Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurumspor İstanbul maçını Ergün yönetecek
Erzurumspor İstanbul maçını Ergün yönetecek
120 öğrenci tedavi altına alındı
120 öğrenci tedavi altına alındı
İletişim Fakültesi akreditasyon süreci tamamlandı
İletişim Fakültesi akreditasyon süreci tamamlandı
Emniyetten uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Emniyetten uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Posof yolunda feci kaza: 1 ölü
Posof yolunda feci kaza: 1 ölü
HABERLER>ASAYİŞ
27 Kasım 2025 Perşembe - 13:18

MSB bilgilendirdi

Milli Savunma Bakanlığı haftalık basın bilgilendirme toplantısı, bakanlıkta bulunan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Basın Bilgilendirme Salonu’nda gerçekleştirildi.

MSB bilgilendirdi

Milli Savunma Bakanlığı Ukrayna’ya Türk askeri gönderilme iddialarına ilişkin, "Öncelikle Rusya ile Ukrayna arasında bir ateşkesin tesis edilmesi gerekmektedir. Sonrasında ise görev tanımı netleştirilmiş bir misyonun çerçevesinin belirlenmesi ve hangi ülkenin ne ölçüde katkı sağlayacağının ortaya konulması gerekmektedir" açıklamasında bulundu.
Milli Savunma Bakanlığı haftalık basın bilgilendirme toplantısı, bakanlıkta bulunan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Basın Bilgilendirme Salonu’nda gerçekleştirildi. Basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, gündeme ilişkin gelişmeleri aktardı.
3 PKK’lı terörist daha teslim oldu
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Türkiye’ye yönelik risk ve tehdit unsurları ile mücadelesi kapsamında son bir haftada gerçekleşen faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunan Tuğamiral Zeki Aktürk, "3 PKK’lı terörist daha teslim olmuş, sınırlarımızda ve ötesinde arazi arama-tarama; mağara, sığınak, barınak ile mayın ve el yapımı patlayıcı tespit ve imha çalışmalarına devam edildi. Suriye Harekât Alanlarında imha edilen tünel uzunluğu 725 (Tel Rıfat: 302 / Menbic 423) kilometreye ulaşmıştır. Hudutlarımızda ise; Yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6’sı terör örgütü mensubu olmak üzere 205 şahıs yakalanmış, 428 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece 1 Ocak’tan bugüne kadar, sınırlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 8 bin 999, engellenen kişi sayısı da 59 bin 458 olmuştur" açıklamasında bulundu.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin imkân ve kabiliyetleri yerli ve milli ürünlerle arttırılıyor
Yerli ve millî savunma sanayi ürünleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin imkân ve kabiliyetlerinin artırılması çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Tuğamiral Zeki Aktürk şöyle devam etti:
"Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca, muhtelif miktarda 17 Kişilik Karinalı Bot muayene ve kabul faaliyeti tamamlanarak envantere alınmıştır. Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketimiz çeşitli adet ve çapta silah ve mühimmatın teslimatını tamamlamıştır. ASFAT Anonim Şirketimizin ana yükleniciliğinde yürütülen; ‘8x8 T-155 Taktik Tekerlekli Araca Entegre Panter Obüs Projesi’ kapsamında prototip kalifikasyon ve muayene kabul süreçleri başarıyla tamamlanan ilk sistem Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza, Askerî Fabrikalar Genel Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğümüz tarafından retrofit işlemleri tamamlanan 9’uncu A400M uçağımız ise 21 Kasım’da Hava Kuvvetlerimize teslim edilmiştir. 1-4 Aralık tarihleri arasında Mısır’da düzenlenecek EDEX-2025 Fuarı’na İstanbul Tersanesi Komutanımız ve beraberindeki heyet tarafından katılım sağlanacaktır. Diğer yandan Deniz Kuvvetlerimizin harekât ihtiyaçları doğrultusunda, Savunma Sanayi Başkanlığımız ile Baykar Şirketi arasında imzalanan sözleşme kapsamında Bayraktar TB3 SİHA ve alt sistemlerine ilişkin; İniş/kalkış testleri, Albatros-S KİDA ile müşterek harekât ve güdümlü mermi atış provalarının 1-3 Aralık tarihlerinde Antalya’da yapılması planlanmaktadır. Son olarak ‘TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhribi Projesi’ kapsamında birinci geminin ilk blok inşasına İstanbul Tersanesi Komutanlığımızda başlanmıştır. Gemimiz, çelik kubbenin de bir parçası olarak en kısa sürede inşa edilecek ve hava savunma yeteneklerimize önemli katkılar sağlayacaktır."
Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk’ün basın bilgilendirme toplantısı sonrasında Millî Savunma Bakanlığı, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
"KKTC’nin haklarının yok sayıldığı hiçbir anlaşmayı kabul etmemiz mümkün değildir"
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Lübnan arasında imzalanan deniz yetki anlaşması ile alakalı açıklama yapan Bakanlık, "KKTC’nin haklarının yok sayıldığı hiçbir anlaşmayı kabul etmemiz mümkün değildir. KKTC’nin haklarını görmezden gelen bu anlaşmanın aynı zamanda Lübnan halkının menfaatlerini de ihlal ettiğini değerlendiriyor, Lübnan’lı muhataplarımıza denizcilik alanında iş birliğine hazır olduğumuzu ifade ediyoruz" açıklamasında bulundu.
"Öncelikle, Rusya ile Ukrayna arasında bir ateşkesin tesis edilmesi gerekmektedir"
Ukrayna’ya Türk askerinin gönderileceği yönündeki iddialara ilişkin bilgilendirme yapan Bakanlık, "Nerede bir barış, güvenlik ve istikrar ihtiyacı doğsa akla ilk olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin gelmesi, TSK’nın sahip olduğu imkân ve kabiliyetler ile etkinlik, caydırıcılık ve saygınlığının en önemli göstergesidir. Öncelikle Rusya ile Ukrayna arasında bir ateşkesin tesis edilmesi gerekmektedir. Sonrasında ise görev tanımı netleştirilmiş bir misyonun çerçevesinin belirlenmesi ve hangi ülkenin ne ölçüde katkı sağlayacağının ortaya konulması gerekmektedir. TSK bölgemizde güvenlik ve istikrar sağlayacak her girişime katkı sağlamaya hazırdır" ifadelerine yer verdi.
Kargo uçağı kazasında hayatını kaybeden askerlerin isimlerini açıklayan emekli askerlerin ordu evlerine girişi girişleri yasaklandı
Bazı emekli askerlerin ordu evlerine girişlerinin yasaklanmasının sebebine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakanlık tarafından şu ifadelere yer verildi:
"11 Kasım 2025 tarihinde C-130 askeri kargo uçağımızın Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşmesi sonucu şehit olan 20 kahraman silah arkadaşımızın kimlik bilgilerini, Milli Savunma Bakanlığının resmi açıklamasından önce sosyal medya hesaplarında yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu daha önce açıklamıştık. Arama-kurtarma çalışmaları devam ederken şehit ailelerimizin acısını umursamayan ve şehit bilgilerini ilk paylaşma yarışına girişen sosyal medya arsızları arasında emekli askeri personelin de olduğu tespit edilmiştir. Bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmasının yanı sıra orduevlerine girişleri de yasaklanmıştır."

 
Müftülükte 1001 Hatim istişaresi
 
Genç dualarla uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'da doğal gaz paniği
Erzurum'da sabah saatlerinde meydana gelen doğal gaz kaynaklı patlamada ...
Doğalgaz patlaması: 2 ev çöktü, 1 yaralı
Erzurum'da doğalgaz patlaması sonucu 2 ev yıkıldı. Patlamada bir vatandaş yaralandı.
Tefecilik ve kumar operasyonu: 31 gözaltı
Malatya’da polis ekiplerince düzelenen operasyonda, "yağma tefecilik ve ...
 
Emniyetten uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Erzurum’da polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda piyasa değeri ...
Bingöl yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 4 kişi yaralandı.
45 gündür aranan gencin cesedi bulundu
Erzincan’da 45 gündür kayıp olarak aranan Erdoğan Koşanın (40) cansız ...
 
Şükrüpaşa'da bıçaklı kavga: 3 yaralı
Erzurum'un Yakutiye ilçesinde meydana gelen bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı.
Posof yolunda feci kaza: 1 ölü
Ardahan'ın Posof ilçesinde devrilen kamyonun sürücüsü hayatını kaybetti.
Göçmen kaçakçılığı operasyonu: 2 tutuklama
Ağrı’da Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonda ...
 
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Vicdanın Aynasında Üç Gerçek: Darfur, İrade ve Adalet
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Erzurum'un Kredi Hikâyesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
DADAŞ GAZETESİ
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva