Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>TÜRKÄ°YE
11 Aralık 2020 Cuma - 04:26

Türk Dünyası için gurur günü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye ve Azerbaycan sırt sırta verdiği sürece, Allah'ın izniyle zorlukları aşmaya, başarıdan başarıya koşmaya devam edecektir” dedi.

Türk Dünyası için gurur günü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’da düzenlenen Zafer Geçidi Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Bundan sonra Türkiye ve Azerbaycan olarak hedefimiz, bu toprakları daha müreffeh, daha gelişmiş, çocuklarımız için daha yaşanabilir bir yer hâline getirmek için mücadele etmektir. Türkiye ve Azerbaycan sırt sırta verdiği sürece, Allah'ın izniyle zorlukları aşmaya, başarıdan başarıya koşmaya devam edecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın, Ermenistan işgalindeki topraklarının kurtarılması dolayısıyla Azadlık Meydanı'nda düzenlenen Zafer Geçidi Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycanlıları, “can gardaşlarım” diyerek selamladı ve bu zafer, gurur günlerinde yanlarında olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“AZERBAYCAN, DESTAN YAZMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e nazik daveti ve misafirperverliği için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın 44 gün süren destansı mücadelesinde, şehit düşenlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar diledi.

Şair Bahtiyar Vahapzade'nin, “Topraktan pay olmaz” şiirinden bazı dizeleri okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karabağ'ı 30 yıllık hasretin ardından anavatanla buluşturan Azerbaycan ordusunun neferlerini tebrik ediyor, onları dualarla cepheye gönderen anaların ellerinden öpüyorum” dedi.

Azerbaycan'ın askerî ve diplomasi alanında elde ettiği başarıda en büyük paylardan birinin Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kardeşim İlham Aliyev böylelikle, merhum Haydar Aliyev'in kendisine vasiyet olarak bıraktığı arzusunu da yerine getirmiştir.  Bu vesileyle, güçlü Azerbaycan'ın temellerini atan Umum Millî Lider Haydar Aliyev'i de burada rahmetle yâd ediyorum. Azerbaycan, Kardeşim İlham Aliyev'in dirayetli liderliği altında inşallah destan yazmaya devam edecektir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, Azerbaycan'ın, yürüttüğü mücadeleye en başından itibaren tüm kurum ve kuruluşlarıyla destek verdiğini yineleyerek, Türkiye’nin bütün imkânlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında olduğunu vurguladı.

“AZERBAYCAN'IN TOPRAKLARINI İŞGALDEN KURTARMIŞ OLMASI MÜCADELENİN BİTTİĞİ ANLAMINA GELMİYOR”

“Türkiye olarak Azerbaycan'la münasebetlerimizde kendimize her zaman Büyük Lider Haydar Aliyev'in ‘iki devlet, tek millet’ şiarını rehber aldık’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz ifadesiyle ‘Azerbaycan'ın kederini kederimiz, sevincini sevincimiz’ bildik. Bu anlayışla, Karabağ'ı sinemizde yara eyledik. Bugün de bu yaranın kapanmasının sevincini paylaşmak, bu şanlı zaferi birlikte kutlamak için aranızdayız. Azerbaycan'ın topraklarını işgalden kurtarmış olması mücadelenin bittiği anlamına asla gelmiyor. Bugüne kadar siyasi ve askerî alanda sürdürülen mücadele, bundan sonra çok daha farklı cephelerde devam edecektir. 30 yıllık işgal döneminde bu bölgelerin virane hâline geldiğini, taş üstünde taş kalmadığını hep birlikte gördük. Kardeşim İlham Aliyev'in dediği gibi; Füzuli şehrinde bayrak asmaya bina dahi bulunamamıştır. Bütün şehirler tarumar edilmiş, bütün köyler yerle yeksan olmuş, mezarlıklar bile tahrip edilmiştir. Camiler yıkılmış, minareler aynı şekilde tarumar olmuştur. Ermenilerin bazıları, her şeyi yıktıkları gibi, tarihî ve kültürel varlıkları da tabii zenginlikleri de yağmaladılar. Bütün bu tahribatın hesabının sorulması muhakkak gerekiyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaş sırasında Gence, Terter, Ağdam, Berde, Ağcabedi gibi Azerbaycan topraklarının da hedef alındığına dikkati çekerek, 100 masum sivilin şehit edildiğini, annelerin yavrusuz, çocukların anasız babasız bırakıldığını, saldırılar sonucunda 416 da yaralı bulunduğunu kaydetti.

“DÜŞMANLIK YERİNE İYİ KOMŞULUK TEMELİNDE İLİŞKİLER YENİDEN ELE ALINMALIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savaş hukuku ağır biçimde ihlal edilmiş, insanlık onuru ayaklar altına alınmıştır. Bunları görmezden gelenlerin gözleri kadar vicdanları da körleşmiştir.  Her mecrada bunun hesabını sormak boynumuzun borcudur” açıklamasında bulundu.

 

Yıllardır doğdukları yerlerden uzak kalarak memleket hasretiyle yanıp tutuşan 1 milyon kaçkın, göçkün Azerbaycanlının artık doğdukları topraklarına dönebilmek için sabırsızlandığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en kısa sürede bu hasretlerinin sona ereceğine inandıklarını söyledi.

DAĞLIK KARABAĞ

“Dağlık Karabağ'a yıkım, katliam ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmeyenlerin de artık akıllarını başlarına toplaması gerekiyor” uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Ermeni yöneticiler, halkın kaynaklarını, Azerbaycan'ın topraklarını işgal altında tutabilmek için harcamıştır. Hâlbuki bu kaynaklar anlamsız müdafaa hatlarına, silahlara, gözlerini kin ve kan bürümüş kifayetsiz yöneticilerin ihtiraslarına harcanmamış olsa, bugün manzara çok daha farklı olurdu. Ermeni politikacıların bunu çok iyi tahlil edip, barış ve istikrar temelinde geleceği kurma konusunda cesur adımlar atmalarını temenni ediyoruz. Ermenistan halkını da kendilerini geçmişin yalanlarıyla avutarak, fakirliğe mahkûm eden diasporanın esaretinden kurtulmasını diliyoruz. Batılı emperyalistlerin gaz vermesiyle bir yere varılmayacağı görülmeli, düşmanlık yerine iyi komşuluk temelinde ilişkiler yeniden ele alınmalıdır. Ermenistan halkı, Karabağ'da yaşananlardan ders çıkarırsa, bu, bölgede yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in Azerbaycan halkının yaşadığı onca acıya rağmen, kalıcı istikrar için takdire şayan bir tavır sergilediğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in bu iyiniyetli çabalarını desteklediklerini ve bu çabanın muhataplarınca değerlendirilmesini arzu ettiklerini bildirdi.

“BUGÜN, TÜM TÜRK DÜNYASI İÇİN ZAFER VE GURUR GÜNÜDÜR”

Şehitlerin fedakârlıkları sayesinde Azerbaycan'ın, toprak bütünlüğünü yeniden tesis ettiğini, artık Azerbaycan topraklarının, yıllardır hasret kaldığı Terter Çayının sularına kavuştuğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şuşa'nın dağlarının başındaki duman artık dertli değildir. Tutsak ‘Harı Bülbül’ artık özgürdür, daha parlak açacaktır. Köndelençay, artık daha coşkun akacak, Aras, türküsünü daha güçlü çığıracak, Karabağ Şikestesini okuyan nefesler daha yüksek, daha güçlü çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

“Aras'ı ayırdılar, mil ilen doyurdular, men senden ayrılmazdım, zor ilen ayırdılar. Ay Laçın, can Laçın men sene kurban Laçın” dizelerini de okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Güzelliğine kurban olduğumuz Laçın, artık özgürdür. Laçın gibi, Şuşa gibi, Füzuli, Cebrayıl, Zengilan, Gubadlı, Ağdam ve Kelbecer de artık özgürdür. Bugün Azerbaycan'ın millî şairi, büyük mücahit, Ahmet Cavad Bey'in ruhunun şad olduğu gündür. Bugün Nuri Paşa'nın, Enver Paşa'nın, Kafkas İslam Ordusu'nun yiğit neferlerinin ruhunun şad olduğu gündür. Bugün, Azerbaycan şehitlerinin serdarı Mübariz İbrahimov'un da ruhunun şad olduğu gündür. Bugün, hepimiz için, tüm Türk dünyası için zafer ve gurur günüdür. Rabbime bizlere bugünleri yaşattığı için sonsuz hamdediyorum.”

“Karabağ Azerbaycan’dır. Karabağ artık anavatanıyla kucaklaşmış, 30 yıllık hasret son bulmuştur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bundan sonra Türkiye ve Azerbaycan olarak hedefimiz, bu toprakları daha müreffeh, daha gelişmiş, çocuklarımız için daha yaşanabilir bir yer hâline getirmek için mücadele etmektir. Türkiye ve Azerbaycan sırt sırta verdiği sürece, Allah'ın izniyle zorlukları aşmaya, başarıdan başarıya koşmaya devam edecektir. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum. Bütün Azerbaycan halkını, değerli kardeşim Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i ve şanlı Azerbaycan ordusunu, Türk ordusunu yürekten tebrik ediyorum. Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Sağ olun, var olun. Allah’a emanet olun.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, konuşmalarının ardından Bakü Azadlık Meydanı’nda geçit töreni düzenleyen Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askerî birliklerini selamladı.

KAYNAK: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
Erdoğan’dan İslam Düşmanlığı tepkisi
 
Erzurum’da son 10 yılda 2 bin 116 şirket kuruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan İslam Düşmanlığı tepkisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Günümüzde İnsan Hakları Evrensel ...
Erdoğan’dan Milli Teknoloji mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Büyük sanayi kuruluşlarımızdan küçük ...
‘Yukarı Karabağ Azerbaycan toprağıdır’
Şentop, “Yukarı Karabağ Azerbaycan toprağıdır ve Ermenistan Azerbaycan ...
 
‘Yıldız ve Hilal Karabağ semalarında dalgalanıyor’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde düzenlediği basın ...
Erdoğan, Ayasofya'ya hat levhası bağışladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Al-i İmran Suresinin 159. ve 160. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan yatırımcılara seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizi yerli ve uluslararası yatırımcılar ...
 
Erdoğan’dan Doğu Akdeniz mesajı
Erdoğan, Doğu Akdeniz Çalıştayı’na gönderdiği video mesajda, “Avrupa Birliği, ...
‘Hakkın yanında yer almayı sürdüreceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Binyıllara sâri geçmişimizde, ne haysiyetimizden ...
‘Eski Türkiye manzarasına son verdik’
Erdoğan, "Türkiye bizim dönemimizde sadece siyasette, ekonomide, savunmada ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva