Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
ASHM'den kadına yönelik şiddetle kararlı mücadele
ASHM'den kadına yönelik şiddetle kararlı mücadele
Besicilerden kışlık yem mesaisi
Besicilerden kışlık yem mesaisi
Erzurum patentte 18’inci sıraya yükseldi
Erzurum patentte 18’inci sıraya yükseldi
2. ve 3. Lig'de canlı yayınlanacak maçlar açıklandı
2. ve 3. Lig'de canlı yayınlanacak maçlar açıklandı
Büyükşehir Halk Pazarı’nın 15. şubesini açtı
Büyükşehir Halk Pazarı’nın 15. şubesini açtı
HABERLER>ARAŞTıRMA
24 Eylül 2026 Perşembe - 12:42

ETB'den 80'inci yıl etkinliği

ETB'de "Erzurum Coğrafi İşaretler Bilgilendirme Semineri" düzenlendi.

ETB den 80 inci yıl etkinliği

Erzurum Ticaret Borsası'nın kuruluşunun 80. yılı dolayısıyla kentin köklü gastronomi mirasını ve yöresel değerlerini geleceğe taşımak, coğrafi işaretli ürünlerin korunması, markalaşması ve katma değerinin artırılmasındaki rolünü değerlendirmek amacıyla "Erzurum Coğrafi İşaretler Bilgilendirme Semineri" düzenlendi.
Erzurum Ticaret Borsası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Erzurum Vali Yardımcısı Orhan Ayaz, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Pazarlama Daire Başkanı Ahmet Turan Gürkan, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Özakalın, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, İl Tarım ve Orman Müdürü Alparslan Kenger, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Yer, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

"Şu anda da 62 tescilli ürünle Türkiye üçüncüsüyüz"
Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, göreve geldikleri 2018 yılında Erzurum'da 7 tescilli ürün bulunduğunu ifade ederek, "Bir hedef koyduk. Burada da bir ilke geliştirdik: 'Üreten Borsa, gelişen Erzurum, kazanan bir Türkiye' için yola çıktık. Şu anda da 62 tescilli ürünle Türkiye üçüncüsüyüz. Bazen 4'e düşüyoruz ama hedefimiz birinci olmak inşallah. Bu kapsamda kurum personelimize, benim değerli meclis üyelerime, yönetim kurulu üyelerime, bu hedefte bizle beraber emek veren bütün kamu kuruluşlarımıza, bütün üniversitelerimize, her iki üniversitemize de gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Bu bir ekip işi" diye konuştu.

"Bir ürünün tescilini almak sadece yeterli değil"
Coğrafi işaretler noktasında birlikte bir çalışma yapacaklarını ifade eden Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Pazarlama Daire Başkanı Ahmet Turan Gürkan ise, "Bir ürünün tescilini almak sadece yeterli değil. Çünkü şu anda ülkemizde bin 898 tane coğrafi işaretli ürünümüz var. Bunların yaklaşık yüzde 90'ı tarım ve gıdayla alakalı. Yani yaklaşık bin 700'e yakını tarım ve gıda ürünü. Bu bin 700'e yakın üründen 62 tane de bizim Erzurum ölçeğimizde tescilli ürünümüz var. İşte hepinizin bildiği üzeri 15 tane de başvurumuz var, şu anda başvuru sürecinde bekleyen şu anda. Hepinizin bildiği üzere işte Erzurum Oltu cağ kebabı var, Oltu taşı var, cıvil peyniri var ama aynı zamanda unutulmaya yüz tutmuş da bazı coğrafi işaretli ürünlerimiz var" ifadelerini kullandı.

 
Lahana üretiminde Söğütlü farkı
 
ATAUNİV ve Büyükşehir'den kültürel vizyon iş birliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİV'de Kimya Öğretmenleri Çalıştayı düzenlendi
Erzurum il merkezinde görev yapan kimya öğretmenleri ile kimya eğitimi ...
ETÜ’nün Jean Monnet Module Projesine AB desteği
ETÜ’nün Jean Monnet Module Projesi Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Yerli tohum 'Parla' Erzurum'un kışına meydan okuyor
DATAE tarafından geliştirilen ve Aziziye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ...
 
SESAME, ATAÜNİV'in 4 projesini fonlayacak
Fen ve Eczacılık Fakültelerinin Projeleri UNESCO ve Avrupa Birliği Destekli ...
SESAME, ATAÜNİV'in 4 projesini fonlayacak
Fen ve Eczacılık Fakültelerinin Projeleri UNESCO ve Avrupa Birliği Destekli ...
ATAUNİV'den yerli ilaç üretimine destek
Atatürk Üniversitesi, üniversite-sanayi iş birliği vizyonu doğrultusunda ...
 
Büyükşehir'den 'Deprem ve zemin istişare' toplantısı
Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Deprem ve zemin istişare' toplantısı düzenlendi.
Erzurum’dan TÜBİTAK Türkiye finallerinde büyük başarı
Finallerde Erzurum 2 Türkiye birinciliği, 2 Türkiye ikinciliği, 1 Türkiye ...
ATAUNİV projelerine ulusal ve uluslararası destek
Atatürk Üniversitesi bünyesinde yürütülen bilimsel çalışmalar, ulusal ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir şehri kurtaracak olan şey asfalt değil, aidiyettir.
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
DADAŞ GAZETESİ
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva