Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
22 Ağustos 2022 Pazartesi - 13:29

ATAUNİ’de Akademik Performans değerlendirildi

Atatürk Üniversitesi 2021 Yılı Akademik Performans Değerlendirme ve Öğretim Elemanları Performans Puanlarına ilişkin rapor yayımlandı.

ATAUNİ’de Akademik Performans değerlendirildi

Atatürk Üniversitesi 2021 Yılı Akademik Performans Değerlendirme ve Öğretim Elemanları Performans Puanlarına ilişkin rapor yayımlandı. Yayımlanan rapor; üniversitede görev yapan akademik personelin, belirlenen usul ve esaslar kapsamında akademik performans düzeyinin objektif bir şekilde ölçülmesi ve değerlendirilmesini kapsıyor.

Raporun hem mevcut durumu görebilmeye hem de geliştirilmesi gereken yönleri tespit ederek eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmetin kalitesini yükseltmeye vesile olacağını aktaran Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, öğretim elemanlarının ulusal ve uluslararası alanda ortaya koydukları bilimsel ve sanatsal çalışmalarını, üniversitemiz ve ülkemizin bilim, sanat ve teknoloji alanındaki gelişim ve tanınırlığına olan katkılarını tespit etmek ve gerekli kriterlere uygun bir şekilde değerlendirerek daha başarılı olmaya teşvik etmek amacıyla oldukça faydalı olacağına inandığını belirtti.

Çomaklı: “Topluma Katkı Misyonu Yeni Nesil Üniversitelere Yön Veriyor”

Teknoloji alanında mevcut teknolojilerin yerini alacak olan yeni yaklaşımı, tasarımı ve performansı ifade eden ‘Yeni Nesil’ kavramının, dünyada yükseköğretim alanında uzun süredir başlamış olan bir büyük dönüşüm ihtiyacını da tanımlamaya başladığını ifade eden Rektör Çomaklı şunları söyledi: “Üniversitelerin eğitim ve araştırma görevlerinin yanı sıra ister üniversite-toplum iş birliği merkezli inovasyonu ele alan üçüncü nesil üniversite tanımı isterse bölgesel kalkınmayı önceleyen dördüncü nesil üniversite tanımı olsun, yeni nesil üniversitelerin topluma katkı misyonları çerçevesinde şekilleneceği ön görülmektedir. Atatürk Üniversitesi bu evrensel öngörü temelinde bilginin değere dönüştürülmesi ve araştırma performansının geliştirilmesi amacıyla 4 Şubat 2018 tarihinden itibaren Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesini yürütmektedir. Proje kapsamında 19 arama konferansı yapılmış, bu konferanslara üniversite dışından 230, üniversite içerisinden 926 vizyoner kişi davet edilmiş ve ortak akılla eğitim, araştırma ve topluma katkı misyon alanlarını harmanlayan Bütünsel Bir Meta-Sistem tasarlanmıştır. Bu tasarım kısa, orta ve uzun vade eylem planları ile desteklenerek uygulamaya alınmıştır. Yükseköğretimde çarpan etki oluşturmak amacıyla tasarlanan bütünsel meta sistem yaklaşımı, bilginin değere dönüştürülmesi ile araştırma performansının geliştirilmesinde yaşanan uyumsuzlukları ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Atatürk Üniversitesi bu amaçla aşağıda belirtilen üç sistemi tasarlamış ve 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren kademeli olarak uygulamaya almıştır.

Güncellenmiş ve Yenilikçi Eğitim Modeli

Bütünleşik Araştırma Modeli

Proje Temelli Araştırma-Toplumsal Katkı Entegrasyonu: ATAKÖK Sistemi

Ayrıca bu sistemleri desteklemek amacıyla misyon alanlarının harmanlamasından oluşan 7 katmanda; aşağıda belirtilen alanlarda yeni konumlanma ve farklışama stratejilerini hayata geçirmiştir.

Atatürk Üniversitesi Yeni Konumlanma Haritası

7 Katmanda Stratejik Plan

7 Katmanda Atatürk Üniversitesi Yönetişim Modeli

7 Katmanda Atama ve Yükseltme Kriterleri

7 Katmanda Performans Yönetim Sistemi

7 Katmanda Ödül ve Teşvik Sistemi

7 Katmanda Kalite Yönetim Sistemi

Atatürk Üniversitesi tarafından özgün bir şekilde tasarlanan meta sistemin en önemli araçlarından birisi de performans yönetim sistemidir. Bu değerlendirme raporu performans yönetim sisteminin uygulama adımlarını ve sonuçlarını sunmaktadır. Söz konusu uygulama ile Atatürk Üniversitesinde yeni bir döneme geçilmiş, performansa ve veriye dayalı karar verme dönemi başlamıştır.”

KRİTERLER DİKKATE ALINARAK PUANLAMALAR VE HESAPLAMALAR YAPILDI

Akademik Performans Değerlendirmesi için puanlama ve hesaplamalar, Atatürk Üniversitesi tarafından yayınlanan Akademik Performans Değerlendirme Yönergesi ve Akademik Performans Değerlendirme Uygulama Usul ve Esasları dikkate alınarak tamamlandı. Akademik Performans Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu, Akademik Performans Değerlendirme Yönergesi dokümanına göre hareket etti. Bunun dışındaki durumlarda süreci hızlandırmak için hem öğretim elemanlarından hem de bölüm inceleme komisyonlarından gelen taleplere anında cevap verebilmek amacıyla Atatürk Üniversitesi tarafından belirlenen takvime uygun olarak oluşturulan toplantıların yanında ek toplantılar da düzenlendi. Ayrıca komisyon üyeleri arasında kurulan online haberleşme sistemi ile yaşanan sorunlara ve sorulan sorulara komisyon üyelerinin yorum ve katkılarının alınabildiği bir ortam oluşturuldu.

BÜTÜN BİRİMLERDE AYNI STANDARDIN SAĞLANMASI AMAÇLANDI

46 üyeden oluşan Akademik Performans Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonundaki üyelerin her biri Atatürk Üniversitesinin ilgili fakülte, yüksekokul ve enstitülerinden sorumlu tutularak; söz konusu üyelerin tespit ettiği sorunlar komisyona getirilmiş ve her bir sorun komisyonda detaylı bir şekilde incelendi. Böylece bütün birimlerde aynı standartlar sağlanmaya çalışıldı. Ayrıca Atatürk Üniversitesi tarafından kullanılan Akademik Performans Değerlendirme Süreç Yönetim Sistemi (APSİS) yardımı ile Akademik Performans Puanı hesaplanması yoluna gidildi. Akademik performans değerlendirmesi; öğretim elemanı, bölüm, birim ve kurum düzeyinde, Yeni Nesil Üniversite konseptine uygun olarak 7 katmanda gerçekleştirildi. Bu yazılım üzerinden her bir öğretim elemanının puanları tek tek incelendi ve tespit edilen eksikler ile hatalar bu yazılım yardımıyla komisyonun aldığı kararlarla birlikte doğrudan ilgili öğretim elemanına iletildi. Öğretim elemanlarının belirtilen takvim içinde itirazları yine bu yazılım yardımıyla yapıldı ve eksiklikler tamamlanarak ilgili düzeltmelerin yapılması sağlandı.

 
Demirceylan Avrupa Şampiyonu oldu
 
Bolat: ‘Erzurum turizmde büyük potansiyele sahip’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özer’den Köy yaşam merkezleri açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugüne kadar 520 tane atıl durumda olan ...
Özer:'Öğretmenlerimizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz'
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Nevşehir’de yaptığı açıklamada mesleki ...
ATAUNİ’den akademisyenlere bilimsel teşvik
Atatürk Üniversitesi; yayın, patent, proje ve firmaları ile bir adım öne ...
 
Özer eğitimde başarı hikayesini paylaştı
Özer, ‘Türkiye çok kritik bir şeyi başardı. Şimdi eğitimde öğrenci sayınızı ...
Bakan Özer hedefi açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2 ay gibi kısa sürece 2021'in sonunda ...
Mesleki eğitimde yeni süreç
MEB ile TOBB arasında, mesleki eğitim merkezleri ile TOBB'a bağlı oda ...
 
ATAUNİ’de İlaç Endüstrisi gündemi
Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla iş birliği yapmanın heyecan ...
'Bağış konusunu eğitim gündeminden çıkardık'
Özer, '‘Milli Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyacını karşılayamıyormuş ...
Özer’den mesleki eğitim zirvesi açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “İstanbul’da tüm OECD (İktisadi İş birliği ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva