Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'

Tuba IŞIK

Kelam Elbiseniz Ne Renk ? Ütüsü Var mı Acep ? 
31 Aralık 2018 Pazartesi

                Bugün herkese tebessüm edin, ille nedeni olmak zorunda değil, güzel olanın hatırına gülümseyin, boş verin sıkıntı adındaki her şeyi, gönderenin hatırına gülümseyin.

                Yan komşunuza, mesai arkadaşınıza, yoldaki küçük çocuğa, kardeşinize, kardeş gibi olanınıza, can cağızınıza, dost eline sahip olana, gülümseyin.

                Gözünüz dillendirsin yüreğinizdeki fideleri. Adı dostluk, adı barış olan. Diliniz kelamı ziyan etmesin, kıymetlendirsin, kıymetli olsun, güzel olsun, hoş dursun dilinizde.

               SÖZ DİLİN ELBİSESİYSE, TEMİZ, ÜTÜSÜ YERİNDE OLMALI, KELAMIN RENGİNDE MANA YATMALI.

                Elbisesi güzel olanlardan olun, zira Rabbimiz buyuruyor ki;

“…İnsanlara güzel söz söyleyiniz!..” (el-Bakara, 83), “Kullarıma söyle, sözün en güzelini söylesinler!..” (el-İsrâ, 53) Emir, büyük yerden olunca kula yakışan söz dinlemek olur.

                Diliniz hayra çalışsın. Eliniz vermeye alışsın. Yüreğiniz herkese sarılsın.

                Elbiseniz göz kamaştırsın, öyle güzel kelam edin ki, kelamlar onu kıskansın. Söyleyenleri sizi örnek alsın. Söz olsun, savaş kessin. söz olsun barışa kapı açıksın. Söz olsun, güzeli doldursun. Söz olsun gözde değer kılsın.

                ÖYLE KONUŞUN Kİ ,SUSUNCA ÇIĞLIĞINIZ OLSUN KULAKLARDA, Öyle konuşun ki hatırla iş yaptırsın, gönülle yol aldırsın. 

                Saygı duysun ki kelam elbisesi dile giyinirken, saygı duydursun, her çeşit dokusuna.

                Göze nur olsun, gönle ferah kelam elbiseniz. Rengi beyaz olsun, rengi kırmızı olsun, rengi "BİZ"olsun. Adı kelam değil, barış konsun, adı, can konsun, adı sahip konsun.

                Öyle güzel giyinsin ki diliniz  kelam elbisesini, boşa israf etmesin kumaşında hiç bir metresini. Ne eksik olsun ne fazla. Güzelliğini ölçüsü tartsın. İçini boş renklerle, öylesine donatmayın, özenle seçin, önce çok araştırıp, dinleyip sonra sunun göze elbisenizi, Dolu dolu renkleri olsun kelam elbisenizin, dinleyenler bir şey alsın, iyi ki dinlemişim dedirtsin.

                İYİ Kİ DİNLEDİM DEDİRTİN, İYİ Kİ DİNLEDİMLERİNİZ OLSUN.  

                Öyle apar topar dikilmesin, giyilmesin dile, kelam örtüsü, öylesine olmasın, emek koksun cümleleriniz, Dolu olsun, taşsın da başka dillere elbise olarak kondurulsun.

                Sanılmasın, yanılmasın dinleyen, kesin olsun, açık olsun, berrak olsun, net dursun. Neyse onu anlatsın. herkes anlasın. Adam gözü kayırmasın kelam elbiseniz, iyi kestirende algılasın, kestiremeyende.

Muhabbet dokundurun kelam elbisenize, bulaşıcı olsun, yayılsın o dilden bu dile. Öyle sarsın ki güzelliği dilinizi, kötüyü unutsun, kötüye dair olan yok olsun......

KELAM ELBİSENİZ ÜTÜLÜ, RENGİ , DOKUSU YERİNDE DİLİNİZDE DURSUN. HOŞ KELAM EDEBİLMEK NİYETİYLE ................ 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Turan ses 12 Mayıs 2020 Salı  01:06

Allah razı olsun hocam

Yorumu oyla      0      0  
Reisbey 7 Temmuz 2019 Pazar  19:57

Yüreğinize kaleminize sağlık...

Yorumu oyla      0      0  
F. Alper 17 Mayıs 2019 Cuma  08:53

Hz Mevlana'nın Hakk’a yürüyüşünün 500. dönüm yılı münasebetiyle. uluslararası ilmî bir anma töreni düzenlenir. Varılan sonuç ”çağın, Hz. Mevlana, Yunus Emre gibi hoşgörü dolu şahsiyetlere ihtiyacı olduğu”, doğrultusunda… Bu güzel yazınız karşısında susmak olmazdı… Çünkü bu güzel yaklaşımınızın işaret ettiği dünyayı yaşamaya sadece muhtaç değil adeta mahkûmuz… Ben oldukça yaşlı bir âdemim, torunum bir şiir paylaşmıştı: “Sen İzmir dersin iki hece, ben vatan anlarım.” diye… Cevap vermiştim: “Evladım çok haklısın… Demem şu ki birileri “kelime” derse ki bir tek hece, sen anlayışlarını ufuklar misali çoğaltasın: "İnsanlar kullandıkları kelimelerin altlarında saklıdırlar." mı desem? Yunus misali “Söz ola kese savaşı, / Söz ola kestire başı, / mı desem? Söz ola zehirli aşı, / Yağ ile bal ede bir söz” mü desem? Vesaire, vesaire, vesaire… Çoğaltasın da çoğaltasın… Niçin mi? Çünkü o “kelime”nin, o kelimelerin altında -her bir “insan” gibi- saklı olan ve dahi zehiri bal etmeğe mecbur olan ve hatta adeta mahkûm olan sensin ve sen, anlayışının çoğaldığı ölçüde çoksun, “kemâlât”a yakınsın... Demiştim… Saygıdeğer hanımefendi, ifadelerinizden de anlaşılacağı üzere iyi bilmeliyiz ki, her bir kelime ile çokluk ifade edilir olsa gerek...Yanlış hatırlamıyorsam Banarlı “Türkçenin Sırları” adlı eserinde bir akıl kelimesinin kırk farklı anlam taşıdığını vurguluyor… Herhangi bir kelime, mesela “duygu” kelimesi…Aşklar, sevgiler, sevinçler, acılar, merhametler, şefkatler feragatler...(Hoş bana göre bu kelimelerin her biri ile de çokluk ifade edilir ya.) "Ağaç" değil, "orman" gibi... Çamlar, ladinler vs. Saygıdeğer hanımefendi, izninizle, kelimenin sadece lügatteki karşılığı ile değil, ahengi ile de kelimenin –ve tabiatıyla konuşan insanın- bir hedefe yönelmedeki önemini; taşıdığı “mantık dünyası” ile de adeta kalb ve beyin anlaşmasını ortaya koyduğunu –keza izninizle- söylemem gerekir sanıyorum. Tedaileriyle, yani çağrışımları ile düşündüğümüz takdirde kelimedeki “ahenk”in bizi hayatî bir disipline, kâinatın düzenindeki o müthiş nizama da ulaştırdığını hissederiz. Bu noktada Pisagor’a hak vermemek mümkün mü?…Ya mantık? Attar yo mu o Attar? Bir yerde bizi Simurg'a yönelten Attar… Saygıdeğer hanımefendi, söylemem o ki, -keza izninizle- her kim herhangi bir kelime, bir hece derse çoğaltmalıyız da çoğaltmalıyız… Her bir kelimenin içerisine şefkatten, merhametten, saygıdan, hoşgörüden, fedakârlıktan, feragatten bir dünya doldurmalıyız…Her kim “dil”, “anlaşmak” derse, “ahenk” derse, “mantık” derse çoğaltmalıyız da çoğaltmalıyız…Yunusun bir başka ifadesi ile bendeki “ben”i keşfedebilmenin yolu bu mu acaba?... Saygıdeğer hanımefendi, kaleminize sağlık… Allah razı olsun…

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva