Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekman'da yağmur ve dolu hayatı felç etti
Tekman'da yağmur ve dolu hayatı felç etti
Tokayev'den 'Büyük Türk Dili Modeli' önerisi
Tokayev'den 'Büyük Türk Dili Modeli' önerisi
Yılmaz’dan Türk Dünyasının küresel rolü vurgusu
Yılmaz’dan Türk Dünyasının küresel rolü vurgusu
Erbaş: ‘Hicret, sarsılmaz imanla yaşama azmidir'
Erbaş: ‘Hicret, sarsılmaz imanla yaşama azmidir'
‘İsrail insanlık dışı saldırıları sonlandırmalıdır’
‘İsrail insanlık dışı saldırıları sonlandırmalıdır’
HABERLER>GUNDEM
21 Aralık 2011 Çarşamba - 18:06

Bu işi mahkeme çözer!

Küçükler'den Yasemin Vatandaş Turan'a cevap!

Bu işi mahkeme çözer!

Dün, Dadaş Gazetesi olarak Yasemin Turan'ın, “Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in "Sahte Mimar" iddiasına karşılık, avukatları aracılığıyla gönderdiği tekzip metnini yayınlamış, iddiaların Turan tarafından “asılsız” şeklinde cevaplandığına yer vermiştik.  Bugün de Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından kamuoyuna duyuru yayımlandı. Küçükler imzasıyla yayımlanan duyuruda “iddiaların arkasında olunduğuna yer verildi.

İşte o duyuru:

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde sözleşmeli personel statüsünde ‘mimar’ olarak istihdam edilen Yasemin Vatandaş Turan’ın iş akdinin feshedilmesi süreciyle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur. 

Yasemin Vatandaş Turan 20.10.2009 tarihinde Büyükşehir Belediyesi’nde sözleşmeli personel statüsünde mimar olarak işe alınmıştır. Yasemin Vatandaş Turan, işe başlarken idareye teslim etmesi gereken bazı belgeleri teslim edemediği gibi, göreviyle ilgili olarak yetersizliği de dikkatlerden kaçmamıştır.

Kurumumuz, Yasemin Vatandaş Turan’ın, mezun olduğunu iddia ettiği Beykent Üniversitesi’nden ilgilinin diplomasıyla ilgili bilgi istemiş, Beykent Üniversitesi’nden cevaben gelen 19.10.2011 tarihli resmi yazıda ise; ilgili şahsın belediyemize sunduğu belgenin üniversiteleri nezdinde geçerli bir belge olmadığı ve Yasemin Vatandaş Turan’ın, Beykent Üniversitesi’nden mezun olmadığı belirtilmiştir.

Bunun üzerine hem görevdeki yetersizliği, hem de mimarlık belgesini ibraz edemeyişi göz önünde bulundurularak, Yasemin Vatandaş Turan’ın görevine 19.08.2010 tarihinde son verilmiştir.

İlgili şahıs, Erzurum 2. İdare Mahkemesi’nde dava açmış, mahkeme ise, Yasemin Vatandaş Turan’ın özlük dosyasında tamamlanmadığını iddia ettiğimiz eksikliklerin bulunmadığını gerekçe göstererek, 08.04.2011 tarihinde şahsı görevine iade etmiş ve işine son verme kararımızı iptal etmiştir.

(İdare olarak; Danıştay 12. Dairesi’ne yapmış olduğumuz itiraz neticesinde 14.11.2011 alınan kararla, ilgili şahsın diplomasını belediyemize ibraz etmediği anlaşıldığından, Erzurum 2. İdare Mahkemesi tarafından alınan karar, Danıştay 12. Dairesi tarafından bozulmuştur.)   

Mimarlık belgesini bir türlü ibraz edemeyen ve mezun olduğunu belirttiği Beykent Üniversitesi’nin resmi yazısıyla da mezuniyeti kabul edilmeyen ilgili şahıs, karşı karşıya kaldığı bu durumun hemen ardından bu kez de yabancı bir ülkeden diploma aldığını ileri sürmüştür.

Hâlbuki Yasemin Vatandaş Turan kurumumuza sunduğu özgeçmişinde Beykent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduğunu belirtmiş, yurt dışında da iç mimarlık eğitimi aldığı bilgisini vermiştir. Kaldı ki, kendisi yabancı bir ülkeden mezun ise, Türkiye’de bu diplomayı kullanabilmesi için YÖK onaylı denklik belgesini de kurumumuza sunmuş olması gerekirken, idareye böyle bir belge de ulaştırılmamıştır.

Yasemin Vatandaş Turan’ın, iddialarımızı avukatları aracılığıyla tekzip ederken, Türkiye’de geçerli gerçek bir mimarlık belgesi veya YÖK onaylı denklik belgesini neden sunmadığı ise, ayrıca merak konusu olmuştur.

Yasemin Vatandaş Turan, yine özgeçmişinde birden fazla dili anadili gibi konuştuğu bilgisine yer vermiş olmasına rağmen Dubuai’ye yazdırdığımız bir davet mektubu, kendisinin yabancı dil yetersizliğini de ortaya koymuştur. Yasemin Vatandaş Turan, Dubaili bir belediye başkanını kente davet etmek için yazdığı mektupta, ‘Municipality’ ifadesini birkaç yerde yanlış yazmış, bu hatayı kendisiyle paylaştığımızda ise, kelimenin yazılışında herhangi bir kusur olmadığını iddia etmiştir. Yaşadığımız bu olay bile iş yaşamı ve mesleki açıdan kendisinin yetersizliğine dair duyduğumuz şüphelerin ne derece haklı olduğunu ortaya koymaya yetmiştir.

Kamuoyu tarafından bilinmesi gereken bir başka husus ise, Yasemin Vatandaş Turan’ın, avukatları aracılığıyla belediyemizden istifa ettiği şeklindeki beyanının doğru olmadığıdır.

Şöyle ki;

19.08.2010 tarihinde iş akdi feshedilen Yasemin Vatandaş Turan, Erzurum 2. İdare Mahkemesi’nin kararıyla 08.04.2011 tarihinde görevine iade edilmiştir. Yasemin Vatandaş Turan, 14.07.2011 tarihinde belediyemiz tarafından ikinci kez görevinden alınmış olup, iş akdi feshedildiği için kendisinin belediyemize 18.07.2011 tarihinde verdiği istifa dilekçesi ise, gündeme bile alınmamıştır.

Sahte evraklarla kamu kurumunu ve mahkemeleri yanıltarak kamu hizmetlerinin etkin bir biçimde yürütülmesi sürecini sabote eden ilgili hakkında evrakta sahtekarlık ve kamuyu dolandırma iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş, ayrıca bugüne kadar kurumumuzdan almış olduğu maaş ve diğer özlük hakların geri iadesi için hukuki işlemler başlatılmıştır.  

Yasemin Vatandaş Turan'ın tekzibi için TIKLAYIN http://www.dadasgazetesi.com/haber/TEKZIP-KUCUKLER-IN-IDDIALARI-ASILSIZDIR/148168

 
Erzurumda doktorlar görevinin başındaydı
 
Başbakan'dan flaş Fransa açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk Albüm çalışmasını Erzurum'da tanıttı
Erzurumlu sanatçı, albümünü Erzurum'da tanıttı.
Hainler hakettiklerini buluyorlar!
Bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda 24 teröristin ...
Sanki bomba patladı
Erzurum'un Palandöken ilçesinde bir kadın...
 
MOBESELER SANİYE SANİYE KAYDETTİ
Erzurum'da şehrin güvenliği için kurulan hareketli ve sabit MOBESE kameraları...
Kimlik kaybı başına neler getirdi neler!
Erzurum'da çobanlık yaparak hayatını sürdürmeye çalışan Halis Çelik...
EBK'nın balık satışına Erzurum ilgisi
Kırmızı ve beyaz etin fazlaca tüketildiği Doğu Anadolu'da, Et ve Balık ...
 
Hemen her dadaşın profilinde bu fıkralar
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta hemen her Erzurumlu'nun profilinde bu fıkralar var.
Ayakkabı boyadı ''Mürekkep''i yazdı
Erzurumlu ayakkabı boyacısı şiir kitabıyla gündemde.
Cudi'de çatışma: 3 PKK'lı öldürüldü
7 katlı mağarada 4 saatlik çabanın ardından teslim olmaya ikna edilen ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva