Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Tanfer, güven tazeledi
Tanfer, güven tazeledi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
HABERLER>ARAŞTıRMA
9 Mayıs 2012 Çarşamba - 20:40

Ağırman Vakıf Medeniyetini anlattı

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman ‘’vakıf medeniyeti, vakfın önemi’’ konulu konferans verdi

Ağırman Vakıf Medeniyetini anlattı

Abdurrahman Gazi Vakfı’nın yaklaşık 20 yıldır Mehmet Akif Ersoy anısına düzenlediği safahat okumaları programının bu yıl ki ödül töreni Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı.
Vakıflar Haftası münasebetiyle organize gecede, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman ‘’vakıf medeniyeti, vakfın önemi’’ konulu konferans verdi. Gecede ilk, orta ve Üniversite öğrencileri arasında geçtiğimiz Pazar günü yapılan safahat okumaları yarışmasının ödülleri sahiplerini bulurken, Mehmet Akif’in şiirlerini seslendiren ana sınıfı öğrencileri salondan yoğun alkış aldı. Gece de İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden oluşan bir koro da ilahi dinletisi sundu.
Programın açılış konuşmasını yapan Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ünğan’a, Abdurrahman Gazi Vakfı Başkanı Muhammet Emek tarafından teşekkür plaketi verildi. Daha sonra ‘’vakıf medeniyeti, vakfın önemi’’ konulu konferanslarını sunmak üzere Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman kürsüye davet edildi.
“Biz çok büyük bir medeniyetin evlatlarıyız. Atalarımız bize büyük bir miras bıraktılar. Onur, şeref bıraktılar ki biz buna medeniyet diyoruz. Bizim medeniyetimizin 3 ayağı vardır. Bir ayağı Orta Asya’dan gelen, bir ayağı Hicaz’dan gelen ve diğer ayağı da içinde yaşadığımız toplumdan ve topraklardan geliyor’’ diyen Ağırman, ‘’3 ayak üzerinde durun bir medeniyet inşa ettik ve bu 3 ayağı kaynaştırdık’’ dedi.
AĞIRMAN’IN DEĞERLENDİRMESİ
“Geçmişte neler başardığını bilmeyen insanlar cesur olamazlar. Çocuklarınıza gerçek tarihi okutun. Çocuklarımız Osmanlıyı, Selçuklu, Sahabeyi bilmiyorlar. Bu yüzden bir cesaretsizlik, korkaklık var” diyen Ağırman, Erzurum’u dört bir taraftan kuşatan Tabyaların ve bilinmelerinin önemini vurguladı. Osmanlının yaptığı tüm eserlerin vakıf eseri olduğunu ifade eden Ağırman, ‘’Osmanlı bütün bir Dünyaya kendimi nasıl kabul ettiririm, ezanı nasıl her yere yayarım, mehteri nasıl daha ilerilere duyururum, bunların hesabını yapmış, bunlarla uğraşmış’’ dedi.
Ağırman’ın konferansından sonra da, Abdurrahman Gazi Vakfı’nın tanıtım videosu salondaki misafirlere izlettirildi. Gece de, ana sınıfı öğrencisi Nisanur Bayoğlu ve ilköğretim 1. Sınıf öğrencileri Gülhan Küni ve Zehra Şahin’in okudukları şiirler salondan yoğun alkış ve beğeni topladı.
EMEK’İN SUNUMU
Gece de konuşma yapan Abdurrahman Gazi Vakfı Başkanı Muhammet Emek’te; ‘’Peygamber Efendimiz zamanında hurma bağlarıyla başlayan Vakıf kültürü ve medeniyeti, Emeviler, Abbasiler ve son olarak da Selçuklularla zirveye ulaşmıştır. Osmanlılarda bu büyük mirası devralmış ve sürdürmüşlerdir’’ dedi. Osmanlı Vakıf kültürünü fethettiği topraklarda din, dil, renk ayrımı yapmaksızın adaletli şekilde sunmuştur. Ama İslam’ı fethedilen topraklarda sevdirmek içinde vakıflar ve sevk edilen aileler aracılığıyla faaliyetler göstererek o toprakların İslamlaşmasını sağlamıştır’’ diyen Emek, ‘’Osmanlı’nın Balkanlar da yürüttüğü faaliyetler 1800’lü yıllardan sonra zayıflamış ve Balkanlardan Anadolu’ya tersine göç başlamıştır. Bosna’dan Sırbistan’a kadar Osmanlı’nın vakıflar aracılığıyla yürüttüğü tüm faaliyetler, o toprakların İslamlaşması içindir’’ dedi.
Gece de İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencileri de bir ilahi dinletisi sundu. İlahi dinletisinin ardında da son olarak, geçtiğimiz Pazar günü yapılan Safahat okumaları şiir yarışmasında derece giren öğrencilere ödülleri veridi. Öğrenciler ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ünğan, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek ve Abdurrahman Gazi Vakfı Başkanı Muhammet Emek’in ellerinden aldılar.
Program, ödül törenin ardında sona erdi.

 
A.Ü’den mimarlık müjdesi
 
Milli Eğitim harekete geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ermeniler iftira peşinde
ASİMED Başkanı Yrd.Doç.Dr.Savaş Eğilmez, Ermeni diasporasının tarihinin ...
Camiler, vatanın tapuları
Hayırsever Melek İpek’in Ankara Eryaman’da yaptırdığı Ali İpek Camii’nin ...
İslâm Dünyasında Değişim Çabaları
DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İslâm Dünyasında ...
 
Kaynak var, değerlendirme yok
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, termal turizmin devlet politikası ...
Az Acele!!!
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ...
A.Ü. Tarihe ışık tutuyor
Atatürk Üniversitesi'nce düzenlenen Türk-Ermeni İlişkileri ve Büyük Güçler Sempozyumu başladı.
 
Erzurum'un çehresi değişecek
Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar ve Sağlık Bakanı Akdağ’ın ‘Kentsel ...
KURALLARDAN BİHABER OLDUK
Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hanefi Topçuoğlu, “Sürücü ...
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva