Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
ETSO Meclisi toplandı
ETSO Meclisi toplandı
Şehit öğretmenlere vefa etkinliği
Şehit öğretmenlere vefa etkinliği
Valilikten ormanlarda piknik yasağı
Valilikten ormanlarda piknik yasağı
Aydemir'den Bakan Yusuf Tekin'e destek
Aydemir'den Bakan Yusuf Tekin'e destek
Rizespor sezona Erzurum’da hazırlanıyor
Rizespor sezona Erzurum’da hazırlanıyor
HABERLER>BÖLGE
11 Mart 2013 Pazartesi - 02:14

B.Ü'de Coşkun dönemi başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan, Prof. Dr. Selçuk Coşkun görevine başladı.

B.Ü de Coşkun dönemi başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan, Prof. Dr. Selçuk Coşkun görevine başladı. Rektör Coşkun göreve başlamasının ardından makamında basın mensuplarıyla bir araya gelerek rektörlük seçim süreci ve üniversitenin öncelikli hedefleri hakkında bilgi verdi.
Bayburt ve üniversite olarak üzücü bir olay yaşadıklarını hatırlatan Rektör Coşkun, süreçle ilgili olarak çok da fazla söylenecek bir şey olmadığını, artık geleceğe baktıklarını söyledi. Buruk bir sevinç yaşadıklarını, resmiyette rektörü, gayri resmiyette ise çok sevdiği dostlarını kaybettiklerini söyleyen Rektör Coşkun, “Aslında bu süreçte bir vefa mücadelesi yaptık. Mevcut projeleri devam ettirmek, üniversiteyi sil baştan değil de kaldığı yerden devam ettirmek için bir mücadele içerisine girdik. Üniversitedeki arkadaşlar, şehrimizin paydaşları da önemli ölçüde destek verdi. Yüksek Öğretim Kurulu ve Cumhurbaşkanımız da desteklerini esirgemediler, dolayısıyla bu görevi bize tevdi ettiler. Bundan sonra önümüze bakıyoruz, geçmişle ilgili sorgulama yapmıyoruz. Artık kaybedecek zamanımız da öğretim elemanımız da yok. Dolayısıyla hepsine kucak açıyoruz, hepsiyle kucaklaştık ve yolumuza devam ediyoruz. Bu aşamadan sonra yarım kalmış projelerimize devam edeceğiz.” dedi.
Dışarıdan bakıldığında üniversitenin çok eksiği bulunduğunu, bunun için yoğun bir öğretim üyesi alımı yapılması gerektiğini kaydeden Rektör Coşkun, üniversitenin öğretim elemanı açısından zenginleştirilmesi gerektiğini belirtti. Rektör Coşkun şöyle devam etti, “Bina, kampüs, inşaat alanlarında da üniversitemizi zenginleştirmemiz lazım. Esas hedef ise öğrenci sayımızı makul seviyeye çıkarmak… Demirözü kampüsümüzdeki lojmanlar ve sosyal tesisleri bitirip davet ettiğimiz hocalarımıza Bayburt Üniversitesini daha cazip hale getirmeliyiz. Açılmış bulunan ancak öğretim üyesi olmadığı için öğrencisi bulunmayan bölümlerimizi aktif hale getirmeye çalışacağız. Öğrencilerle ilgili barınma sorunu var, onu çözmeye çalışacağız. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’ın ziyaretinde gündeme gelen 700 kişilik yurdun bir an önce yapılması gerekiyor. Bunun dışında hayırsever vatandaşlarımızın, üniversite kampüsünde bizim belirleyeceğimiz alanlara, yap-işlet-devret modeliyle yurt yapabilmesi için gerekli çalışmaları başlatacağız.”
Öğretim elemanı temelinde bazı bölümlerde sıkıntı yaşanabileceğini ancak bazı bölümlerde herhangi bir problem yaşanmayacağını sözlerine ekleyen Rektör Coşkun, Bayburt’un çok güvenli bir şehir olduğunu ve sosyal imkanlar tamamlandığında öğretim elemanı temininde sıkıntı yaşamayacağını düşündüğünü kaydetti.
Bayburt’ta bir araştırma merkezi kurmayı hedeflediklerini, bu merkezin adeta Bayburt’un bir hafızası olacağını da sözlerine ekleyen Rektör Coşkun, bunun için içeride ve dışarıda yetişmiş çok değerli isimlerin bulunduğunu, bu isimlerin süreç geliştiğinde mutlaka katkı sağlayacaklarını söyledi.

 
Toplum gönüllüleri sergi açtı
 
Oltu'da ayı saldırısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakutiyespor umuda 'Darı' ekti
Yakutiyespor kendi evinde karşılaştığı Düzyurtspor’la o-0 berabere kaldı. ...
TFF Haftanın hakemlerini açıkladı
Pazar günü oynanacak olan Kahramanmaraş Belediyespor-Erzurum Büyükşehir ...
Mart kapıdan baktırdı...
Erzurum’da salı günü etkili olan kar yağışı sonrası kapanan 353 köy yolundan ...
 
Facianın eşiğinden döndüler
Erzincan'da öğrenci servisi ile TIR'ın çarpışması sonucu meydana gelen ...
Meclis Mart Toplantıları başladı
Erzurum İl Genel Meclisi Mart ayı toplantısı, İl genel Meclisi Başkanı ...
Yakutiyespor Kars'ı geçemedi
Yakutiyespor lig liderliği yolunda Karsspor karşısında derin bir yara ...
 
Hocalı Şehitlerini rahmetle andılar
Ardahan Üniversitesi (ARÜ) öğrencileri, 21 yıl önce Hocalı kasabasında ...
BAL'da heyecan haftası
Arhavispor karşısında aldığı 2-2’lik sürpriz beraberlikle zirvenin uzağına ...
Dadaşler Hemşehri Gecesinde buluştu
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva