Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>SÄ°YASET
10 Ocak 2019 Perşembe - 12:24

“Şeytan milenyum çağında taktik değiştirmiş”

Yıldırım, ‘FETÖ belası bize gösterdi ki, şeytan milenyum çağında taktik değiştirmiş. Allah adına konuşup kendisine secde ettiren suretlere bürümüş. Bunun adı yerine göre DEAŞ oldu, FETÖ oldu, El Kaide oldu, El Şebab oldu.” açıklamasında bulundu.

“Şeytan milenyum çağında taktik değiştirmiş”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ÖNDER Kültür Sanat Ödülleri törenine katıldı. Yıldırım, “AK Parti iktidarı imam hatiplerin ayaklarına bağlanan prangaları söküp attı. 28 Şubat’ın karanlık mirası olan bu ayrımcılığı ortadan kaldırdı” dedi.

ÖNDER ZİRVESİ

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ÖNDER Kültür Sanat Ödülleri töreni Cemal Reşit Rey Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ve çok sayıda davetli katıldı.

YILDIRIM’IN TESPİTLERİ

ÖNDER Kültür Sanat Ödülleri töreninde konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, “Türkiye’nin geleceğinde geçmişinden çok daha önemli görevi olduğunu ifade etmek isterim. AK Parti iktidarına kadar imam hatip okullarında bir takım sıkıntılar yaşandı. Hak ettikleri muameleyi maalesef görmediler. Toplumumuzun bir kesiminin korkması, çekinmesi gereken yerler olarak göstermeye çalıştılar. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu algıyı hem yasalarda gerekli düzeltmeler yaparak hem de kafalardaki o yanlış algıyı ortadan kaldırarak bugün hamdolsun imam hatip liselerinde okuyan gençlerimizin, kardeşlerimizin toplumdaki değeri ve algısı her geçen gün ılımlı yönde değişiyor. İmam hatiplilerin ülkenin geleceğinde modern olacak insanları geçmişte olduğu gibi gelecekte de yetiştirecek insanlar olması için gereken her türlü çalışmayı gerçekleştiriyoruz” dedi.

AYIRIMCILIK ORTADAN KALKTI

Geçmişte kılık kıyafetle şekille uğraşmaktan çocukların zihinlerinin içindeki cevheri görmez olduklarını ifade eden Binali Yıldırım, “AK Parti iktidarı imam hatiplerin ayaklarına bağlanan prangaları söküp attı. 28 Şubat’ın karanlık mirası olan bu ayrımcılığı ortadan kaldırdı. Bu okullarda sadece imam çıksın. Başka bir hayalleri olmasın diye konulan kat sayı zincirini milletimizle birlikte parçaladık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu ve gayreti olmasaydı bu mümkün olmazdı. Evlatlarımızın değerleri ile tarihiyle, kültürüyle, bilimle yeniden buluşmasını sağladık” şeklinde konuştu.

Şimdi asıl işin gençlere düştüğünü kaydeden Binali Yıldırım, “Biz bir anlamda tohumu toprak ile buluşturduk. Gerisi size kalmış. Peki, bunu nasıl yapacaksınız? Hepimiz biliyoruz. Rabbimizin ilk emri: İkra (Oku). Okuyacağız, daha çok okuyacağız. Daha çok dünyayı tanıyacağız. Daha çok insanları tanıyacağız. Çağı okuyacaksınız. Tıpta, teknolojide, mühendislikte, ekonomide, kültürde, sanatta ve her alanda gerçek bir Müslümanın nasıl olması gerektiğini herkese göstereceksiniz. Her şeyden önce iyi bir insan olacaksınız. Bir müminin gerçek ibadethanesinin yeryüzü olduğunu asla aklınızdan çıkarmayacaksınız. Attığımız her adımda dokunduğunuz her canlıda bulunduğunuz her ortamda bir Müslümanın en büyük sorumluluğunun örnek olmak olduğunu da aklınızdan çıkarmayacaksınız. Sadece güzel ülkemiz Türkiye’ye değil, tüm dünyaya bu hasretlerini göstereceksiniz. Sözün özü de iki kanadı da sağlam bir uçak gibi olacaksınız. Bir kanadınız dünya diğer kanadınız da ahiret olacak. Çünkü ülkemizin size her zamankinden daha çok ihtiyacı var” diye konuştu.

"ŞEYTAN MİLENYUM ÇAĞINDA TAKTİK DEĞİŞTİRMİŞ"

Binali Yıldırım, “Aklını kullanmayanların üzerine belalar yağdırırız, diye Mevlam buyuruyor. Biz bu belayı yakın bir zamanda yaşadık. Sınavımız ağır oldu. Ama çok şükür Rabbimizin izniyle, milletimizin duası ve desteğiyle üstesinden geldik. İnanan bir insanın en büyük özgürlüğünün yalnızca bir varlık önünde secde etmek olduğunu da unutmayın. Biz yalnız Allah’a secde ederiz. Özgürlüğümüzü asla kimseye teslim etmeyiz. FETÖ belası bize gösterdi ki, şeytan milenyum çağında taktik değiştirmiş. Allah adına konuşup kendisine secde ettiren suretlere bürümüş. Bunun adı yerine göre DEAŞ oldu, FETÖ oldu, El Kaide oldu, El Şebab oldu. Bu çağda bunlar olmaz dedik ama maalesef hepsi bu çağda oldu” açıklamasında bulundu.

 
Cumhurbaşkanından Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
 
“Eninde sonunda o da gelecek”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da İttifak Netleşti…
2 ilçe MHP'ye bırakıldı...
Dev yatırıma Efkan Ala ismi verildi
Palandöken Belediyesi tarafından Yıldızkent’te yaptırılan Kültür Merkezi’ne ...
Aydemir: "Başkanlarımızla onur duyuyoruz"
DADAŞ GAZETESİ HABER MERKEZİ
 
Erzurum Merakla Bekliyor
DADAŞ GAZETESİ HABER MERKEZİ...
Aydemir’den yerel yönetimde istikrar vurgusu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, dadaşların abidevi feraset ...
Aydemir: ‘Sayın Sekmen Erzurum için büyük şanstır’
Aydemir, ‘AK Parti, Türkiye Belediyecilik tarihine damga vuran, milli ...
 
“Bu ülkeye yan bakan, bedelini ödeyecek”
Turan, “Terörle mücadelemiz dün nasılsa, bu sene de böyle olacak. Kararlılıkla ...
Aydemir: ‘Kardeşlik, değişmez ufkumuzdur’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Mehmet Akif Ersoy’dan ...
Başkan Can Dadaşlarla buluştu
Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma ve ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva