Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>EKONOMÄ°
29 Mart 2019 Cuma - 09:35

“Tüm mesele millilik, yerlilik meselesidir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Atakule’de Türkiye’nin farklı illerinden gelen gençlerle bir araya geldi.

“Tüm mesele millilik, yerlilik meselesidir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Atakule’de Türkiye’nin farklı illerinden gelen gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, arada moderatör ya da sunucu olmadan samimi bir ortamda gençlerle konuştu. Erdoğan’ın gençlerle birlikteliği sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlandı. Yerli markaların kullanılması ile ilgili bir soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bununla ilgili çok kararlı adımlarım oldu. Bunu yapabilecek olan güçlü firmalar var. Her türlü desteği, teşviki kendilerine vermemize rağmen maalesef işi bir hafif alıyorlar. En son bu konuda Sanayii ve Teknoloji Bakanımızın yaptığı görüşmeler var. ‘Biz Cumhurbaşkanımızla tekrar görüşelim.’ Ben de görüşelim dedim, ama istediğim şey belli, bizi oyalamasınlar. Yoksa başka arayışlar içine girmek zorunda kalacağız. Bir an önce biz adımı atacağız. Gerekirse yurt dışından bu konuda yatırımcılar bulacağız, kendilerine Türkiye’den ortak yatırımcılar vereceğiz, burada bu işi ortak proje olarak hayata geçirmenin adımlarını atacağız. Bizde alt yapı var, Türkiye’de üretilenlerin yüzde 85-90’a varıncaya kadar yerli, ama bir tane ana noktası var ki o ithal. O da burada üretildiği anda, üretilir mi, tabii ki üretilir, niye yapmıyorsun. ‘Maliyet’, kazanırken maliyet demiyorsun. Bu kadar bu ülkede kazanıyorsun, bu ülkede alıcı buluyorsun, gelin bunu da yapın. Tüm mesele bu ülkenin evlatlarının millilik, yerlilik meselesidir. Ciddi manada inanmak meselesidir. ‘Ben bu ülkenin evladı olarak bu ülkede bunu yaparım, ülkemin de sanayisine, teknolojisine bu katkıda bulunurken ciddi manada bir istihdam sağlarım, biz bu yatırımı yapmalıyız’ demeleri lazım. Biraz gevşeme var. Seçimlerin ardından bunları masaya yatırırız, 5 tane Türkiye’nin önemli firması imzaları attı, imzayı attınız o zaman başlayın. Ya başlayacaksınız, ya başlayacaksınız, başlamadığınız taktirde hesaplaşacağız. Bundan sonraki süreç böyle” diye konuştu.

“MİLLET KIRAATHANELERİ DEDİK, AMA CHP BUNU KUMARHANE ANLADI”

Gençlerin yaşam alanları olan üniversite kampüslerinin modernleştirilmesi ve vatandaşların faydalanabileceği akıllı şehirlerle ilgili hedef planının ne olduğu sorusu üzerine Erdoğan, “Furkan, bizi iyi takip etmiyorsun, çünkü akıllı şehirler, bunlarla ilgili ciddi manada büyükşehir belediye başkanlarımız bu konuda projelerini açıkladılar. Bizde devlet olarak bu konudaki projelerimizi açıklarken, bir diğer taraftan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın bu alanda attığı adımlar var. Geçmiş şehircilik anlayışları geride kaldı. Millet bahçesi diye bir proje açıkladık, millet kıraathaneleri dedik, ama CHP bunu kumarhane anladı. Biraz araştırsa veya Google amcaya sorsa, kıraathane nedir, oradan görecek. Kıraathane okuma evi demektir. Böyle bir dertleri yok, kumarhane başka bir şey. Biz gençlerimizin bu kıraathanelere çekmek suretiyle buradan istifade ile bu çalışmaları yapsın. Ben gençliğimizin meşru olmayan yerlere sapmalarını istemiyorum. Bundan dertliyim, annelerin de dertleri de büyük. Gençlerin gayrimeşru yerlerde zamanlarını öldürmesi yenilir yutulur değil, bizim gençlerimizi bu tür verimliliğinin yüksek olduğu yerde değerlendirmemiz bu bakımdan önemli. Süratli bir şekilde gelişiyoruz. 25 havalimanı ile biz ülkeyi devraldık. Biz bu sayısı 56’ya çıkarttık. Sen haklı olarak Ankara’nın 17 önceki halini bilmiyorsun. Ankara’da havalimanının 17 sene önceki hali neydi bilmiyorsunuz. Burası başkent, ilk işimiz Ankara’ya bu havalimanını yaptık. Bir taraftan da Melih Bey yolların yapımına başladı. Şuanda batının birçok ülkesinde olmayan havalimanımız ve şehre giriş çıkışlarımız var, bunları kazandık. İstanbul’da da böyle bir şey yoktu. Şuan ki havalimanının olduğu yeni millet bahçesine çeviriyoruz. Bunu yaparken işadamlarına yönelik bir bölümü onlara ayırıyoruz, uçakla oraya insinler. Büyük alanı millet bahçesi olarak yapacağız, millet bahçesi içinde büyük bir fuar alanı yapacağız. İlk defa bu yıl yeni havalimanında Etnospor olarak büyük bir Teknofest yapıldı. 600 bin izleyicisi oldu. Bu sene Teknofest bunu şuanda mevcut havalimanında yapacak. Hedefleri 1 milyon genç oraya gelecek diyorlar” şeklinde konuştu.

“23 NİSAN AKŞAMINA KADAR ANKAPARK’I ÜCRETSİZ OLARAK AÇIK TUTSANIZ”

Ankara’da geçen hafta açılışı yapılan Ankapark’tan söz eden Erdoğan, gençlerin arasında bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki’ye ziyaretçi sayısını sordu. Özhaseki’nin 2,6 milyon cevabını vermesi üzerine Erdoğan, “Sayın Özhaseki, benim bir ricam olsa, oranın işleticileri ile görüşsen, Ankapark’ı 31 Mart akşamına kadar değil de, inşallah seçimi kazanacağınıza da inanıyorum, bir meclis kararı almak suretiyle 23 Nisan akşamına kadar Ankapark’ı ücretsiz olarak açık tutsanız, 23 Nisan’ı orada kutlama imkanları olsa. Böyle bir fırsatı gençlerimize verirsek isabetli olur, dualarını alırız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Derhal efendim” diye cevap veren Mehmet Özhaseki, Ankapark’ın Ankara’da çok tartışıldığını, maliyeti ve gerekliliğinin haksız yere speküle edildiğini söyledi. Özhaseki, “Ancak açıldığı andan gördüğümüz şu, bu Ankara için çok gerekli bir projeymiş. İnsanlar evlerinde oturup, ihtiyaçları karşılanıp, işlerine gidip geliyorlar. Meşru olan eğlence, gençlerin aktiviteleri orada sunuldu. İlk gün açıldığında 230 bin kişiydi, ikinci gün eşimle birlikte ben de gittim, akşam 16.00 civarında 980 bin kişi gelmişti. Müthiş bir ihtiyaç olduğunu herkes görüyor. Maliyetleri de çok yüksek değil zaten. Talimatınız doğrultusunda bunu 23 Nisan’a kadar meclis kararı alıp uzatırsak Ankara’da herkes geldiği gibi birkaç kez de gelmiş olurlar. Bu talimatınızı biz yerine getiririz inşallah” açıklamasında bulundu.

Ankapark’ın açılışına başta Mimar ve Mühendisler Odasının karşı çıktığını belirten Erdoğan, “Şuanda CHP’nin adayı olan zat da karşı çıkanlardan birisi. Bizim külliyeye karşı çıktıkları gibi. Nerede hayırlı bir iş yapıyorsunuz bunlar hemen onun karşısına çıkıyorlar, ‘istemezük.’ Yapılan işin benimle bağlantılı olan bir şeyi yok. Bizim cumhurbaşkanlığı sürecimiz belli, bizden sonra başkaları gelecek, bu milletin” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yerleşkesi içinde yapımı devam eden kütüphaneden bahseden Erdoğan, kütüphanenin kısa bir zaman sonra bitirileceğini kaydederek, “5 milyon cilt kitabın olacağı ve hepsi de akıllı bir ortamda elektronik kayda giriyor, 24 saat kütüphanemiz açık olacak. Benim büyük kızım Indiana’da okurken kendisini aradığımda, neredesin kızım, ‘Baba okuldayım’, kızım bu saatte okul olur mu, ‘Baba burada kütüphane 24 saat açık, ben de derslerimi çalışıyorum’ derdi. Oradan benim hafıza kayıtlarımın içindeydi. Onlar yaptığına göre biz de yapalım dedik, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin içine o muhteşem kütüphanemizi yapıyoruz. Birkaç ay içinde bitiyor, inşallah hepiniz oranın tadını alacaksınız” diye konuştu.

 
Erdoğan: "Pazarlık odalarında yakalandılar"
 
‘Bu işi çözeceğiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu’da tuğla fabrikası açıldı
Oltu ilçesinde tuğla fabrikası düzenlenen törenle açıldı.
Erzurum merkezli ilk sendikayı kurdular
Tüm Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirerek ...
KUDAKA’dan Hınıslı besicilere eğitim desteği
KUDAKA Teknik Destek Programı kapsamında Hınıs Meslek Yüksekokulu tarafından ...
 
Bakan açıkladı: “Doğalgaz ve elektriğe zam yok”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Hem doğalgazda hem de ...
Hainlerin dolar oyunu: Açığa TL sattılar!
Dolar operasyonuna değinen Canikli, “İki gün önce Londra merkezli büyük ...
Erzurum’da öncelik eğitimin
Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2019 şubat dönemi ...
 
Ege’deki dadaşlardan güç birliği
İzmir’de yaşayan 20 Erzurumlu iş adamı ve sanayici, el ele tutuştu. Örnek ...
ETB’de 31 Mart gündemi
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, seçim çalışmaları ...
Pasinler TSO istihdama yoğunlaştı
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası (PTSO), İŞKUR ve SGK Erzurum İl Müdürlüğü ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva