Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Bak: 'Gereken cevabı sahada vereceğiz’
Bak: 'Gereken cevabı sahada vereceğiz’
Tekin eğitimcilerle istişare etti
Tekin eğitimcilerle istişare etti
Erdoğan’dan kararlılık vurgusu
Erdoğan’dan kararlılık vurgusu
Erzurum’da dolandırıcılık operasyonu; 6 tutuklama
Erzurum’da dolandırıcılık operasyonu; 6 tutuklama
Prof.Dr. Yazıcoğlu’ndan çarpıcı değerlendirme
Prof.Dr. Yazıcoğlu’ndan çarpıcı değerlendirme
HABERLER>GUNDEM
1 Ocak 2014 Çarşamba - 11:03

'Hedef alınan Başbakan'ı destekliyorum'

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşü hakkında verdiği konferansı, mahkemelerde sürmekte olan bir soruşturma ile ilişkilendirilerek çarpıtılan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebu Bekir Sofuoğlu, “Cihan Haber Ajansı’nın maksadına hizmet etmem”

 Hedef alınan Başbakan ı destekliyorum

AİBÜ Konferans Salonu’nda verdiği 1.5 saati bulan konferansı, Fethullah Gülen Cemaati’ne ait Cihan Haber  Ajansı (CİHAN) tarafından çarpıtılarak “Osmanlı’yı yolsuzluk, rüşvet ve iltimas zayıflattı” şeklinde yayınlanan Prof. Dr. Sofuoğlu, kendi ismi üzerinden bir algı oluşturulmak istendiğini belirterek “Bir saati aşkın bir şekilde süren konferansta 3 kelime manşete çarpıcı bir şekilde çekilmiş, Osmanlı Devleti’nin yıkılışı üzerine verdiğim konuşma, sadece bu üç kelime üzerine odaklanılmış görüntüsüne büründürülmüştür. Bu şekilde yapılarak da şu günlerde devam eden ve Sayın Başbakan’ı ve hükümeti karalama amaçlı olduğu hissi uyandıran yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarının tarafı haline getirilmeye çalışılma izlenimi verilme çabası içinde olunduğu düşünülmektedir. Burada öncelikle söylemek gerekirse, artık, Sayın Başbakan’ı ve hükümeti hedef aldığı izlenimi uyanan yolsuzluk ve rüşvet suçlamaları ile Sayın Başbakan’a büyük bir haksızlık yapılmaktadır. Böyle düşünen biri olarak konuşmamdaki 3 kelimenin manşete çekilerek bu konferans üzerinden Sayın Başbakan’a ve Hükümete yüklenilmeye çalışılması tarafımca asla kabul edilecek bir durum değildir” diye konuştu.
“HEDEF ALINAN BAŞBAKAN’I DESTEKLİYORUM”
“Bu ülkenin bir öğretim üyesi olarak, burada büyük bir haksızlığa hedef olan Sayın Başbakan’ın, kendisine yapılan bu haksızlıkta, İbrahim’in ateşini söndürmeye giden bir karınca misali, naçizane tüm içtenliğim ve benliğimle arkasında olduğumu ve bu süreçte sonuna kadar onu haklı bulduğumu saygı ile kamuoyuna bildirmek isterim. Şurası iyi bilinmelidir ki belki de yüzyıllar boyu mağdur edilen bu aziz ve mazlum milletin Sayın Başbakan’a ihtiyacı vardır” diyen Prof. Dr. Sofuoğlu, “Tıpkı tarihte olduğu gibi, güçlenmeye çalışan Türk milletinin güçlü liderlerinin bu şekilde komplolarla pasifize edilerek, Sayın Başbakan’ın şahsında Türk milletinin diz çöktürülmeye çalışıldığını, bir kez daha üzülerek görmekteyiz. Sayın Başbakan’a daha önce defalarca yapılan ve bugünlerde de yapılmak istenen entrikanın Sultan II. Abdülhamit Han’a da 31 Mart isyanında yapıldığı unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.
“HABER İYİ NİYETLİ DEĞİL”
Konuşmasında Osmanlı’yı yıkan gerçek sebepleri 93 harbi olarak bilinen 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı olarak sıraladığını, diğer sebeplerin ise talî unsur olduğunu belirten Prof. Dr. Sofuoğlu, “Yapılan haber ve manşette ne yazık ki bir iyi niyet tarafımızca görülmemektedir. Bu durumda, yaptığı ve yapacağı çalışmalarla, sadece ülkesine hizmet etme gayreti taşıyan şahsımı derinden üzmüştür” değerlendirmesinde bulundu.
“Konferans konusunun, manşete kışkırtıcı kelimelerle taşınarak, açıkça olmasa da bugüne taşınması ve bunun üzerinden şahsımın yaralanması kabul edilebilir bir durum değildir” diyen Prof. Dr. Sofuoğlu, hukuk yoluyla hakkını arayacağını söyledi.

 
''17 Aralık komplosu da, yolsuzluk kılıfına saklandı''
 
Palandöken'de 2014'e böyle girdiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narman'da nişanlı gence bakın ne yaptılar
Erzurum’un Narman ilçesine bağlı Otlutepe köyünde, yeni nişanlanan gence, ...
Altıparmak'tan yeni yıl mesajı
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, yayınladığı yeni yıl mesajında, “Yeni ...
Palandöken'de yılbaşı kutlamaları erken başladı
Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde yerli ve yabancı turistler yeni yılı ...
 
42 ilde eşzamanlı darbe hazırlığı
İşte istihbaratın Başbakan'a sunduğu paralel yapının eylem planı: 42 ilde eşzamanlı darbe hazırlığı
Erdoğansız Türkiye Planının Nedeni Açık
Abdülhamit, Menderes, Erbakan ve Erdoğan
İHL Mezunlarından 'Usta'ya Destek
İmam Hatip Mezunları’ndan Başbakan Erdoğan’a tam destek.
 
Erzurumlu minibüs şöföründen örnek davranış
'Şehit Aileleri ve Gazilere Ücretsizdir'
Atatürk Üniversitesi'nde Ortadoğu rüzgarı
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Kulübü’nün düzenlediği ...
Vali Altıparmak yaralıları ziyaret etti
Erzurum’da sabah saatlerinde meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva