Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Tanfer, güven tazeledi
Tanfer, güven tazeledi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Erdoğan küresel gündemi değerlendirdi
Ulaştırma alanında AK vizyon
Ulaştırma alanında AK vizyon
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
Vali Çiftçi Hal esnafıyla istişare etti
HABERLER>ARAŞTıRMA
2 Mayıs 2012 Çarşamba - 06:57

Erzurum'un çehresi değişecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar ve Sağlık Bakanı Akdağ’ın ‘Kentsel Dönüşüm’ ziyaretinde tarihi tespitler yapıldı

Erzurum un çehresi değişecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın Erzurum’a gerçekleştirdikleri ‘Kentsel Dönüşüm’ ziyareti, gecekondu bölgelerini hareketlendirdi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel’in de hazır bulunduğu saha inceleme çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırma projeleri damgasını vururken, gecekondu bölgelerinde yaşayan vatandaşlar, bakanlardan yerel yönetimlere destek olunması talebinde bulundular.
KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARINDA İNCELEME
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’le birlikte Erzurum’daki kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen saha inceleme çalışmaları kapsamında Şehitler Mahallesi, Eski Mal Meydanı, Palandöken Caddesi, Kale bölgesi ve Yeğenağa Mahallesi’ne çıkarma yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, temasları boyunca vatandaşlardan büyük ilgi görürken, gecekondu bölgelerinde yaşayan Erzurumlular, kentsel dönüşüm çalışmalarından duydukları memnuniyeti ifade ederek, yerel yönetimlere destek olunmasını istediler.
BAYRAKTAR VE AKDAĞ’IN SAHA İNCELEME ÇALIŞMASI, ŞEHİTLER’DEN BAŞLADI…
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın TOKİ Başkanı Karabel’le birlikte çıktıkları saha inceleme çalışması Şehitler Mahallesi’nden başladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehitler Mahallesi’nde yaptırılan sosyal konutların inşaatını gezen bakanlar, burada Başkan Küçükler’den bilgi aldılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Şehitler Mahallesi’nin, Erzurum’un çok büyük gecekondu bölgelerinden birisi olduğunu belirterek, “Şehitler Mahallesi’nde başlattığımız kamulaştırma çalışmalarıyla birlikte ilk projemizi hayata geçiriyoruz. Burada ilk etapta 128 daireden oluşan sosyal konutlar üreteceğiz. Bu çalışmaya paralel olarak yeni kamulaştırmalar yaparak, konut üretimini artırarak, bölgeye yepyeni bir yüz kazandıracağız” dedi. Muhtarlığını yaptığı Şehitler Mahallesi’nde ilk kez bakan gören Halil Çakmas ise, kentsel dönüşüm çalışmalarından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çakmas, bakanlardan destek isteyerek, “Bu mahallede uzun yıllardır bir hayalimiz vardı ve bu hayal sonunda gerçek oldu. Bu yüzden Büyükşehir Belediye Başkanımıza minnet ve şükran borçluyuz. Sizler de başkanımıza lütfen her türlü desteği verin, bizi bu çileden kurtarın” ifadelerini kullandı.
Şehitler Mahallesi’ni ziyaretin ardından uzun bir konvoy eşliğinde Dağ Mahallesi ve Mahallebaşı’nı gezen bakanlar, Tepe Mezarlık semtinde vatandaşlarla bir araya geldiler. Bir lastikçi dükkanına konuk olan bakanlar, mahalle sakinlerinin çay ikramını geri çevirmezken, çocuklara ise bol bol harçlık dağıttılar.
ESKİ MAL MEYDANI KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI VE “KÜLTÜR YOLU” PROJESİ…
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, saha incelemeleri kapsamında Eski Mal Meydanı’nı da gezdiler. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu bölgede yürütülen kamulaştırma çalışmalarını yerince inceleyen bakanlar, halk arasında Gavurboğan olarak bilinen Palandöken Caddesi’ni de gezdiler. Palandöken Caddesi’nde halen devam eden kamulaştırma çalışmalarını izleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından bilgilendirilirken, bakanlar, kentsel dönüşüm alanlarını incelemeye Kale civarı ve Yeğenağa Mahallesi ile devam ettiler.
Önümüzdeki günlerde kamulaştırma çalışmalarının başlayacağı Erzurum Kalesi civarında da incelemelerde bulunan Bakan Bayraktar ve Bakan Akdağ, Büyükşehir Belediyesi’nce bu bölgede yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmasının Erzurum’un çehresini değiştireceğini ifade ettiler.
BAKANLAR, ESKİ ERZURUM EVLERİNİN BULUNDUĞU YEĞENAĞA MAHALLESİ’Nİ GEZDİLER…
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen saha inceleme çalışmalarına Yeğenağa Mahallesi ile devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, eski Erzurum evlerini de inceledi. Yeğenağa Mahallesi ve bu bölgede bulunan eski Erzurum evleri hakkında Bakan Bayraktar’la Bakan Akdağ’ı bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Burada sokak sağlıklaştırma projesini yürütüyoruz. Yeğenağa Mahallesi’nde çok sayıda eski Erzurum evini satın aldık, onarımını yapacak ve turizmin hizmetine sunacağız” diye konuştu.
İncelemelerin ardından Kümbet Sokak’taki Sadrettin Baba Türbesi’ni ziyaret eden bakanlar, daha sonra Erzurum’daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili teknik değerlendirme toplantısına katıldılar.
 

 
Kentsel dönüşümde Hedef 2023
 
Ruhsatsız lokantalar tat vermiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KURALLARDAN BİHABER OLDUK
Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hanefi Topçuoğlu, “Sürücü ...
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva