Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Antalyaspor Erzurum’da kamp yapacak
Antalyaspor Erzurum’da kamp yapacak
Kısır gecesinde tartışma kavgaya dönüştü: 1 yaralı
Kısır gecesinde tartışma kavgaya dönüştü: 1 yaralı
Horasan'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı
Horasan'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı
AK Parti’de dış ilişkiler istişaresi
AK Parti’de dış ilişkiler istişaresi
Sağlıkçıların Gazze yürüyüşleri 33’üncü haftasında
Sağlıkçıların Gazze yürüyüşleri 33’üncü haftasında
HABERLER>GUNDEM
19 Kasım 2011 Cumartesi - 10:44

Bölücülere Gülen darbesi

Terör örgütü PKK, köşeye sıkıştıkça ne yapacağını ve kime saldıracağını şaşırdı.

Bölücülere Gülen darbesi

Yardımcı Doç. Dr. Mahmut Akpınar,Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Kürt sorununun çözümüne yönelik çalışmaların örgütü telaşlandırdığını söyledi. Bu rahatsızlıktan dolayı, sadece Gülen Hareketinin değil, bölgedeki önemli din adamlarının da PKK tarafından karaladığını ifade eden Akpınar ;
 “Marksist bir örgütün bölge üzerindeki uygulamaları sonucunda, bölgede din unsurunun etkisini yitirdiğini görebiliyoruz. Bu açıdan, örgüt Türk ve Kürt halkının ortak paydası olan din unsurunun yeniden canlanmasını istemiyor. Örgüt bundan dolayı bazı din adamlarını montajlarla, iftiralarla değersizleştirmeye çalışıyor.” 
dedi.
Sivil toplum kuruluşlarının bölgede pek fazla etkisinin olmadığını kaydeden Akpınar, bunun yerine eğitim faaliyetlerini yürüten bazı kurum ve kuruluşların mevcut olduğunu dile getirdi. Bu eğitim kurumlarının, geniş bir tabana yayılması ve örgütlü yapılanmalarından dolayı, PKK’nın bu yapılandan ciddi rahatsızlık duyduğunu ifade eden Akpınar şöyle konuştu:
“Örgütün eğitim faaliyetlerini hedef almasının nedenleri arasında, eğitilen bölge insanın dağa çıkamayacağını biliyor. O kurumlardan geçmiş birinin dini değerlere, ülkenin değerlerine sahip çıkacağı düşüncesi ile PKK siyasal faaliyetlerinde etkili olamayacağı endişesi içerisinde. Örgüt bu açıdan, eğitim faaliyetlerinin geleceğine zarar vereceği düşüncesinde ve karşısında. PKK, bölgeden bu dini faaliyetleri yürüten kişileri çıkararak stalinist bir baskı kurmayı hedefliyor. Dini unsurlar olmasın, var olanları da bir şekilde tehditle kaçıralım, düşüncesiyle bölgede baskı oluşturmayı hedefliyorlar. Amaçları kendi egemenlik alanlarını genişletmektir.”
“GECİKMİŞ BİR KÜRT ULUSALLAŞMA SÜRECİ MAALESEF PKK TEKELİNDE GERÇEKLEŞİYOR “
Türk uluslaşma sürecinde de İslam’dan önceki dine ait vurgular yapıldığını hatırlatan Mahmut Akpınar bu durumu, Kürt uluslaşma sürecinde de gördüğüne dikkat çekti. PKK’da İslam’ın Kürt kimliğini yıprattığı düşüncesinin hakim olduğuna işaret eden Akpınar;
“Şimdi gecikmiş bir Kürt uluşması yaşanıyor. Maalesef PKK bunu yapıyor. 21. yüzyılda bu ulaşlaşmayı yaparken Kürtleri Zerdüştlük Dini’ne döndürmeyi amaçlıyor. Ancak pragmatist ve popülist bir takım temellerle Kürt halkını yanında tutmayı amaç ediniyor. Samimi olmaksızın, bir takım imamlar çıkararak o insanlar üzerinde Kürtlerin hem Kürtçü damarlarını hem de dini duygularını tatmin etmeyi amaçlıyor.”
ifadelerini kullandı.
Mahmut Akpınar, bazı aydınların KCK operasyonlarına gösterdiği tepkiyi de eleştirdi. KCK operasyonlarının bu aydınlar tarafından perdelediğini düşündüğünü kaydeden Akpınar şöyle konuştu:

"Bunlara, bazı beyaz aydınlar dediğimiz, sistemin kanını emen, sistemden sağladıkları avantajlarını sürdürmek için PKK ve KCK üzerinden ayrıcalıklarını sürdürmek eğilimlerindedirler. Bu liberal aydınların etkisinden yararlanan bir kısım aydınlarda o rüzgârın etkisi ile KCK’yı bilmeksizin, BDP’nin tanıtmalarıyla bu yapıyı ılımlı, şirin görme eğilimindedirler. Meselenin cemaate yansıtılmasına gelince bence orada bir saptırma var. Meselenin gerçek boyutlarını görmek istemeyenler hedef saptırıyorlar.”

PKK’nın uluslararası boyutları ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Akdoğan, Ortadoğu yapılandırılırken uluslararası güçlerin, ülkeler arasında anlaşmazlıklar çıkarmak için PKK’yı yeniden yapılandırdığını savundu.
Suriye ile İran’ın da bölgede müttefik olduğunu dile getiren Akpınar, Suriye’deki Esad Rejimi’nin ortadan kalkmasının bölgede en çok İran’a zarar vereceğini vurguladı. Suriye yönetimin değişmesinin ve demokratikleşmesi yolunda adımlar atılmasının bölgede Türkiye’nin varlığını güçlendireceğini anlatan
Mahmut Akpınar, “Suriye'nin toplumsal yapısı Türkiye’ye yakındır. Dolayısıyla, İran’ın ve Suriye yönetiminin bu ülkede bir değişimin yaşanmasını sağlamak isteyen ülkelere karşı tavır alması, yaptırım kullanması anlaşılabilir bir şeydir.” yorumunda bulundu.

 
Soğuk ve don uyarısı geldi
 
Erzurum'a büyük yatırıma kim ''dur'' dedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soğuk ve don uyarısı geldi
Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde ...
Yazıcıoğlu kazasında 8. tutuklama
BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği ...
İşte PKK'lıların yakalanma anı (VİDEO)
İçişleri Bakanlığı, bölücü terör örgütünün (PKK/KCK-KONGRA-GEL) Amanoslar ...
 
Van'ın üzerinde kara bulutlar
Van Uçağı Erzurum'a indi
Çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı
Erzurum- Bingöl karayolunun Çirişli mevkiinde kar ve buzlanma nedeniyle ...
Beyin avı başladı!
Yerli uçak projesi için gurbetteki süper beyinlere "yuvaya dön" çağrısı
 
Kar ve Tipi, Trafiği Felç Etti
Geçtiğimiz yıllara göre erken gelen karakış, Sibirya soğuklarının ardından ...
Doğu'da "PKK'lı MEB yöneticisi" iddiası
Doğu ve Güneydoğu'daki bir ilde yeni göreve atanan öğretmenlere, PKK bayrağıyla ...
Kuvvetli Kar Yağışına Dikkat!
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı (0)
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva