Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Göktaş gönül elçilerine seslendi
Göktaş gönül elçilerine seslendi
Yerlikaya’dan göçle mücadele açıklaması
Yerlikaya’dan göçle mücadele açıklaması
AK Parti Yerel Yönetimleri İstişare ediyor
AK Parti Yerel Yönetimleri İstişare ediyor
Bayraktar gençlerin heyecanına ortak oldu
Bayraktar gençlerin heyecanına ortak oldu
Erdoğan: ‘İnsanın bir davası, bir duruşu olmalı’
Erdoğan: ‘İnsanın bir davası, bir duruşu olmalı’
HABERLER>EKONOMÄ°
6 Haziran 2024 Perşembe - 09:11

2. OSB alanı büyütülecek

Erzurum’da yatırımcıların yoğun arsa talebinde bulunduğu 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin 3. Etap alanının genişletilmesiyle ilgili Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’le yapılan görüşmede mutabakata varıldı.

2. OSB alanı büyütülecek

Erzurum’da yatırımcıların yoğun arsa talebinde bulunduğu 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin 3. Etap alanının genişletilmesiyle ilgili Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’le yapılan görüşmede mutabakata varıldı.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın’ın, TOBB’un 80. Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 2. OSB 3. Etabın genişletilmesiyle ilgili talebi arz etmesi ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’le bir randevu gerçekleştirildi.
Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le birlikte Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Milletvekilleri; Selami Altınok, Mehmet Emin Öz, Abdurrahim Fırat ve Fatma Öncü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın ile 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya’nın yer aldığı bir heyet Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’i ziyaret etti.
Bakanlık yetkililerinin de yer aldığı ziyarette, 2.OSB’nin genişletilmesi için talep edilen Milli Savunma Bakanlığı’na ait arazinin 3.Etap alana dahil edilmesi konusunda mutabakata varıldı. 2.OSB’ye ilave edilecek alanla ilgili yer tespiti ile imar ve parselasyon planlarının hazırlanması için gerekli teknik çalışmaların da en kısa zamanda başlatılacağı ifade edildi.

Özakalın; “Erzurum’un sanayileşmesi için el birliğiyle çaba gösteriyoruz”
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’le yapılan görüşmeyle ilgili düşüncelerini dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın şunları söyledi; “Sayın Cumhurbaşkanımızın Erzurum’a olan ilgisi ve hassasiyetine bir kez daha memnuniyetle şahit olduk. Yatırımcılarımızın 2. Organize Sanayi Bölgesindeki yoğun arsa taleplerini karşılamaya yönelik bu talebimize Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in başkanlığında ziyaret ettiğimiz Sayın Milli Savunma Bakanımızın olumlu yaklaşımı bizleri mutlu etti. Erzurum’un sanayileşmesi adına çıktığımız yolda siyasilerimiz, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve ETSO olarak bizler el birliğiyle büyük bir gayret gösteriyoruz. Erzurum iş dünyamız adına bu konuda her zaman bizleri destekleyen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Milli Savunma Bakanımıza, Sayın Milli Eğitim Bakanımıza, Sayın Valimize, Sayın milletvekillerimize, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza, değerli siyasetçilerimize ve Bakanlık bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca, süreci en başından itibaren yakından takip eden ve sürecin her aşamasında bizlere desteğini esirgemeyen TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na şehrimiz ve Erzurum iş dünyamız adına teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bugünden sonra 2.OSB 3.Etap alanının genişletilmesiyle ilgili süreç daha da hızlanacak ve yatırımcılarımızın taleplerini süratle karşılayacağız”

 
Ambulans helikopter imdada yetişti
 
Erdoğan’dan çevre duyarlılığı vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 18 sektör ihracat gerçekleştirdi
*ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’dan bu yılın Mayıs ayında 16, ...
Erzurum Kurumlar Vergisi mükellef sayısı artışta
*ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da 12 bin 697 Gelir Vergisi, ...
Şimşek’ten tasarruf tedbiri uyarısı
AK Parti'nin 31. İstişare ve Değerlendirme Kampında Hazine ve Maliye Bakanı ...
 
Doğalgaz Fuarında Erzurum konuşuldu
Bayraktar, Türkiye'nin Azerbaycan'la her alanda olduğu gibi enerji alanında ...
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
*ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da Mayıs ayında 6,2 milyon, ...
Şimşek tarih verdi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Enflasyonda kalıcı düşüş haziranda ...
 
Bakan Işıkhan duyurdu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çocuk bakım sorumlulukları ...
Yıllık enflasyon yüzde 75,45’e yükseldi
Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Mayıs’ta yıllık yüzde 75,45, aylık yüzde 3,37 arttı.
Erzurum, Pazarlama Kongresi'ne ev sahipliği yaptı
Pazarlama Kongresi, bu yıl Erzurum'da büyük bir katılımla gerçekleştirildi.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva