Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Duran:'Terörün tamamen biteceği bir sürece girdik'
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Gazze'de can kaybı 33 bini geride bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemi değerlendirdi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
Büyükşehir İhtisas komisyonları belirlendi
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
‘Sözü dinlenen bir Türkiye olmak mecburiyetindeyiz’
HABERLER>BÖLGE
30 Kasım 2016 Çarşamba - 17:38

DAİB UR-GE projeleri devam ediyor

DAİB,Ekonomi Bakanlığı’nın en etkin desteklerinden biri olan, 2010/8 Sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında hazırladığı projelerine hız kesmeden devam ediyor.

DAİB UR-GE projeleri devam ediyor

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, Ekonomi Bakanlığı’nın en etkin desteklerinden biri olan, 2010/8 Sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında hazırladığı projelerine hız kesmeden devam ediyor.
Ekonomi Bakanlığının himayelerinde ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinin organizasyonunda düzenlenen, 2011 yılında başlanan 18 firmanın katıldığı, Hedef Pazarı Konumundaki Ülkelerle Dış Ticaret Hacminin Arttırılması' isimli proje ve 2012 yılında başlanan 13 firmanın katıldığı Bölgemizdeki Gıda İhracatının artırılması' isimli URGE projelerinin başarıyla tamamlanmasının ardından Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından hazırlanan yeni URGE projeleri Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylandı. Bu kapsamda üyelerinin ihracatını artırmak için girişimlerde bulunan DAİB, 2016-2018 yılları arasında gerçekleştireceği ‘‘Bölgemizdeki Gıda İhracatının artırılması’’ ve ‘‘İnşaat Malzemeleri Sektörünün İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi’’ isimli URGE projeleriyle yeni pazarlar bulmak için dünyaya açılacak.
UR-GE projeleri kapsamında, sektörel kümelenme oluşturmayı amaçladıklarını belirten Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, proje kapsamında öncelikle ilgili sektörde faaliyet gösteren bölge firmaların güçlü-zayıf yönlerini, rekabetçi alanlarını ve ihracat potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla, inşaat sektöründen 40, gıda sektöründen 20 olmak üzere toplam 60 firmanın, üretim tesislerinde yüzyüze görüşme ve sektörel incelemeleri kapsayan 3 aylık teknik çalışma sonucunda ihtiyaç analizleri yapılarak; ihracata yatkın 40 firma tespit edildi.
Akabinde ihtiyaç analizinde firmalarda tespit edilen ortak ihtiyaçlar doğrultusunda, Dış Ticaret Eğitimi, Uluslararası Pazrlama Eğitimi, Tedarik Zinciri, Planlama Üretim Yöntemleri Eğitimleri uygulamalı olarak verilerek, firmaların ihracata odaklanmaları ve yetkinliklerin artması sağlandı.
Söz konusu çalışmaların akabinde, ilgili firmalara yönelik olarak sektördeki gelişmeler, trendler, ticari imkanlar ve iyi uygulamalarla ilgili olarak, gerek sektördeki gelişme hızı yüksek ve Türkiye'nin nispeten düşük pazar payına sahip olduğu ülkelere, gerekse gelişmiş pazarlara yönelik sektörel ticari heyetler-alım heyetleri düzenleneceğini belirten Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal ŞENGEL, ‘’Yakın coğrafyamızda bulunan ekonomik ölçekleri ve pazar potansiyelleri giderek artan ülkeler, Doğu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren başta gıda ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren işletmeler olmak üzere, tüm üretici işletmelerimiz için ihracat ve yerel yatırımlar açısından ciddi bir potansiyele işaret etmektedir. Bu doğrultuda, Birlik olarak bizlerde inşaat ve gıda sektöründen başlamak üzere, bölge işletmelerimizin bu pazarda yer alması ve pazar payı alabilmesi açısından yoğun bir yurtdışı pazarlama sürecine girilmesi yönünde çalışma başlattık. Üretim kapasiteleri, ciroları, ihracatları, çalışan sayıları vb. kriterler göz önünde bulundurularak, bölgemizdeki firmaların ihtiyaç analizi sonucunda firmalarımız için sektörel olarak en çok potansiyel arz eden inşaat sektöründe İran, Azerbaycan, Gürcistan, Suudi Arabistan, Ukrayna, Rusya Federasyonu, Türkmenistan, Irakve diğer hedef ülkelerde gerçekleştirilecek olan inşaat sektörü fuarlarına; gıda sektöründe ise Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, S. Arabistan, Rusya, Azerbaycan, Irak, Nijerya ve diğer hedef ülkelerde gerçekleştirilecek olan gıda sektörü fuarlarına katılarak ürün teşhiri ve pazarlaması yapacaklar. İhracatın gelişimi açısından fuar katılımını çok önemsiyoruz. Zira, katılım öngördüğümüz fuarlar söz konusu ülkelerde ilgili sektörlerde ki en önemli fuarlar olup, sektörün kalbi bu farlarda atmaktadır. Bu bağlamda, işletmelerimiz ile birlikte bu iki yıllık süreci çok etkin değerlendireceğimizi umuyor, bu projeler kapsamında yapılan bu faaliyetler neticesinde, katılımcı firmaların yapılanmalarının ihracata uygun hale getirilmesi, ihracata yönelik insan kaynağı yetkinliklerinin artırılması ve hedeflenen yeni pazarlarda ihracata başlamalarının sağlanması gibi olumlu sonuçlar almayı hedefliyoruz.’’ dedi.
Gıda UR-GE projesinde 2016 Aralık ayında Birleşik Arap Emirliklerinde gerçekleştirilecek olan Abu Dhabi/BAE Sial Middle East Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı; İnşaat UR-GE projesinde 2017 Mart ayında S.Arabistan’da gerçekleştirilecek olan The Big 5 Saudi Yapı ve İnşaat Ürünleri Fuarı ile başlayacak olan yurtdışı pazarlama faaliyetleri kapsamında her bir sektör ve proje bazında, iki yıl içinde fuarlarda stand açılması ve B2B görüşmeler yapılması şeklinde hedef pazar ülkelere yurtdışı tanıtım-pazarlama faaliyetleri gerçekleştirecek.

 
4 bin 180 kişi ödeme kolaylığından yararlandı
 
Dadaşlar oyunu bozuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı FETÖ'den gözaltına alındı
AK Partiden ihraç edilen Erzincan'ın İliç ilçesi belediye Başkanı Muhlis ...
İspir-Yusufeli yoluna tel görgülü önlem
İspir – Yusufeli karayolunda, özellikle kış aylarında yağıştan dolayı ...
Kop Dağları ülkemizin 42. Milli Parkı oldu
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde ...
 
Erzurum AFAD, göçük bölgesinde
Erzurum AFAD ekibi askeri helikopterle göçük olayının yaşandığı Siirt'e uçtu.
ASİMDER'den şok eden açıklam
Gülbey, Mersin Limanından yük alıp Türkiye üzerinden transit nakliyat ...
‘Sürgünün 72. yılında Ahıska ve Ahıskalılar’
Ahıska Türklerinin yaşadıkları acıları ve günümüzde hala yaşamaya devam ...
 
Türkiye'de bir ilke imza attılar
Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, Türkiye’de ilk defa kavşaklarda ve virajlarda ...
Yaban hayatı fotokapanla izleniyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yıl içerisinde ...
Erzurum ve Rize için tarihi gün
Başbakan Binali Yıldırım bugün tarihi bir açılış yapacak. Türkiye Ovitte ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva