Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Erbaş Hac organizasyonunu değerlendirdi
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Şimşek’ten kayıt dışılıkla mücadele vurgusu
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Ulaşımda dev yatırımlar dönemi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Son iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildi
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
Kurtulmuş: ‘Ecdadın izlerini takip ediyoruz’
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
8 Mayıs 2020 Cuma - 14:29

“Rehavete kapılmayalım”

Korona virüs salgınına karşı Türkiye’de önemli başarı elde eden kentlerden biri olan Erzurum’da vaka sayısındaki hızlı düşüş devam ediyor.

“Rehavete kapılmayalım”

Erzurum Valisi Okay Memiş, yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı yapılan mücadelede şehir olarak önemli başarı sağladıklarını kaydetti. Valilik sosyal medya hesaplarından yayınladığı bir video ile kent sakinlerine seslenen Vali Memiş, “Korona virüs salgınını ilimizde kontrol altına aldığımızı düşünüyoruz” dedi.
Korona virüs salgınına karşı Türkiye’de önemli başarı elde eden kentlerden biri olan Erzurum’da vaka sayısındaki hızlı düşüş devam ediyor. Günlük 300 testin yapıldığı kentte 100’ün üzerinde olan vaka sayısı 50 - 60 bandında seyrediyor.
Salgının ülkede çıktığı gün itibariyle alınan tedbirlerin sıkı şekilde uygulandığı kentte, vatandaşların önlemlere harfiyen uyması yetkililerce başarıdaki en önemli etken olarak gösteriliyor. Bu olumlu hava ile birlikte arka arkaya gelen sevindirici haberler ise şehir halkında büyük mutluluğa neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan seyahat yasağının kaldırıldığı şehirlerden biri olan Erzurum’da son olarak İçişleri Bakanlığı’nca yayınlanan genelge ile ilde sokağa çıkma kısıtlamasının da yapılmayacağı bildirildi.
“TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI İLLERİNİN BAŞINDA GELİYORUZ”
Başarıda en önemli sırrın alınan sıkı tedbirler ve vatandaşların kurallara harfiyen uyması olduğunu ifade eden Vali Okay Memiş, “Sosyal mesafe kurallarına uyan ve evinde kalan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Nüfusumuzla orantılı olarak Türkiye’nin en iyi illerinin başında geliyoruz. Bunun somut göstergesi olarak da Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından seyahat yasaklarının kaldırılması olmuştur. Yine sokağa çıkma yasağı kaldırılan illerden biri de Erzurum oldu. Alınan tedbirler sonuç vermeye başladı. Biz korona virüs salgınını ilimizde kontrol altına aldığımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
“İL GENELİNDE 50 - 60 BANDINDA OLAN VAKA SAYIMIZDAKİ DÜŞME EĞİLİMİ DEVAM ETMEKTEDİR”
Kent genelinde günlük 300 korona virüs testinin yapıldığını dile getiren Vali Memiş, şunları söyledi:
“Bunlardan bir iki pozitif vaka çıkabiliyor. Bu da bize gösteriyor ki şehir merkezinde neredeyse sıfır vaka. Biraz ilçelerde sıkıntı vardı, onları da kontrol altına aldık. Tekman’da bir konudan ötürü 43 vaka birden çıktı. Anında hadisenin yaşandığı köyleri karantina altına aldık. Orada da salgını kontrol altına aldık ve şu an yapılan testlerin sonucunda Tekman’da da tek bir vaka çıkmıyor. Biraz İspir’de sorunumuz vardı, orada önlemlerimizi sıkı tutuyoruz. İl genelinde 50 - 60 bandında olan vaka sayımızdaki düşme eğilimi devam etmektedir. Bir ara 100’ü geçtik ama şu an şükürler olsun iyi durumdayız. Yeni vakalarımız da oluyor ama taburcu ettiğimiz hastalarımız daha fazla. Bu süreçte 7 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler için her can çok kıymetli. Rakamdan öte bir kavram, onun için üzgünüz ama mücadelemizi kararlıkla sürdürmeye devam etmekteyiz” diye konuştu.
“REHAVETE KESİNLİKLE KAPILMAYACAĞIZ”
“Durumumuz çok iyi ama ne olur rehavete kapılmayalım” diyen Vali Memiş, bu süreçte kurallara kesinlikle uyulması gerektiğinin altını çizdi. Vali Okay Memiş, “Evde oturmaktan dolayı çok sıkıldığınızı biliyorum. Ama kurallara uymak zorundayız. Ben de harfiyen bu kurullara uyuyorum. Sokağa çıkma yasağı olduğu zamanlarda dışarı çıkmıyor, çıktığımda ise sosyal mesafe kuralına uymayı ihmal etmiyorum. Biz 100 bin maske dağıttık. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyemiz de dağıttı. Son kararla birlikte maske satışı da yapılmaya başlanacak. Böylelikle maske sorunu da olmayacak” diye konuştu.
Vali Memiş, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile sürecin başarılı bir şekilde yürütülmesinde emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

 
Havalimanı’nda çalışmalar yeniden başladı
 
Aşkale’de 4 bin maske dağıtımı yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Havalimanı’nda çalışmalar yeniden başladı
Erzurum’da havalimanına 2019 yılında yapılması planlanan ancak yetiştirilemeyen ...
‘Işkın’ tezgâhlarda yerini aldı
Doğu Anadolu Bölgesi genelinde her yıl bahar aylarında dağlardan toplanan ...
Karantina altında kalan vatandaşlara moral gecesi
Nijer, Mali, Bosna Hersek, Slovenya'dan Türkiye’ye getirilerek öğrenci ...
 
Din Görevlileri Derneği dua aldı
Erzurum Din Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma derneği tarafından 250 ...
Maske satışında tavan fiyat açıklandı
Ticaret Bakanlığı, cerrahi maskelerin, adedi KDV dahil en fazla 1 lira ...
Türk Kızılay'dan paylaşma seferberliği
Kızılay Yakutiye İlçe Başkanlığı çok sayıda mahalle ve köyde yardım kolileri dağıttı.
 
Geriye bıraktıkları notlar kaldı
Suudi Arabistan’dan Erzurum’a getirilen 182 Türk vatandaşı karantina sürelerinin ...
32 ilaç daha geri ödeme listesinde
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Covid 19, ...
Fedakar sağlık çalışanlarına vefa
Erzurum’da fedakar sağlık çalışanları adına hatıra ormanı kurulacak.
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva