Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
HABERLER>BÖLGE
9 Mayıs 2012 Çarşamba - 07:25

Acet’ten müdahillik başvurusu

Gümüşhane’de ülkücü camianın önde gelen isimlerinden Bekir Sıtkı Acet, 12 Eylül darbesine açılan davaya müdahil olmak için müracaat etti.

Acet’ten müdahillik başvurusu

Gümüşhane’de ülkücü camianın önde gelen isimlerinden Bekir Sıtkı Acet, 12 Eylül darbesine açılan davaya müdahil olmak için müracaat etti.
Avukatı Ali Haydar Dereli ile birlikte Gümüşhane adliyesine giden dönemin Ülkü Ocakları İl Başkanı Acet, Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine müracaat ederek Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde Kenan Evren ve Ali Tahsin Şahinkaya'nın sanık olarak yargılandığı davaya müdahillik isteminde bulundu.
Adliyenin önünde gazetecilere bir açıklama yapan Avukat Ali Haydar Dereli, milletin üzerine karabasan gibi çöken 12 Eylül darbesinin artık yargılanmaya başlandığını, bu darbede mağdur olan insanların da haklarını aramaya başladığını ifade etti. Dereli, Gümüşhane’de 12 Eylül darbesinin mağdurlarının en başında gelenin Bekir Sıtkı Acet olduğunu ifade ederek, “Kendisi bu darbe yüzünden 9 ay 10 gün tutuklu kalmış ve daha sonra haklılığını ispatlayarak berat etmiştir. Biz bu dava açıldıktan sonra Gümüşhane’de mağdur olan herkese müdahillik talebinde bulunması dileğimizi ilettik. Hatta bu talepte bulunanların her türlü yardımı da ücretsiz karşılayacağımızı belirttik. Bu bizim hem hukukçu hem de vatandaş olarak adalete olan bir katkımızdır.” dedi.
Acet’in Erzincan 3. Ordu ve Sıkı Yönetim Komutanlığı, 1 Nolu Askeri Mahkemesinde yargılandığını, 9 ay 10 gün tutuklu kaldığını ifade eden Dereli, Acet’e isnat edilen suçun “Siyasi ve sosyal görüşten kaynaklanan cürüm işlemek amacıyla teşekkül meydana getirmek, dernek binasında patlayıcı madde bulundurmak” olduğunu belirterek, bu suçlamanın tamamen hayali bir suçlama olduğunu ifade etti.
"HERKES MÜDAHİL OLSUN Kİ KİMSE BUNDAN SONRA DARBE YAPMAYI DÜŞÜNMESİN"
Dereli, Acet’e gösterdiği medeni cesaret ve Gümüşhane’de bir ilk olması nedeniyle teşekkür ederek, “Gümüşhane’de bu konuda mağdur olan herkesin başvurmasını istiyoruz. Bu konuda herkese ücretsiz olarak yardımcı olmaya hazırız. Başkanın yargılandığı davada beraat gerekçesi delil bulunamamasıdır. İddiadan başka delil yoktu ondan beraat etti. Hiçbir suçu olmadığı ortaya çıktı. Bu davaya katılmanın her yurttaş için bir görev olduğunu düşünüyorum. Zarar gören herkes başvursun ki bu ülkede kimse darbe yapmayı düşünmesin.” diye konuştu.
ÖĞRETMEN LİSESİ, İŞKENCENİN MERKEZİ
O dönemde yaşadıklarını gazetecilerle paylaşan Bekir Sıtkı Acet, 12 Eylül darbesinin ardından 16 Eylül Pazartesi günü akşam saatlerinde göz altına alındığını kaydetti. Gözaltına alınırken “beni tebrik edip kutlayacaklar” zannıyla gittiğini dile getiren Acet, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Şuanda askeri gazinonun olduğu binanın bodrum katına bizi götürdüler. Saçlarımız, bıyıklarımız traş edildi. Soğuk bir iklimde hakaretlerle karşılaşınca hayal kırıklığına uğradım, çok üzüldüm. Kendi memleketimde, kendi ülkemde, kendi devletimin güvenliğinden sorumlu olan insanlara yardımcı olmanın bedeli bu mu? Niçin böyle oluyor diye kafam karışmıştı. Daha sonra şuanda Öğretmen Lisesi olarak kullanılan binanın bodrum katına taşındık. Orada aklıma, hayalime, terbiyeme sığmayacak ifadeler ve hakaretlere mağdur kaldım. Fiziki işkencelerin yanında her türlü kötülük ve küfürler edildi.”
Gümüşhane günlerinin ardından elinde kelepçe ve zincirler vurularak Erzincan’a nakledildiklerini ifade eden Acet, Erzincan’da yerleştirildikleri koğuştaki 120 kişinin nerdeyse tamamının çeşitli sol yapılardan olduğunu yalnızca birkaç kişinin ülkücü olarak orada bulunduğunu dile getirdi.
Bu süre içerisinde 3 yıl 11 ay 9 gün işinden alıkonulduğunu, ailesi ve çocukları dahil olmak üzere kendisinin bu toplumda hastalıklı kişi olarak algılandığını kaydeden Acet, “Ben insan haklarına, evrensellik ilkesine, hukukun üstünlüğüne inanmış bir Türk vatandaşıyım. Hiç kimsenin hak etmediği ve hakarete uğramadığı bir toplumun kurulması benim birinci amacımdır.” dedi.

 
Ermeniler iftira peşinde
 
Milletin değerlerine saygılıyım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akçam Kültür ve Sanat Günleri başlıyor
8. Dursun Akçam Kültür ve sanat günleri Cuma günü başlıyor.
Bahar Şenliğiyle coştular
Atatürk Üniversitesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü tarafından ...
Hakkari şehidine ağladı
Şehit komando er İlhan Zerender, memleketi Hakkari'nin Çukurca ilçesinde ...
 
Kaçakçılara şafak operasyonu
Doğu Anadolu Bölgesinde 5 ilde düzenlenen şafak operasyonunda 20 şüpheli ...
Bayramlı Bakü'ye ulaştı
Ermenilerin Hocalı'da gerçekleştirdiği katliama dikkat çekmek için Ankara'dan ...
Dağ muzu kapış kapış..
Doğu Anadolu Bölgesinin bazı illerinde eşhun veya 'uşkun' olarak adlandırılan ...
 
Hekimler hastalarla buluştu
Bingöl’ün Genç İlçe Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından hekim, hasta ...
Veteriner Hekimlik 251’inci yılında
Kars -Ardahan-Iğdır Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Prof.Dr.Yavuz Öztürkler, ...
Öğüt ermeni katliamlarını anlattı
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ermeni Taşnak çetecilerinin, bölgeden ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva