Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Başkanlığı görevini de yürüten Erdem, F klavyenin yaygınlaştırılmasının uzun süredir gündemde olduğunu anımsatarak, Türkçe'nin korunması amacıyla 2006'da verdikleri araştırma önergesinin sonuçlarının kendilerini F klavyeye kadar getirdiğini söyledi.
Yaygın olarak kullanılan Q klavyenin, yavaş yazıma ve verimsizliğe neden olduğunu ifade eden Erdem, F klavyeye, Türkçe'ye uygunluğu nedeniyle milli bir klavye olarak sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
Milli Eğitim Bakanlığının yıllardır F klavyeli bilgisayar satın aldığını, FATİH projesiyle öğrencilere dağıtılacak tabletlerin de F klavyeli olacağını dile getiren Erdem, şöyle konuştu:
"Çocuklarımızın erken yaştan itibaren F klavyeye alışması için bunlar oldukça önemli uygulamalar. F klavye yaygınlaştıkça Q klavye gözden düşecektir. Bunu sağlamak için Başbakanlık tarafından F klavyenin kamu kurum ve kuruluşlarında yaygınlaşması için de bir genelge hazırlanıyor. Kısa süre içinde yayımlanacak genelgeyle özellikle F klavyeli dizüstü bilgisayar teminindeki sıkıntılar da aşılacak."
"F klavye Q'yu kovacak"
F klavyenin hızlı yazım için de en uygun klavye olduğuna, bu özelliğinden dolayı adliyelerde ve basın sektöründe kullanıldığına dikkati çeken Erdem, BM'ye bağlı Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu (Intersteno) tarafından düzenlenen İnternet Klavye Şampiyonalarında Türk takımlarının F klavye avantajlarıyla birincilikler elde ettiğini söyledi.
Kazanılan birinciliklerin F klavyenin hızlı yazım konusundaki uluslararası tescili olduğunu dile getiren Erdem, ''F klavye yoluna girdi. Birileri istese de istemese de F klavye Türkiye'de en geçerli klavye olacak. Biz Q klavyeyi yasaklamak da istemiyoruz, F'in önü açılınca Q'yu kendisi kovacak zaten'' dedi.