Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni ve yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimciler için düzenlediği Teknogirişim Sermayesi Desteği programında 100 bin liralık hibe almaya hak kazanan 284 genç beyinden birisi de Oltulu Buğrahan Yavuz oldu.
Buğrahan Yavuz, şuan Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida Eyaleti’nin Orlando şehrinde dünyanın en büyük 17. Şirketi olan Walt Disney’in Tedarik Zinciri Departmanında Uygulama Geliştiricisi olarak görev yapıyor.
Yurtdışında çalıştığı süre zarfında edindiği tecrübelerden yararlanarak ileride büyük projelere imza atmak istediğini belirten Yavuz, bu konuda en büyük hedeflerinden birisinin Türkiye ekonomisine katma değeri yüksek işler gerçekleştirerek istihdam sağlamak olduğunu söyledi.
28 yaşındaki Oltulu Genç Girişimci Buğrahan Yavuz, Türkiye’yi yurt dışında başarılı bir şekilde temsil etmenin yanı sıra Türk insanının aslında ne kadar çalışkan ve iş bitirici olduğunu da göstermek istediğini dile getirirken iş hayatı konusunda kendisine rol modeli olarak şu an Coca Cola’nın CEO’su olan Muhtar Kent’i seçtiğini ifade etti.
Amerika serüveni hakkında açıklamalarda bulunan Buğrahan Yavuz, “Kolay kazanılan, çaba sarf etmeden gelen başarılar, başarı gibi görünebilir ancak bu başarı kısa zamanda hüsrana, hayal kırıklığına dönüşebilir. O nedenle en değerli başarılar her zaman yılmadan, usanmadan çaba sarf edilmiş, üzerinde ince elenip sık dokunulmuş, çalışarak zamanla oluşan hedefe giden başarılardır. Bunun bilincinde olan bir birey olarak 'pes etmek' deyimini kişisel lügatımda bulundurmuyorum. İnsan istediğini elde edene kadar savaştığı sürece başarı kaçınılmaz bir gerçektir.” Dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni ve yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimciler için düzenlediği Teknogirişim Sermayesi Desteği programında 100 bin liralık hibe almaya hak kazanan 284 genç beyinden birisi olan Buğrahan YAVUZ, yaptığı projenin tekstil sektörü çalışanlarını ve eğitim odalarını memnun edecek bir proje olduğunu aktardı.
Genç girişimci Yavuz, bu proje ile tekstil sektöründe tehlikeli işlerde mesleki yeterliliğin sağlanabilmesi adına fiziksel eğitim ortamının düşük maliyet ve risk ile sentetik ortam hissinden uzak, simüle edilebileceği bir platform sağlamayı hedeflediğine değindi.
Proje hakkında bilgiler veren Buğrahan Yavuz şu açıklamalarda bulundu: “Projede gerçeklik olgusunu ön planda tutarak kursiyerlerin el-ayak koordinasyonlarını holografik ortama aktarılan sanal dikiş makinesi ile geliştirerek eğitimlerinden optimum düzeyde yararlanılmasını sağlayacağım. Projenin genel yapısı ise şöyle; Yarım piramit şeklindeki ışık kesiciler ile ortama, kullanıcının ayarlarını tabletten yaptığı 3 boyutlu bir dikiş makinesi yansıtılıyor. Bu ayarlar dikiş makinesi turu, dikiş iğnesi koordinatları, dikiş iğnesi kalınlığı, dikiş şıklığı, süre, desen turu vs.. şeklinde çeşitlilik gösteriyor. Ortama yansıtılan ekranın aslında bir bilgisayar ekranından tek farkı holografik olarak simüle edilmesi. Kullanıcı bu ekran sayesinde dikiş makinesi hareketlerini anlık olarak önünde gerçekmiş gibi algılıyor ve her eğitim sonrası skoru ekrana yansıtılıyor. Sistem, kullanıcının el hareketlerini ise platformun alt kısmına yerleştirilen mikro kameralar aracılığı ile tersine kinematik teknoloji kullanılarak algılıyor ve ortama simüle ediyor. Sistemde opsiyonel bulunan pedal sayesinde kullanıcı ayak hareketlerini de kullanarak eğitim sağlanabiliyor.”
BUĞRAHAN YAVUZ KİMDİR?
Oltulu esnaf bir baba ve öğretmen bir annenin 3 çocuğundan ortancası olan 28 yaşındaki Buğrahan Yavuz, İlk ve orta öğrenimini Oltu’da, lise öğrenimini ise Erzurum’da tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilişim Sistemleri Mühendisliği’ni bitirdi.
YAVUZ, ABD’de mühendislik alanında hatırı sayılır okullardan birisi olan Northeastern Üniversitesi’nde İşletme Mühendisliği üzerine yüksek lisans yaptıktan sonra yine ABD’de dünyanın önde gelen şirketlerinden Walt Disney de Tedarik Zinciri Departmanında Uygulama Geliştiricisi olarak çalışıyor.