Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek’
'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek’
Erdoğan’dan eser siyaseti vurgusu
Erdoğan’dan eser siyaseti vurgusu

Tuba IŞIK

AŞKIN BAYRAMI
10 Ağustos 2019 Cumartesi

Sevdanın bayramı olur mu demeyin? Olur zira… 
Kurban diyorlar ya adına, özünde aşk bayramıdır o. En sevgili için, en muhteşem bir yoldan anlatmaktır aşkını eli yettiğince. Öyle bir sevda ki, her yerinde, yönünde ayrı aşk yaşanır Kurbanın.
Hz. İbrahim’in yüreği bilenmiştir bıçağın yerine Hakkın sevdasıyla, yatırıp kesmek istediğinin öz evladı olduğunun bilinci çoktan gitmiştir serden. AŞK BU, SARIP SARMALADI MI ADAMI, GÖZ GÖRÜR AMA KÖR BAKAR. Hz. İsmail, öylesine sadıktır ki yoluna, sevdasına, alternatifsiz, bir an düşünmeksizin sevdasının peşinden kurban edilmenin düşüncesini bırakın keyfini sürmektedir. BIÇAĞIN ALTINA SORGULAMADAN, KEYİFLE VE BÜTÜN SADAKATİYLE YATMAKTIR AŞK… 
Kendi canını kurban etmek kolaydır, zor olan en sevdiğini “KURBAN” diye adamaktır. KURBAN, SEVDİĞİNİ KENDİ ELİYLE EN SEVDİĞİNE ADAMAKTIR. ADAYIŞTIR KURBAN, TESLİMİYETİN NİRVANASIDIR.
Benim olan benim değil, senindir diyebilmenin ilahi söyleyişidir. SEVDAYA BAĞLI, VAZGEÇİŞTİR KURBAN. Kendinden geçen Hz. İsmail’in, Hz. İbrahim’e sevdiğinden vazgeçişinde örnek oluşudur. Ben kendimi kurban ettim ve vazgeçtim, sen “benden, sevdiğin evlattan vazgeç” deyiştir.
DÜNYAYA KARŞI, AHİRETİN TERCİH EDİLDİĞİ SEVDADIR KURBAN, BUGÜN BİRLİKTE OLDUĞU EVLADINI YARIN AHİRETTE VUSLAT İÇİN GEÇİCİ BIRAKABİLMEYİ SEÇİŞTİR. 
Cesarettir KURBAN, beni ezip geçmek, sen diyebilmektir. Nefis terbiyesi ne ki? Yüreğindeki biricik evladı, Yaratanı için yatırıp en büyük cesaretle “sana kurban olsun” deyiştir. 
BÜTÜN YARATILANIN, İNSANIN, YÜREĞİN, SEVDALARIN, BIÇAĞIN SEVDASIDIR AŞK. Sevdaların sevdasını yazmaktır. Bıçağın sen istersen, ben kör olurum;  Hz.İbrahimin sen istersen evladımı adarım;  Hz. İsmail’in sen istersen ben vazgeçerim deyişidir KURBAN. 
HER MERHALESİNDE AŞK EN GÜZELİYLE, EN MUHTEŞEM HALİYLE YAŞANIR KURBANIN. İyi ya aşk olmasan böylesi bir durum neyle açıklanır ki. 
Ve bıçak durur, körlenir, kurbanlık o mübarek hayvan gelir, Hz. İsmail ayetteki ifade ile kurtulur. AŞK, KARŞILIĞINI BULMUŞTUR. EN GÜZEL YANI DA BUDUR YA KURBANIN…
Teslim olan insan ve edavatın aşkının güzelliğinin kat be kat fazlasıyla, HAK, BEN BU AŞKIN İÇİNİ, SAMİMİYETİNİ GÖRDÜM, BİLDİM VE BAĞIŞLADIM DİYEREK MAŞUKUNU SEVİNDİRMİŞTİR. 
– Biz, (İbrahim’e) büyük bir kurbanlık vererek onu (İsmail’i) kurtardık. (Saffat 107) ayeti kerimesinde de anlatıldığı gibi, Hz. İsmail, Hz. İbrahim’e bağışlanmış, aşkının karşılığında mükâfatlandırılmıştır.
Teslim olan yüreklere mesajdır KURBAN, sonrasını sen düşünme, yeter ki saf, temiz, dosdoğru teslim ol. Gerisinden geleceğe HAKKIN ilmi, gücü, kudreti yeter dedirten aşkın en muhteşem halidir KURBAN… AŞK BAYRAMIDIR KURBAN… AŞKIMIZ DAİM OLSUN…

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Turan ses 12 Mayıs 2020 Salı  01:02

Hocam yüreğinize sağlık

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva