Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Bakan Tekin: 'Taviz yok'
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Oltu MEM'de 95 öğrenci Avrupa’da staj imkanı buldu
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
Erzurum kooperatifçiliğinde bir ilk
ESKİ’den Tekman mesaisi
ESKİ’den Tekman mesaisi
HABERLER>BÖLGE
17 Kasım 2016 Perşembe - 14:59

ASİMDER'den şok eden açıklam

Gülbey, Mersin Limanından yük alıp Türkiye üzerinden transit nakliyat yaparak Gürcistan veya İran’dan geçerek Ermenistan’a ayda 10 TIR’ı aşkın amonyum nitratlı gübre taşıdığını iddia etti.

ASİMDER den şok eden açıklam

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Mersin Limanından yük alıp Türkiye üzerinden transit nakliyat yaparak Gürcistan veya İran’dan geçerek Ermenistan’a ayda 10 TIR’ı aşkın amonyum nitratlı gübre taşıdığını iddia etti.
Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan toprağı Karabağ’da PKK kampları kurdurduğunu ve Kars, Iğdır ve İran üzerinden Van sınırından geçirttiği amonyum nitratlı gübreleri Türkiye’deki eylemlerde kullansın diye PKK’ya teslim ettiğini söyleyen ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, “Ermenistan Devlet yetkilileri ve özellikle diaspora bakanlığı hem Avrupa’daki hem de Türkiye’deki başta PKK olmak üzere diğer terör örgütleri ile gizli bir şekilde işbirliği yapmaktadır. Bu konuda ulusal basına yansımış binlerce açıklama ve belgeler vardır. Ermenistan, PKK’ya lojistik destek vermektedir. Bunlar silah, eğitim ve Avrupa’ya vize yardımı yapıyor, Avrupa’daki büyükelçilikleri aracılığı ile şimdilerde ise gemilerle Mersin Limanına gelen amonyum nitrat gübre yüklerini Ermenistan plakalı TIR’lara yükleyerek transit geçişli olduğu için Türk gümrükleri ve polisi tarafından aranamayan araçlar Gürcistan veya İran üzeri Ermenistan’a taşınıyor. Ermenistan nüfusu ve yaptığı tarım yüzdeleri belliyken, bu kadar amonyum nitrat gübreyi nerede kullandığını anlayamıyoruz” dedi.
Ermenistan’ın PKK ile stratejik ortaklık yaptığını dile getiren Gülbey, “PKK’a ve diğer terör örgütlerinin Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde yaptığı yüksek tonajlı bombalar için kullandığı amonyum nitrat gübrelerini Ermenistan’ın Mersin Limanından taşıdığı bu amonyum nitrat gübreleri olduğu konusunda duyumlarımız var. Ermeni Devletinin ve lobisinin Türkiye’nin Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgelerinde devlet kurma hayallerinin olduğunu biliyoruz. Bu hayali gerçekleştirmek için PKK ile stratejik ortaklık yaptığı bilinmektedir. Ermenistan’ın ihtiyacından fazlası amonyum nitrat gübre taşıması ve bu fazla olan kısmını sınırımızdan kaçak şekilde geçiren terör örgütleri; ülkemizde silahlı kuvvetleri, emniyet güçleri ve sivil halk için de bomba olarak kullandıkları endişe oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığını bu konuda uyaran Gülbey, “Mersin Limanında yapılan yüklemeler ve gümrüklerimizde işlem yapan bu Ermenistan plaklı TIR’lar veya taşıma ihalesi alan Türk şirketlerine ait TIR’lar, bu bakanlıklarımıza bağlı birimlerce incelenmelidir. Aksi halde ülkemizde ne kadar gübre ve tüp satışlarına kontrol ve yasaklama getirirseniz yeterli olmayacaktır” şeklinde konuştu.

 
Erzurum esnafından Almanya çıkarması
 
E.B.B. Şehir Tiyatrosu Perdelerini açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Sürgünün 72. yılında Ahıska ve Ahıskalılar’
Ahıska Türklerinin yaşadıkları acıları ve günümüzde hala yaşamaya devam ...
Türkiye'de bir ilke imza attılar
Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, Türkiye’de ilk defa kavşaklarda ve virajlarda ...
Yaban hayatı fotokapanla izleniyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yıl içerisinde ...
 
Erzurum ve Rize için tarihi gün
Başbakan Binali Yıldırım bugün tarihi bir açılış yapacak. Türkiye Ovitte ...
932 kişi gözaltına alındı, 357'si tutuklandı
Kars’ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’na ...
400 köy yolu kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde bugün etkili olan kar ve tipi dolayısıyla çok ...
 
105 PKK’lı terörist öldürüldü
Türk Silahlı Kuvvetleri, 20-26 Ekim tarihleri arasında icra edilen operasyonlarda ...
Başına 1 milyon ödül konulan terörist öldürüldü
Aranan teröristler listesinde yeşil listede yer alan ve başına 1 milyon ...
Keşfedilmeyi bekleyen doğal güzellik
Yılın dört mevsimi ayrı bir güzel olan Rize’nin İkizdere ilçesi, gizli ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva