Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan, Prof. Dr. Selçuk Coşkun görevine başladı. Rektör Coşkun göreve başlamasının ardından makamında basın mensuplarıyla bir araya gelerek rektörlük seçim süreci ve üniversitenin öncelikli hedefleri hakkında bilgi verdi.
Bayburt ve üniversite olarak üzücü bir olay yaşadıklarını hatırlatan Rektör Coşkun, süreçle ilgili olarak çok da fazla söylenecek bir şey olmadığını, artık geleceğe baktıklarını söyledi. Buruk bir sevinç yaşadıklarını, resmiyette rektörü, gayri resmiyette ise çok sevdiği dostlarını kaybettiklerini söyleyen Rektör Coşkun, “Aslında bu süreçte bir vefa mücadelesi yaptık. Mevcut projeleri devam ettirmek, üniversiteyi sil baştan değil de kaldığı yerden devam ettirmek için bir mücadele içerisine girdik. Üniversitedeki arkadaşlar, şehrimizin paydaşları da önemli ölçüde destek verdi. Yüksek Öğretim Kurulu ve Cumhurbaşkanımız da desteklerini esirgemediler, dolayısıyla bu görevi bize tevdi ettiler. Bundan sonra önümüze bakıyoruz, geçmişle ilgili sorgulama yapmıyoruz. Artık kaybedecek zamanımız da öğretim elemanımız da yok. Dolayısıyla hepsine kucak açıyoruz, hepsiyle kucaklaştık ve yolumuza devam ediyoruz. Bu aşamadan sonra yarım kalmış projelerimize devam edeceğiz.” dedi.
Dışarıdan bakıldığında üniversitenin çok eksiği bulunduğunu, bunun için yoğun bir öğretim üyesi alımı yapılması gerektiğini kaydeden Rektör Coşkun, üniversitenin öğretim elemanı açısından zenginleştirilmesi gerektiğini belirtti. Rektör Coşkun şöyle devam etti, “Bina, kampüs, inşaat alanlarında da üniversitemizi zenginleştirmemiz lazım. Esas hedef ise öğrenci sayımızı makul seviyeye çıkarmak… Demirözü kampüsümüzdeki lojmanlar ve sosyal tesisleri bitirip davet ettiğimiz hocalarımıza Bayburt Üniversitesini daha cazip hale getirmeliyiz. Açılmış bulunan ancak öğretim üyesi olmadığı için öğrencisi bulunmayan bölümlerimizi aktif hale getirmeye çalışacağız. Öğrencilerle ilgili barınma sorunu var, onu çözmeye çalışacağız. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’ın ziyaretinde gündeme gelen 700 kişilik yurdun bir an önce yapılması gerekiyor. Bunun dışında hayırsever vatandaşlarımızın, üniversite kampüsünde bizim belirleyeceğimiz alanlara, yap-işlet-devret modeliyle yurt yapabilmesi için gerekli çalışmaları başlatacağız.”
Öğretim elemanı temelinde bazı bölümlerde sıkıntı yaşanabileceğini ancak bazı bölümlerde herhangi bir problem yaşanmayacağını sözlerine ekleyen Rektör Coşkun, Bayburt’un çok güvenli bir şehir olduğunu ve sosyal imkanlar tamamlandığında öğretim elemanı temininde sıkıntı yaşamayacağını düşündüğünü kaydetti.
Bayburt’ta bir araştırma merkezi kurmayı hedeflediklerini, bu merkezin adeta Bayburt’un bir hafızası olacağını da sözlerine ekleyen Rektör Coşkun, bunun için içeride ve dışarıda yetişmiş çok değerli isimlerin bulunduğunu, bu isimlerin süreç geliştiğinde mutlaka katkı sağlayacaklarını söyledi.