Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>BÖLGE
22 Aralık 2020 Salı - 12:49

Doğu Anadolu beyaz örtüsüne kavuştu

Erzurum sabah saatlerinde başlayan kar yağışının artmasıyla beyaza büründü. Kar yağışını hasretle bekleyen bazı vatandaşlar ise heyecanlarını gizleyemedi.

Doğu Anadolu beyaz örtüsüne kavuştu

Erzurum sabah saatlerinde başlayan kar yağışının artmasıyla beyaza büründü. Kar yağışını hasretle bekleyen bazı vatandaşlar ise heyecanlarını gizleyemedi.
Erzurum’da sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı kent genelinde etkisini göstermeye devam ediyor. Etkisini artırarak devam eden kar yağışı kenti beyaza bürürken, bazı vatandaşlar ise iş yerlerine giderken olumsuz etkilendi. Vatandaşların kaldırımda yürürken kaymaması için belediye çalışanları cadde üzerlerinde kar kürüme çalışmaları yaptı. Öte yandan, uzun zamandır etkili kar yağışı bekleyen bazı Erzurumlu vatandaşlar ise heyecanlarını saklayamadı.
Uzun zaman sonra kar yağdığı için heyecanlandıklarını belirten vatandaşlar, “Bugün 22 Aralık, güne kar yağışı ile başladık. Uzun zamandır kar yağmıyordu hasret kalmıştık kar yağışına. Biz de sabah saatlerinde işe gidebilmek için arabamızı temizledik. Biraz çileli bir iş olsa da yine de özlemiştik bu heyecanı. Erzurum’a kar yakışıyor diyebiliriz” dedi.

AĞRI’DA YOĞUN KAR YAĞIŞI KENTİ ETKİSİ ALTINA ALDI

Ağrı’da sabah saatlerinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı kenti beyaz örtüyle kapladı.

Ağrı’da yoğun kar yağışı etkili oluyor. Kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini iyice arttırdı. Yağan kar nedeniyle ev ve iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar zor anlar yaşarken araç sürücüleri ise kazaya sebebiyet vermemek için sis farlarını yakarak düşük hızda seyretti. Öte yandan Ağrı-İran ve Ağrı-Erzurum karayolunda da yoğunlaşan kar yağışı araç sürücülerine zor anlar yaşattı.

‘KIŞI SEVİYORUZ ONUN İÇİN DE KIŞIN ZORLUKLARINA KATLANACAĞIZ’

Ağrı’ya karın bu sene geçte olsa geldiğini söyleyen İhsan Karadağ, “Bizim memleketin kışını biliyorsunuz. 6 ay kış mevsimini yaşıyoruz. Servis bekliyoruz. Hastaneye gideceğiz. Ağrı’da kış şartları çok çetin oluyor ama kışı seviyoruz onun için de kışın zorluklarına katlanacağız” dedi.

‘AĞRI’YA KAR BİR BAŞKA YAKIŞIYOR’

Kış mevsiminin zorlu şartları olsa da kışı sevdiğini söyleyen araç sürücüsü Metin Varto, “Ağrı’da kar bu sene geç yağdı. Karın yağmasından oldukça memnunum. Kış mevsimini seviyorum Ağrı’ya kar bir başka yakışıyor. Kışın elbette zorlu yanları var ama kış mevsimini sevdiğimiz için bazı zorluklarına da katlanacağız” ifadelerini kullandı.

BİNGÖL’DE KAR YAĞIŞI KAZALARA NEDEN OLDU

Bingöl’de etkili olan kar nedeniyle maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

Bingöl genelinde etkili olan kar, kazaları da beraberinde getirdi. Yüksek rakımlı Karlıova ilçesinde dün geceden itibaren yağan kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, yollarda buzlanma meydana geldi. Karlıova istikametinden Bingöl’e seyir halinde olan 25 AD 196 plakalı araç, Kalencik köyü mevkiinde kar nedeniyle sürücüsünün hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak savruldu, şarampole indi. Araçta maddi hasar meydana geldi. Yine 23 LU 144 plakalı araç da ilçeye bağlı Ciligöy bölgesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle yoldan çıktı. Kar nedeniyle meydana gelen kazada yaralanan olmadı.

Yetkililer, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde sürücülerinin dikkatli olması konusunda uyardı.

VAN’DA KAR YAĞIŞI

Van’da uzun bir aradan sonra kar yağışı etkili oldu.

Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle Van'da sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Yüksek kesimlerin tamamen beyaza büründüğü kentte vatandaşlar sabah saatlerinde kar yağışıyla karşılaştı.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünce günlük yapılan hava tahmininde, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve kar yağışlı olması beklendiği belirtildi. Meteoroloji, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte gün boyunca yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

KARS’TA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Kars’a beklenen kar geldi. Son birkaç gündür etkili olan soğuk hava yerini kar yağışına bıraktı.

Kentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etrafı beyaza bürüdü. Güne karla başlayan vatandaşlar Kars’a karın yakıştığını belirttiler.

Kar yağışının başladığını ifade eden Timuçin Güney, “Geçte olsa Karsımızın beklenen beyaz örtüsü geldi. Ancak bu kadar bir şehre kar yakışır. Şehrimize kar yakışıyor. Kars’ı kar ile anıyorlar. Çok güzel oldu, geçte olsa Rabbime şükür kar yağdı” dedi.

Öte yandan kar yağışı ile birlikte belediye ekipleri de seferber oldu. Belediye ekiplerince caddeler tuzlandı, kaldırımlardaki kar temizlendi. Kentte hava sıcaklığı eksi 5 derece olarak ölçüldü. Kar yağışının devam edeceği bildirildi.

MUŞ’TA LAPA LAPA KAR YAĞIŞI

Muş’ta gece saatlerinde etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü.

Kentte beklenen kar yağışı başladı. Sabah saatlerinde etkisini artıran kar, kent merkezini beyaza bürüdü. İşe gitmeye çalışan sürücüler, trafikte ilerlemekte güçlük yaşadı. İş yerlerini açan esnaf ise kapılarının önünde biriken karları temizliyor. Belediye karla mücadele ekipleri de vatandaşların ulaşımlarını rahat sağlamaları için kaldırımlarda kar temizleme çalışmasını sürdürüyor.

Aracının üzerinde biriken karı temizleyen vatandaşlardan Cumhur Aşçıoğlu, “Sabah işe gitmek için kalktım her taraf bembeyaz olmuş. Lapa lapa kar yağıyor. Şu anda aracımın üzerindeki karları temizliyorum. Yaşanan kuraklık nedeniyle yağan kar ve yağmur insanı sevindiriyor. En azından dengeler değişmiyor. Yağan kar hem bizi hem de çocukları sevindirdi” dedi.

ELAZIĞ GÜNE KARLA UYANDI

Elazığ'da sabaha karşı etkisinin arttıran kar yağışı kenti beyaza bürüdü, vatandaşlar güne karla uyandı.

Türkiye genelinde aralıklarla kendini gösteren kar yağışı Elazığ'da gece saatlerinde yağmurla karışık kar şeklinde kendini göstermeye başladı. Sabah saatlerinde etkisini artıran kar, kenti beyaza bürüdü. Vatandaşlar güne karla uyanırken, yağışın devamını diledi.

Uzun süredir Türkiye olarak yağış beklediklerini belirten vatandaşlardan Musa Özdemir, “Sabaha karla uyandık ve çok sevindik. Rabbim rahmetini ve bereketini üzerimize yağdırsın. İnşaallah bereketli olur. Çiftçimiz uzun zamandır yağmur bekliyordu. Barajlarımız gerçekten su noktasında büyük düşüşler yaşadı. Bu yağışlar inşallah devam eder ve barajlarımız dolar”dedi.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada da:” Bölgemizde havanın parçalı çok bulutlu, Adıyaman, Elazığ ve Malatya'da aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu yüksek kesimlerde kar yağışlı, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde ise yağışların karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinin kar yağışlı olması bekleniyor” denildi.

 
Erzurumspor’dan Sümer için taziye mesajı
 
Denizlispor, Erzurumspor maçı hazırlıklarını tamamladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Murat Nehrinin su seviyesi düştü
Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da kurak giden mevsim şatları nedeniyle ...
Toğrul beklentilerini paylaştı
Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkan Tarık Toğrul, Gelir Vergisi uygulamalarında ...
57 işçi yeniden işlerine kavuştu
Ardahan İl Özel İdaresi personel A.Ş bünyesinde köy alt yapısı destekleme ...
 
Türkiye-İran sınırına Türkiye tabelası
Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinin İran sınırında ...
MTA Olur Kaban’a yoğunlaştı
Olur ilçesi Kaban Köyünde Maden Teknik Arama Genel müdürlüğü tarafından ...
Sis ulaşımı olumsuz etkiledi
Erzurum'da sabah saatlerinde yoğun sis etkili oldu. Sis nedeniyle görüş ...
 
Doğu Anadolu’da ilk ve örnek uygulama
Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilen evlerin bulunduğu ...
Yakutiyeli Gençlerden yaban hayatına destek
Yakutiye Belediyesi Gençlik Meclisi’nin gönüllü gençleri, hayvanların ...
Şehit Ailelerinden sert tepki
Dünyanın hiç bir demokratik ülkesinde teröristlere, teröristlerin savunucularına ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva