Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
HABERLER>TÜRKÄ°YE
27 Ekim 2013 Pazar - 23:21

Daha fazlası yok!

Havayolu şirketleri, iç hat uçak biletlerinin en fazla ne kadara satılacağı (tavan fiyat) konusunda anlaşmaya vardı.

Daha fazlası yok!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile şirketler arasında yürütülen görüşmelerde, uçak biletlerinin ‘bayram ve özel gün ayrımı yapılmadan' 300 TL'yi geçmeyecek şekilde düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Ancak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sunulacak taslak anlaşmanın onaylanması halinde yurtiçi uçuşlarındaki business sınıfı bilet fiyatları ile yurtdışı bilet ücretlerine herhangi bir sınırlama getirilmeyecek. İki hafta içinde uygulanması planlanan yeni sisteme göre iç hatlarda ekonomi sınıfında uçan yolcular, son dakika bileti için en fazla 300 TL ödeyecek.

Bakan Yıldırım, uçak biletlerinin özellikle tatil dönemlerinde astronomik ücretlerle satışına yönelik şikâyetler üzerine, ‘tavan ve taban fiyat belirlenmesi' konusunda düzenlemeye gidileceğini açıklamıştı. Bunun ardından, hisseleri Borsa'da işlem gören Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Hava Yolları'nın yatırımcılarında ciddi tedirginlik yaşandı. Hissedarlar, devletin serbest piyasa ekonomisine müdahalesi ile havayolu şirketlerinin sıkıntılı bir döneme gireceğini düşünmeye başladı. Bakanlık ise hissedarların kaygısını dikkate alarak uygulamada revizyona gitti.

HAVAYOLLARI KENDİ FİYATINI BELİRLEYECEK

Zaman gazetesinden Mustafa Gün'ün haberine göre; Bakanlık yetkilileri, havayolu şirketlerinin yüksek bilet fiyatlarından duyulan rahatsızlığa kayıtsız kalmadıklarını ve en uygun ücretle seyahat imkânı sunma sözü verdiklerini söyledi. Devletin bilet ücretlerine sınır koyma gibi bir düşüncesi bulunmadığına dikkat çeken yetkililer, havayolu şirketlerinin halkın hassasiyetlerini anlamalarına yardımcı olduğunu dile getirdi.

Havayolu şirketleri, devletin bilet ücretlerine müdahalede bulunmasını doğru bulmuyor. 2003'te iç hat uçuşlarının serbest bırakılmasıyla ciddi rekabet yaşandığını hatırlatan sektör temsilcileri, bilet fiyatlarının ucuzlamasıyla yolcu sayısında her yıl ciddi artış kaydedildiğini dile getiriyor. Moskova'da görüştüğüm Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, iç hatlar gibi dış hat uçuşlarının da rekabete açılmasını istiyor. Böylece, özel havayolu şirketlerinin hem uçuş ağını genişleteceğini hem de vatandaşa daha ucuz ve alternatifli uçuş imkânı sunacağını söylüyor. Yaşanan rekabet nedeniyle sefer başlattıkları her uçuş noktasında, bilet fiyatlarının en az üçte bir oranında düştüğüne dikkat çeken Sabancı, bu yüzden devletin bilet ücretlerine müdahale yerine, iç ve dış hatlardaki merkezlere ayrım yapmadan uçuş imkânı sağlaması gerektiğini düşünüyor.

UCUZ BİLET NASIL ALINIR?

Bakanlık, her ne kadar devreye girerek bilet ücretlerinin artışına frenleme getirdiyse de, son güne kalınması halinde tek yön uçuşlarda en yüksek fiyata seyahat edeceğinizi aklınızdan çıkarmayın. Ekonomik uçmak istiyorsanız seyahat programınızı önceden yaparak biletinizi almayı ihmal etmeyin. Böylece aylar öncesinden alacağınız biletle iç hatlarda 25-30 TL'ye uçma fırsatı bulmanız da mümkün. Ucuz bilet için, alternatif gün ve saatleri belirleyerek işe başlayın. Daha az tercih edilen havalimanlarından düzenlenen uçuşların düşük ücretle satışa sunulduğunu da unutmayın. Ayrıca, karşılaştırmalı uçuş alternatifleri sunan web sitelerinden en ucuz bileti bulma şansınız da oldukça yüksek.

 
Hurda araçlara 'yerli' teşvik
 
Soylu, nikâh şahitliği yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
30 Bin Memur Alınacak! İşte O Şartlar
Koruma memuru olmak isteyenler dikkat! Emniyet 30 bin koruma memuru alacak. ...
Askerlik süresi resmen 12 ay oldu
Askerlik süresini 18 aydan 12 aya indiren Bakanlar Kurulu Kararı yürürlüğe ...
Türkiye Kosova’dır, Kosova Türkiye’dir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hepimiz ortak bir tarihin, ortak bir kültürün, ...
 
Yeşil o dönem her yerde...
Diyarbakır'da 1993'te bölük komutanlığı bahçesinde suikast silahıyla öldürülen ...
Sonunda İtiraf Ettiler
Son günlerde medya aracılığıyla MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a karşı bir ...
Askerlik süresi 12 aya düştü
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, askerlik süresinin ...
 
AK Parti'den Sert Açıklama!
Salih Kapusuz, Twitter'dan yaptığı açıklamada hedefin Türkiye olduğunu ...
MİT'ten Suriye'de Film gibi operasyon
Türk pilotlara karşılık serbest kalmaları istenen 9 Lübnanlı rehine Suriye'de ...
Türkçe klavye genelgesi yolda
F klavye Q'yu kovacak
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva