Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
26 Eylül 2016 Pazartesi - 11:31

“Kimse 15 Temmuz’u unutturmaya çalışmasın”

Başbakan Binali Yıldırım, ‘Türk gençliğinin ülke tehlikeye girdiğinde neleri yapabileceğini 15 Temmuz gecesi cümle alem gördü. Gençlerimizle, kadınlarımızla iftihar ediyoruz. ‘dedi

“Kimse 15 Temmuz’u unutturmaya çalışmasın”

Başbakan Binali Yıldırım, 241 şehidin, 2 bin 194 gazinin hesabının sorulacağını vurgulayarak, “Kimse 15 Temmuz’u unutturmaya çalışmasın. 15 Temmuz Türkiye’nin ikinci kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığı günün adıdır. Bu gerçeği göz ardı edip bugün kalkıp FETÖ’cülerin avukatlığını yapmaya kalkışmak bu ülkeye ikinci bir haksızlıktır” dedi.

 Başbakan Yıldırım, dün Ümraniye'de Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Danışma ve Dayanışma Toplantısı'na katılarak katılımcılara hitap etti.

 “VATANDAŞIMIZIN VERDİĞİ HER KURUŞU, FİTİL FİTİL BURUNLARINDAN GETİRECEĞİZ”

 Konuşmasında Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’nın faaliyetlerinden bahseden Başbakan Yıldırım, “Bu vakıf hep hizmet, ibadet, hayır hasenatta kalacak. Ticarete ihanete bu vakıfta geçit yok. Her şeyi apaçık olacak. Allah rızası için ben geleceğe, gençlere yatırım yapmak istiyorum diyenler burada birbiri ile yarışır. Böyle vakıflara can kurban.  Ama milletin dişinden tırnağından arttırdığı, dinimiz yükselsin, memleket seven yetişsin diye para verenlerin paralarını toplayıp, yurt dışında senatörlerin seçilmelerine, lobi kuruluşlarının faaliyetlerine, ülkelerde rejimlere ayar vermeye harcayan alçaklara, teröristlere verilecek tek kuruşumuz yok. Vatandaşımızın verdiği her kuruşu da fitil fitil burunlarından getireceğiz, geri alacağız. Almaya da başladık. Ne yaparsa yapsın, hangi yalanlara başvurursa vursun hesabını verecek” diye konuştu.

“KİMSE 15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYA ÇALIŞMASIN”

 FETÖ ile mücadele sürecinin devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, “Bu terör örgütünün ihanet içine girmiş bölümü mutlaka hesabını verecek. Ama ibadet bölümünde kalmış olanlar hiç merak etmesin. Onların hiçbir suçu yok. Onlar halis duygularla yaptılar bunu. Allah için yaptılar, insanlık için yaptılar. Onların endişe etmesine lüzum yok. Onlar burada bedel ödemeyecek. Bu işin ticaretini yapan, yaptığı ticaret ile ihanet yapan, darbe yapmaya kalkışanlar asla ve asla kimse bize bunları masum diye savunmasın. Bu millet uçurumun kenarından dönmüştür. 241 şehidin, 2 bin 194 gazinin hesabını sormak boynumuzun borcudur. Kimse 15 Temmuz’u unutturmaya çalışmasın. 15 Temmuz Türkiye’nin ikinci kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığı günün adıdır. Bu gerçeği gözardı edip bugün kalkıp FETÖ’cülerin avukatlığını yapmaya kalkışmak bu ülkeye ikinci bir haksızlıktır” şeklinde konuştu.

 “BU ŞUUR KARŞISINDA YAPILACAK TEK ŞEY ŞAPKA ÇIKARMAK”

 Başbakan Yıldırım, Türkiye’de gençlerin apolitik olmakla eleştirildiğini hatırlatarak, “Gençlerin ülkenin gündemi ile ilgilenmedikleri söylenirdi. Ama o gece hayatının baharında kimisi öğrenci, kimisi işçi onlarca gencimiz vatan için, bayrak için gözünü kırpmadan canını verdi. Bir kez daha Türk gençliğinin ülke tehlikeye girdiğinde neleri yapabileceğini 15 Temmuz gecesi cümle alem gördü. Gençlerimizle, kadınlarımızla iftihar ediyoruz. Orada parti bayrağı yoktu, sağ sol ayrımı yoktu. Orada aynı hedef için, aynı gelecek için kalplerin çarptığı bir azimli topluluk vardı. Böyle bir milletin ferdi olduğum için ne kadar Rabbime şükretsem azdır. Vatanımıza milletimize, devletimize, demokrasimize yönelik bir tehdit karşısında nelerin yapılabileceğini, hangi destanların yazılacağını gördük. 241 şehidimizin her birinin ayrı bir kahramanlık destanı var. Bunlar kitaplaştı, ölümsüzleştirildi. Okudukça ibret alıyoruz. Hakikaten bu şuur karşısında yapılacak tek şey şapka çıkarmak. 15 Temmuz gecesi milletimizin en büyük gücü meydanları dolduran millettir. O gece yaşlımız gencimiz, kadınımız erkeğimiz bu alçak darbeciler karşısında dimdik durdu. Gençlerimiz nerede bir hain gurubu varsa onların karşısında ön saftaydı. Canlarını feda ederek demokrasiye, hukuka, bayrağa, ezana sahip çıktılar. Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu güzel gençliğe, güzel bir gelecek hazırlamak da bizim görevimizdir. Bugün bunun için buradayız” ifadelerini kullandı.

 
İşte Erzurumspor bu…
 
Özsoy ailesinin mutlu günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Türk Milleti, herkese büyük bir ders verdi'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak “Milletimle ...
Altınok Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atandı
İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok Emniyet Genel Müdürü oldu.
İstanbul EDF’den Şehit Ailelerine vefa
İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından şehit ailelerine ev ...
 
Genelkurmay açıkladı
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 24 Ağustos 2016 tarihinde ...
Hava Kuvvetleri Komutanı hava harekatına katıldı
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, bölücü terör örgütüne ...
‘Gelin bir olalım, diri olalım, kardeş olalım’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi ...
 
‘Her alanda yeterli olmak zorundayız’
Cumbuhrbaşkanı, “Ebedi dostlukların ve ebedi düşmanlıkların olmadığı, ...
“Geleceğe Milletin Anayasasıyla Yürüyelim”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni Anayasa meselesi, bir memleket meselesidir. ...
‘Gelin kültürümüzü de öğrenin’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katarlı gençlere hitaben, “Türkçeyle birlikte ülkemizin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva