Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
10 Mart 2020 Salı - 09:33

ATAUNİ’den Sağlık Sen istişaresi

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, hafta sonu mesailerini çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcilerini ziyaret ederek değerlendiriyor.

ATAUNİ’den Sağlık Sen istişaresi

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, hafta sonu mesailerini çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcilerini ziyaret ederek değerlendiriyor.

Üniversite-STK iş birliği çerçevesinde geleneksel hale getirdiği STK ziyaretlerine bir yenisini daha ekleyen Rektör Çomaklı, Yardımcısı Prof. Dr. Medine Güllüce ve Genel Sekreter Doç. Dr. Şendoğan Karagöz ile birlikte Erzurum'un sağlık alanında önde gelen sendikal temsilcilerinden Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Erzurum Şubesini (Sağlık-Sen) 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ziyaret ederek yöneticileriyle bir araya geldi. Ziyaret kapsamında Rektör Çomaklı, Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman ve Sağlık-Sen Kadın Kollarının misafiri oldu.

“KADINA SAYGI VE SEVGİ, BİZLERDE DAİMA VAR OLAN BİR OLGUDUR”

Konuşmasına, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başlayan Rektör Çomaklı, "Dinimiz ve kültürümüzün özelliklerinden biri olan kadına saygı ve sevgi, sadece 8 Mart'ta değil, bizlerde daima var olan bir olgudur" dedi.

Sağlık alanında çalışan kadınların haklarının savunulması ve çalışma ortamlarının iyileştirilmesi konusunda Sağlık-Sen ile birlikte şimdiye kadar önemli çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmaların devam ettiğini söyleyen Rektör Çomaklı, Sağlık-Sen'in kararlı, ilkeli ve sorumlu sendikacılık anlayışından taviz vermeyen bir STK olduğuna dikkat çekti.

İş yerlerindeki demokrasinin güçlendirilmesi, çalışanların taleplerini sendikasının bütün organlarına ulaştırması ve işyerinde kendisini güvende hissedip demokratik süreçlere katılabilmesi noktasında özverili çalışmalarından dolayı Sağlık-Sen yöneticilerini tebrik eden Prof. Dr. Çomaklı, sendikalaşma faaliyetlerinin çalışan hakları açısından oldukça önemli bir konu olduğuna vurgu yaptı.

“Bilginin Topluma Aktarılması İçin Var Gücümüzle Çalışıyoruz”

Üniversite-STK iş birliğinin, üniversitelerdeki bilgi birikiminin topluma aktarılarak faydaya dönüşmesine ve katkıda bulunma amacı taşıdığına vurgu yapan Rektör Çomaklı, “Üniversitelerin temel görevi bir yandan eğitim-öğretim hizmetleri vermek, diğer yandan da temel ve uygulamalı alanlarda araştırma yapmaktır. Yapılan araştırmaların amacı ise bilgi üretilmesi ve mevcut bilgilere yenilerinin katılmasıdır. Üniversiteler bir yandan eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürüp diğer yandan da toplumun ihtiyaç duyacağı alanlarda bilgi üretmeye çalışmaktadır. Bizde bu vizyon çerçevesinde STK ziyaretlerine büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

Şube Başkanı Abdullah Duman ise Rektör Çomaklı’nın nazik ziyareti için teşekkür ederek, Atatürk Üniversitesinin sağlık alanında gerçekleştirdiği çalışmalardan övgüyle bahsetti. Üniversitenin kapılarını Erzurum’a açan Prof. Dr. Çomaklı’nın bu hassasiyetini yerinde bulduğunu aktaran Duman, hangi anlamda olursa olsun tüm taleplere ilgiyle yaklaşan Rektör Çomaklı'nın hayata geçirilecek projelerinde yer almaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Rektör Çomaklı kahvaltı programında; kurumlararası iş birliğinden, sendikal hizmetlere, çalışan memnuniyetinden, hak ve özgürlüklere kadar birçok konuyu şube yönetimiyle konuşarak talepleri dinledi.

 
Tapu işlemlerinde e-reform
 
Yaptırmış’tan esnaf buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AFAD’tan deprem bilincine eğitim katkısı
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kredi Yurtlarında doğal afetlere ...
Atay’a ATAUNİ brifingi
Rektör Çomaklı ile bir araya gelen Atay ve Sayan, üniversitenin gerçekleştirdiği ...
DAKAF'20’de ETÜ tanıtımı
Erzurum Teknik Üniversitesi Doğu Anadolu Kariyer Fuarında bilimsel misyon ...
 
ETÜ, Atay’ı ağırladı
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay Erzurum ...
Eğitimde MEB - YÖK İş Birliği
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ...
DAKAF’da Adalet Bakanlığı standına yoğun ilgi
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve Atatürk Üniversitesinin destekleri ...
 
Erzurum DAKAF 2020 başladı
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve Atatürk Üniversitesi’nin destekleri ...
“Bahar Kalkanı”na manevi destek
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan öğrenci yurtlarında ...
ETÜ öğrenci projesine TÜBİTAK destek verdi
“İHA ile Görüntü İşleme Teknikleri Yardımıyla Enerji Hatlarının Kontrolü” ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva