Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
5 Mart 2020 Perşembe - 15:18

DAKAF’da Adalet Bakanlığı standına yoğun ilgi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve Atatürk Üniversitesinin destekleri ve bölgedeki 10 üniversiteyle birlikte 440 şirketin stant açtığı Doğu Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarında (DAKAF) Adalet Bakanlığının standı yoğun ilgi gördü.

DAKAF’da Adalet Bakanlığı standına yoğun ilgi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve Atatürk Üniversitesinin destekleri ve bölgedeki 10 üniversiteyle birlikte 440 şirketin stant açtığı Doğu Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarında (DAKAF) Adalet Bakanlığının standı yoğun ilgi gördü.

Atatürk Üniversitesi koordinatörlüğünde 5-6 Mart tarihleri arasında düzenlenen ve Doğu Anadolu Bölgesinde eğitim gören üniversite öğrencilerini sektör temsilcileriyle buluşturan kariyer fuarında 440 stant açılarak öğrencilerle bilgi alışverişinde bulunuluyor. Doğu Anadolu Bölgesinin istihdam ve kariyer olanaklarını canlandırmak hedefi ile yapılan fuarın işveren ile öğrenci ve mezunlar arasında köprü vazifesi kurması amaçlanıyor.

Çok sayıda davetlinin ve öğrencinin katıldığı fuarda en fazla ilgiyi gören stantların başında ise Adalet Bakanlığının standı yer alıyor. Stantta başta Hukuk Fakültesi öğrencileri olmak üzere Adalet Bakanlığında çalışma yapabilecek ve değişik alanlarda çalışma yapmak isteyecek öğrencileri bilgilendirmek ve onların kariyer planlarına katkıda bulunmak için hakim ve savcılar tarafından bilgi veriliyor.

Adalet Bakanlığındaki en kariyerli mesleklerle ilgili öğrencilere bilgiler vermeye çalıştıklarını ifade eden Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, "Adalet Bakanlığı olarak geçen senede olduğu gibi kariyer fuarına katılım yaptık. Standımızda hakim, savcı ve müdür arkadaşlarımız öğrencilere bilgiler veriyor. Bakanlığımızda başta en kariyerli meslek hakim, savcılık olmak üzere cezaevi müdürlüğü, infaz kurulu memurluğu, zabit katipliği gibi bir çok alanda öğrencilerimize bilgiler vermeye çalışıyoruz. Bizim için makamda mevkide olmak önemli değil, bizim için önemli olan yapılan iş ne olursa olsun en iyi şekilde yapılmasıdır. Buna yönelik öğrencilerimize doğru mesleği seçmeleri konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Yapay duruşma salonlarında öğrencilere hakimlik ve savcılık rolleri vererek öğrencilere mesleği yakından tanıtacaklarını vurgulayan Bölükbaşı, "Öğrencilerimiz tarafından inanılmaz talep var. Fuarın her standı dolu gibi gözüküyor ama özellikle bizim standımızda çok fazla yoğunluk var. Bu süreç içerisinde yapay bir duruşma salonu kurmayı planlıyoruz. Öğrencileri bizzat katılarak ve bu faaliyetin içinde bulunmalarını sağlayarak, hakim, savcı, mağdur ve avukat rolleri vererek bir duruşma yapmalarını sağlayacağız ve mesleği yakından tanımalarına katkıda bulunacağız. Öğrencilere faydalı etkinlikler olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İnsanların kendi geleceklerini belirlemede ve seçecekleri meslekler hakkında yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Muhammet Emin Aydemir ise, "Bu fuarın ve bizim standımızın öğrencilere katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Önemli bir fuar çünkü insanların kendi geleceklerini planlarken mesleki koşulların neler olduğunu bilmesi önemlidir. Biz de öğrencilik zamanlarımızda büyüklerimizden yardım alıyorduk ama böyle toplu alanlarda mesleklerinin uzmanları olan insanlarla bir araya gelmek çokta mümkün olmuyordu. Bu yönden öğrenci arkadaşlarımızın bundan faydalanmasının eskiye göre daha kolay ve bu faydalanmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Biz de burada elimizden geldiğince hakim ve savcı arkadaşlarımızla öğrencilere meslek hakkında en iyi şekilde fayda sağlamaya çalışıyoruz. Kurgusal duruşma salonlarımıza da tüm öğrencilerimizin katılımlarını bekliyoruz" açıklamalarında bulundu.

 
Aileler, kahramanları dualarla yolcu etti
 
“Özkoç hesabını verecek”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum DAKAF 2020 başladı
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve Atatürk Üniversitesi’nin destekleri ...
“Bahar Kalkanı”na manevi destek
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan öğrenci yurtlarında ...
ETÜ öğrenci projesine TÜBİTAK destek verdi
“İHA ile Görüntü İşleme Teknikleri Yardımıyla Enerji Hatlarının Kontrolü” ...
 
10 üniversite Erzurum’da buluşacak
Atatürk Üniversitesi bölgedeki 10 üniversitenin katılımıyla 5-6 Mart 2020 ...
Eğitim alıp meslek ediniyorlar
Erzurum Yakutiye Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ...
İdlib şehitlerini komando marşı ile andılar
Erzurum’da Nene Hatun Kız Anadolu Lisesi öğrencileri Suriye’nin İdlib ...
 
ETSO Meclisinde işbirliği gündemi
Sanayicinin yararına olacak birtakım çalışmalar yaptıklarını belirten ...
Öğrencilerden Mehmetçiğe dualı destek
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yüksek Öğretim Yurtlarında ...
ATAUNİ Senatosu bildiri yayımladı
Atatürk Üniversitesi Senatosu “İdlib Saldırısı” ile ilgili bir açıklama yayımladı.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva