Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>GUNDEM
13 Temmuz 2019 Cumartesi - 17:12

"O gece her türlü güç onlarda, cesaret milletteydi"

Ankara Sıhhiye'de halkın üzerine sürülen tanklara karşı koyduğu esnada bacağına isabet eden kurşunla yaralanarak gazi olan Erzurumlu Zekeriya Çılgı, "karanlık gece"de halkın tanklara karşı koyarak gösterdiği destansı kahramanlığı anlattı

 O gece her türlü güç onlarda, cesaret milletteydi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bacağından yaralanarak gazi olan Erzurumlu Zekeriya Çılgı, "O gece tank, silah, uçak her türlü güç onlarda, cesaret milletteydi. Biz o gece ölüme yürüdük." dedi.

Erzurum'daki oto sanayi sitesinde iş yeri bulunan ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Ankara Sıhhiye'de halkın üzerine sürülen tanklara karşı koyduğu esnada bacağına isabet eden kurşunla yaralanarak gazi olan 38 yaşındaki 4 çocuk babası Çılgı, "karanlık gece"de halkın tanklara karşı koyarak gösterdiği destansı kahramanlığı anlattı.

Zekeriya Çılgı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da düğün sebebiyle ailecek Ankara'da bulunduklarını söyledi. 

Akşam saatlerinde Ankara'daki bir lunaparkta çocuklarını eğlendirirken F-16'ların alçaktan uçuş yapmasıyla tedirgin olduklarını ve misafir olarak kaldıkları eve döndüklerini ifade eden Çılgı, sözlerine şöyle devam etti:

"Televizyondan köprülerin askerler tarafından tutulduğunu ve dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın yaşanan olayın kalkışma olduğunu dile getirmesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de darbelere karşı olduğunu söylemesi ve 24. dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün milli iradeye ve Cumhurbaşkanımıza sahip olun diyerek halkı sokağa çağırmasıyla biz de vatana olan sevgimiz ve imanımızdan evde duramayıp dışarı çıktık."

Çılgı, evin tek çocuğu olduğu için annesinin yağmurlu havada bile dışarı çıkmasına izin vermediğini belirterek, o gece annesinden helallik isteyerek yanına aldığı 2 yeğeniyle Kızılay'a gitmek için evden ayrıldığını dile getirdi.

- "80 yaşındaki babam, 'bugün şehit olma günüdür' dedi"

Evden çıktıklarında 80 yaşındaki babasının "bugün şehit olma günüdür" diyerek kendisiyle gelmek istediğini anlatan Çılgı, babasını yanına almadığını ve bindiği taksiyle Sıhhiye'ye kadar ancak gelebildiğini aktardı.

Sıhhiye'ye geçişlerine ise barikat kuran polislerin izin vermediğini söyleyen Çılgı, "Tankların geldiğini görünce önüne geçip üzerindeki askere 'sen benim kardeşimsin, yeğenimsin, vatanımın evladısın, sen tankla kimin üzerine gidiyorsun?' diye söylenirken bize ateş açılacağı aklımın ucundan bile geçmedi. Tankın üzerindeki asker kılıklı terörist beylik silahıyla ateş edince bacağımdan vurdu. O gece tank, silah, uçak her türlü güç onlarda, cesaret milletteydi. Biz, o gece ölüme yürüdük. Biliyoruz ki şehadet, mertebelerin en yücesidir." diye konuştu.

Vurulduktan sonra hastaneye kaldırıldığını ve hastanenin acil servisinde o an doktor ve sağlık personeli dışında kimseyi göremediğini kaydeden Çılgı, "O gece Cumhurbaşkanımız nezdinde Türkiye Cumhuriyetine işgal yapılıyordu. İşgal başarılı olsaydı ne namus ne şeref ne de vatan kalırdı. O gece ameliyat için sıra beklerken ölen insanlar oldu. Rabbim o günleri yaşatmasın, bizi de milli ruhtan ayırmasın, devletimizi ve milletimizi var etsin." ifadesini kullandı.

Çılgı, darbe gecesi yalnızca Türk bayraklarıyla sokağa çıktıklarını ve ellerinde tehdit unsuru oluşturacak bir şeyin olmadığını hatırlatarak, 15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurguladı.

Milletin darbe gecesi milli iradeye sahip çıktığına dikkati çeken Çılgı,"O gece elimizde sadece Türk bayrağı vardı. Bu işe kalkışanlar, tanka, topa, silaha ve uçaklara sadece bayrakla çıplak elle karşı koyan milletimizin yarın benzer olayda eline aldıklarıyla neler yapabileceğini tahmin etsinler." dedi.

 
Tarihi medresede 15 Temmuz sergisi
 
Erzurumsporlu futbolcular antrenmana mavi kurdele takarak çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi medresede 15 Temmuz sergisi
15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında İHA muhabirlerini çektiği fotoğraflar Erzurum’da ...
Erzurum'da 15 Temmuz etkinliği
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce, "15 ...
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
İspir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitleri ...
 
Yükümlüler 15 Temmuz Şehitlerini andı
Erzurum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden şehitlerimize ve Erzurum tarihine vefa 
Bosna Hersek’te 33 şehit gözyaşlarıyla uğurlandı
Srebrenitsa Katliamının 24. yıl dönümünde kimlikleri yeni tespit edilen ...
"Yargı Reformu Strateji Belgesi devleti sağlamlaştırmanın imzasıdır"
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Yargı Reformu Strateji ...
 
"Cumhurbaşkanımızın sözü havada kalmasın"
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Türkiye’nin ...
Büyükşehir’den altyapı seferberliği 
Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, ...
Sağlık İl Müdürlüğün'den 'personel alımı' açıklaması
Paylaşımların asılsız olduğu belirtildi. 
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva