Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Işıkhan tarih verdi
Işıkhan tarih verdi
'Daima minnettarız, ilelebet de minnettar kalacağız'
'Daima minnettarız, ilelebet de minnettar kalacağız'
Fidan: 'Ayrımcılığın hiçbir türü kabul edilemez'
Fidan: 'Ayrımcılığın hiçbir türü kabul edilemez'
Erdoğan’dan kardeşlik ruhu mesajı
Erdoğan’dan kardeşlik ruhu mesajı
Bahçeli: 'MHP sözünün arkasındadır'
Bahçeli: 'MHP sözünün arkasındadır'
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
18 Haziran 2019 Salı - 01:56

Araştırma'da 1 günde 5 bin hasta tedavi oluyor

Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük sağlık kampüslerinden biri Atatürk Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdürüyor. 

Araştırma da 1 günde 5 bin hasta tedavi oluyor

Atatürk üniversitesi; bünyesinde bulunan Tıp Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile sağlık sektöründe adından oldukça sık söz ettiriyor. Gerek sağlık hizmeti sunma gerekse bu hizmetleri sunacak hekim, hemşire ve hasta bakım personellerinin eğitimi ve yetiştirilmesi noktasında nitelikli akademik kadrosu ve sunduğu araştırma ve uygulama olanakları Atatürk Üniversitesini bir adım öne çıkarıyor. 
Doğunun Sağlık Merkezi olan Araştırma Hastanesi, kuruluşundan bu yana Erzurum ve çevresindeki iller (Kars, Iğdır, Ağrı, Ardahan, Erzincan, Bayburt, Artvin, Gümüşhane, Muş, Bingöl, Van, Malatya) olmak üzere yaklaşık 13 il ile Azerbaycan, İran, Suriye, Nahçıvan ve Afganistan gibi ülkelerden 4,5 milyon nüfusa sağlık hizmeti sunuyor. Hastane; Tıp fakültesi ve uzmanlık öğrencileri eğitimlerinin yanı sıra, Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda öğretim gören öğrencilerin eğitim ve uygulamalarına da ev sahipliği yapıyor. 
2788 Personelle Sağlık Hizmeti Sunuyor 
Araştırma Hastanesi; 578 öğretim elamanı hekim, 820 hemşire, 290 hasta bakım personeli ve 549 diğer (tekniker, teknisyen, temizlik, güvenlik personeli) personel ile (toplam çalışan sayısı 2788) ülkemize ve bölgemize hizmet veriyor. 
Hastane 165 bin metrekare açık, 16 bin metrekare kapalı alana sahip olup 200 tanesi yoğun bakım olmak üzere toplam 1418 yatak kapasitesine sahip. Bu yönüyle ülkenin en büyük sağlık merkezlerinden biri konumunda. 
Günde 5000 Hasta Tedavi Oluyor, 150 Ameliyat Gerçekleştiriliyor 
Hastanede 27 ameliyathane aktif olarak 7/24 modern tıbbi sistemlerle hizmet veriyor. Aralık 2018 verilerine göre hastanede günde ortalama 150 ameliyat gerçekleştiriliyor. Bu sayı zaman zaman 160'ı buluyor. 
Hastanede günde ortalama 5000 hasta tedavi görüyor. Mayıs 2019 verilerine göre yılda ortalama 1 Milyon 500 bin hasta tedavi amacıyla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesini tercih ediyor. Bu sayı her yıl artmakla beraber Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve ekibinin yönetime geldiği günden beri bu artış niteliksel anlamda da gözle görülür bir şekilde hissediliyor. 
Son Teknolojiyle Donatılmış Yeni Birimler Şifa Dağıtıyor 
Artan talebi karşılamak üzere 2016 yılından itibaren yaklaşık 3 yıl içerisinde çağa ayak uyduran yeni merkezler açıldı ve birtakım mekânsal ve altyapısal düzenlemeler yapıldı. 
Doğu'daki tek Diyabetik Ayak Servisi (25 yataklı) bu dönemde kuruldu. 
Yine Palyatif Servis hizmete başladı ve felçli hastaların teşhis ve tedavisinde hızlı müdahale imkânı sağlayan İnme Merkezi hizmet vermeye başladı. 
Göz, kulak, burun ve boğaz servislerinin iş yükünü hafifletmek amacıyla 32 yataklı ek servis açıldı. Yakın zamanda ise hematoloji servisinin açılması planlanıyor. Yine mekânsal rahatlama anlamında hali hazırdaki göz polikliniği genişletildi. Doğu'da ilk kez Prostat ve nöroendokrin tümörlerinin teşhis ve tedavisinde kullanılan Galium 68 Dota Merkezi de hastane bünyesine eklendi. Yine bu dönemde doğudaki ilk ve tek Hiperbarik Merkez yoğun bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Bunlara ek olarak artan ameliyat ihtiyacını karşılamak üzere 4 adet tam teşekküllü yeni ameliyathane hizmete sunuldu. 
Eski başhemşirelik birimi yerine Sağlık Bakım Hizmetleri kuruldu. İyi Tıbbi Uygulamalar Merkezi oluşturularak bu merkez bünyesinde hekim hatalarından doğan davaların takibi için Malpraktis Birimi hayata geçirildi. Yine bu dönemde Akademisyenler Polikliniği hizmete sokuldu. 
Diğer taraftan hastane personeline yönelik olarak 2 adet yeni yemekhane yapılıyor. Hastanede uygulama eğitimi gören sağlık bilimleri öğrencileri için 24 saat açık kütüphane ve etüt merkezi kuruluyor. 
Nitelikli hekim kadrosu ve güçlü fiziki ve teknolojik altyapısının yanı sıra rasyonel ve hizmet odaklı yönetim anlayışı sayesinde borçsuz hastanelerden biri haline gelen Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, 2018-2019 yıllarında ülkemizin batı illerinden ve çevre ülkelerden çok sayıda hastanın tedavi olmak için tercih ettiği merkezlerden biri haline geldi. 

 
Genç gönüllü timi işbaşında 
 
Erzurum'da 5 dakikada yollar göle döndü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç gönüllü timi işbaşında 
2019 Gönüllülük yılı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik ...
Olur’da yaşlı çiftin evleri çöktü 
Olur ilçesi Taşgeçit Mahallesinde ikamet eden yaşlı çiftin evleri sabaha karşı çöktü. 
Devlet korumasındaki çocuklardan çilek tarlası projesi
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Atatürk Çocuk Evleri Sitesi ...
 
Genç mucitler hünerlerini sergiledi
Erzurum'da, farklı illerden öğrencilerin kodlama, robotik ve bilim temalı ...
Erzurum Havalimanına CAT3A sistemi kuruluyor
Erzurum Havalimanına uçakların 175 metreye kadar olan sisli havalarda ...
Doğu Yaylalarında koyun kırkma zamanı
Bingöl'de 2 bin 200 rakımdaki yaylalarda, hem ekonomik getiri sağlayan ...
 
Erbaş: “İşimiz vaktimizden daha çok”
Erbaş, Biz ne kadar iyi, düzenli ve özveriyle çalışırsak, ne kadar ümit ...
Ejder pistinde son dönemeç
Palandöken Kayak Merkezinin muhtelif yerlerinde durup bölgeyi inceleyen ...
Erzurumlu esnaftan örnek hijyen uygulaması
Erzurum’da bir çay ocağı işletmecisi, üzerinde müşterilerinin isimlerinin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Adalet adalet adalet; illa adalet!
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Ateizm Kazanı Kaynıyor, Din Adamları Nerede?''
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva