Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'

Cahit OKÇU

Geniz Bir Dünya ki !..
19 Haziran 2019 Çarşamba

Gözleri  tepesinde kaldırımlar oynaş ayartmakta. Öksürüklerimiz sanırım yegane adreslerimizin tellalı. Şakağına yaslanarak yürüyen bunca ihtiyar fikir. Göğe hararetlenip yere terleyen insan. Kelimelerin kalbi sıtma telaşında. Mana bir tek, yorum estek köstek…  Günün hali bu; yorumların kirlettiğini kimse yıkayamayacak. 
Evet…
Mermi gözden, sızı genizden. 
Geniz bir dünya ki!.. Davetli davetsiz, off!.. Ne diyem bu hazırlıksız yakalandığım şarkıya? Nefretle sevginin cüssesi aynı. Bazen baş saklanır bazen adım. Anlam arayanlar için esmer bir kader var, şüphesiz. Aslında hiçbir suçun mağduru yok, diyen o. Seccadede Mona liza’yı öpenle, sivrisineğe muska yazan yorgun aynı cümleden. 
İçimize çektiğimizle üflediğimiz aynı değil artık… En çabuk beyaz kirlenir demiştik ya, sanırım en fazla genzinde suç saklayan renkte beyazdır diye bir sarhoş yorumu yaftalayalım. Heyhat ki, serçe öksürürken sakalda, sargıda, kefende, daha bilmem hangi beyazlarda hangi suçlar leke kaldı... 
Daha ne ki?
Kartaldan at, pireden süvari!..
Cümlelerimizi harmanlamak lazım. Madem bin yorumdan bir hakikak çıkmadı. Madem bin nefesten bir kervan dumanı… Öyleyse ruhuma doğru yürü, çiçeksiz, silahsız… Demiştim ya!..  Hakikatin hoşuna gidecek kadar kıyıcık köşecikten farkındalık içinde olalım... 
Gerisi kıyı paniği!.. 
İnsan derken, tarih derken, yöneten, ezilen, susan, acıkan derken, boğulacak kadar açılan anlayışlara ezanla istikamet veren, maksat veren hakikat olma zamanı… Hadi gölge dur, diye, beklide kıyıya deniz ekmenin tam zamanı!.. 
    Demiştim ya!..
Mizah tercihler… Uyanışlar…  Zübükzade’nin parti seçmesi türünden… Diyalektik sınıftan mı olayım retorikçi sınıftan mı? Amma çatallaşıyor yollar. Aristo biraz daha ucuz mantık satsa anlayacağım(!).. Ucuz mallara servet döktü bu tüccar.. Ama  Rüşt’ün malından kalmadı!..  Yada kızıldereli Reisi Seattle’yi çağırsın  filamingolar. Pardon turnalar. Bakalım hayvan, insan ve ağacın aynı ciğeri kullanması nasıl bir şey. Bu ciğer Asya gibi bir şey mi acaba?
Ama siz beni hiç dinlemiyorsunuz!..
Demiştim ama!..
Dünyayı kar topu yapıp güneşle şakalaşan, susuza tuz satan akıl; gönül bulamacına banamadı gitti!.. Sıra Selviler de gibiyim Çoruh duygusunda, Kaçkar avazında... Sonsuzluğun bir kapısı varsa; burası… İlk durakta yolu biten seyyah.. Tırmanmak zamanı!.. Tırmanmak zamanı buluta ama yağmur sicimleri çok ıslak. Hadi liman yapalım gönülden.. Ancak sevenler demir atsın burada, diyelim..  Gece, uykusu olanları kovsun. Kurt sesleri avlayacak rüya arasın.. Ceylanlar kaçışırken irkilen bir çift yeşil göz namluma sığınsın. 
Benim dünyamda yıldızlar kuşlara benzer... Gagalarından haz tohumu, sıla tadı dökülür. Başka nerde olur bu genizler bilmem; hasret ne ki, hararet ne ki, bu öteceği kadar, bu uçacağı kadar diyarı olan sonsuzluk idraki?.. 
Bu yazı esmer kaderli beyazlaraydı..
Vesselam…
Ne diyelim başka?.. 
Öyleyse herkes beyazlarını saklasın. Yoksa çabuk kirlenir…

  
 

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürhan Özorhan 24 Temmuz 2019 Çarşamba  12:26

Beyazlarımızı saklarken göz yaşlarımızı içimize akıtmak bize miras kaldı sevgili üstadım.Güzel yüreğinize selam ile.

Yorumu oyla      0      0  
Hayati Bozoğlu 19 Haziran 2019 Çarşamba  12:59

Yüreğinize sağlık hocam. Büyük Bir Keyifle ve defalarca okudum

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva