Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Göktaş gönül elçilerine seslendi
Göktaş gönül elçilerine seslendi
Yerlikaya’dan göçle mücadele açıklaması
Yerlikaya’dan göçle mücadele açıklaması
AK Parti Yerel Yönetimleri İstişare ediyor
AK Parti Yerel Yönetimleri İstişare ediyor
Bayraktar gençlerin heyecanına ortak oldu
Bayraktar gençlerin heyecanına ortak oldu
Erdoğan: ‘İnsanın bir davası, bir duruşu olmalı’
Erdoğan: ‘İnsanın bir davası, bir duruşu olmalı’
HABERLER>GUNDEM
30 Mart 2012 Cuma - 11:11

El insaf!

Zam talebi UKOME’den döndü

El insaf!

Özel Hak otobüsleri Derneği tarafından, ulaşım maliyetlerindeki artışlar gerekçesiyle yapılan astronomik zam talebi UKOME’den döndü.  UKOME Yetkilileri yüzde elliye varan orandaki zam talebinin kabul edilemez olduğunu,  bu sebeple geri çevrildiğini açıkladı.

Özel Halk otobüsleri Derneği’nce  şehir içi ulaşımında öğrenci taşıma ücretinin 1 TL’den 1.5 TL’ye, tam diye tabir edilen normal taşıma ücretinin ise 1.5’den 2 TL’ye yükseltilmesi yolundaki başvurunun haklı gerekçelere dayanmadığını savunan yetkililer, böyle bir zammın uygulanamayacağını savundular.

Elektrik, akaryakıt, LPG’nin yanı sıra yiyecek ve giyecek ürünlerine yapılan zamlardan bunalan vatandaşlar, ulaşıma yapılacak zammın hayatı iyice katlanılmaz hale getireceğini öne sürerek, Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımda kararlı bir şekilde faaliyet vermesini, zam taleplerinin de reddedilmesini istedi.

Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşıma girmesinin hem hizmet rekabeti getireceğini hem de fiyatta denge sağlayacağını savunan vatandaşlar, ulaşımın yalnızca özel işletmeler tekeline bırakılmasının tüketici hakları açısından olumsuz bir durum oluşturduğunu kaydettiler.

VATANDAŞ BIKKIN

Ahmet Kadiroğulları:  “Hizmet yok. Neyin zammını istiyorlar? Mağdur olan biz vatandaşlarız. Baştan beri ulaşımda düzensizlik mevcut. Kimin ne yaptığı belirsiz. herkes kendi kafasına göre iş yapıyor. Yerel yönetimlerin bu başı boşluğa bir dur demesi lazım.”

Mertcan Polat “Ben öğrenciyim aynı zamanda çalışıyorum. Otobüslerin bilet fiyatlarında afaki fiyatlar belirleyip, zam talebinde bulunması anlaşılır şey değil. Toplu ulaşımda hizmet adına ne var? Sabahları otobüse bindiğimiz zaman bizleri balık istifi gibi üst üste yığıyorlar. Buda yetmezmiş gibi, bir sürü de hakarete maruz kalıyoruz. Yeterli ve tatmin edici hizmet veriyorlar mı da, bilet fiyatlarına zam istiyorlar? Bence aksine bilet fiyatların aşağı çekilmesi gerekir. Eğer bilet fiyatları artarsa taksilere binmeyi tercih ederim. En azından kaliteli hizmet alırım”

Ahmet Serkan Barutçugil “Ulaşımda sıkıntıları saymakla bitmez öncelikli olarak uygulanan bilet fiyatlarına çeki düzen getirilisin. Minibüsler farklı, otobüsler farklı ücret tarifesi uyguluyor. Bu nasıl iş anlamış değiliz. Yapılan hizmet tam bir fiyasko. Bizleri insan yerine koyan yok. Dün araba kullanmasını dahi bilmeyen insan, bakıyorsun bugün şoför olmuş. Yolcuyla nasıl konuşulur bilen yok. Büyükşehir Belediye Başkanlığının bu sorunlara çözüm getirmesini bekliyoruz.”

Nursim Efendigil “Sabahları otobüsler çok geç geliyor. Otobüse bindiğim zaman bırakın oturacak yer, adım atacak yer bulamıyoruz. Bayan olarak otobüslere binmeye çekiniyorum. Hizmet kalitesi sıfır.  Otobüslere binmekte inmekte tam bir rezalet. Kaba ve hakaret dolu konuşmaları var. Önce bu sıkıntılara çözüm getirilsin, sonra kalkıp zam talebinde bulunsunlar. İstenilen fiyat çok fazla bence bilet fiyatları aşağı çekilmesi gerekir. Ülkemizin diğer illerinde ulaşımda böyle sıkıntılar yoktur. Bu sıkıntıları ben burada gördüm.”

Semra Güngörmez “Öğrenci olarak bilet fiyatındaki artışı çok fazla buluyorum. Otobüslere çok fazla yolcu alınmaması gerekir. Koltuk sayısına göre yolcu alınsın. Dolmuşlar her gün denetlensin. Ulaşıma kaliteli hizmet getirilsin. Dolmuş sayıları artırılsın. Dolmuşlardan para kaldırılsın kartlı binişler yapılsın. Şoförlere eğitimler verilsin. Otobüsler yenilenisin ondan sonra kalkıp zam talebinde bulunsunlar. Bilet fiyatlarına istenilen zam çok fazla.”

 
SGK’dan yeni yaklaşım
 
Erzurum'da otobüs devrildi: 4 ölü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 30 Mart 2012 Cuma 13:27

hizmet yok.....neyin zammını istiyorlar.... trafik terörleri....

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İpek yolu demiryolu ile bağlanacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray projesinin ...
Türkiye gündeminde 20. sıradayız
Medya takip şirketi Ajans Press yerel, bölgesel ve ulusal olarak 2 bin ...
Ataşeler Erzurum'a hayran kaldı
Türkiye'de görev yapan 37 yabancı ülkenin Ataşeleri aileleriyle birlikte ...
 
Baba oğul SÜPER EKİP
Erzurum'un Oltu İlçesinde yaşayan 70 yaşında ki İbrahim Bayındır 4 oğlu ...
Yollara para aktı
Belediyelerde olduğu gibi, Karayolları’nda da yıllık bütçenin önemli bölümü ...
İlçelerde ‘Binbir’ coşku
Erzurum Tortum ve Pazaryolu’nda 1001 hatim duası yapıldı. İlçe müftülüklerinin ...
 
Milli kültür tehdit altında
Mütefekkir Yazar Nevzat Kösoğlu, milli kültürün ailede ve eğitim kurumlarında ...
Ermenilere tarih tokatı
ASİMED Ermeni mezalimine karşı Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca ...
A.Ü.tarımda ufuk çiziyor
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ziraat İşletme Müdürü Prof. Dr. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva