmaya devam edeceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Yürüttüğümüz mücadeledeki en büyük gücümüzün altına ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Cami'inde cuma namazının ...
‘Allah’a hamd ediyoruz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 747. vuslat yıl ...
 
‘En büyük gücümüz kardeşliğimizdir’
Erdoğan, “İçinden geçtiğimiz tarihî dönemde en büyük gücümüz birliğimiz, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa seslendi
Erdoğan, Ekonomimizin güçlü ve kırılgan yönlerini gayet iyi biliyoruz. ...
‘Yatırımlar artarak devam ediyor’
Erdoğan, “Ekonomik İstikrar Kalkanı ve Sosyal Koruma Kalkanı Paketleriyle ...
 
‘İstiklal ve istikbalimizi koruyacak dirayete sahibiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin son yedi yılda uğradığı her saldırıya, ...
‘Ülkemizi ilk 10’a sokmayı hedefliyoruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Ülkemizi yeniden cazibe merkezi yapacak reformların ...
Türk Dünyası için gurur günü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye ve Azerbaycan sırt sırta verdiği sürece, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva