Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>SPOR
29 Mart 2021 Pazartesi - 16:42

‘İsmail Kartal ile ilgili görüşmemiz olmadı’

Belözoğlu, İsmail hoca benim burada 3 Temmuz'u yaşadığımız ve daha sonra Ersun hocayla devam eden ve hocalığımızı yapmış bir abimdir. Kendisiyle alakalı bir görüşmemiz olmadı. Yönetimin de olmadı.” dedi

‘İsmail Kartal ile ilgili görüşmemiz olmadı’

Süper Lig'de kalan haftalarda alabilecekleri maksimum puanı almak için mücadele edeceklerini ve bunun için de ne yapması gerekiyorsa yapacağını söyleyen Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Emre Belözoğlu, "Nasıl futbolculuğumda Fenerbahçe’nin her maçı için mücadele ettiysem, sportif direktörlükte de günümü buraya adadıysam saha içerisinde de bunu yapacağım. Hem zekamı hem kalbimi sahaya koyacağım" dedi.
Fenerbahçe’de teknik sorumluluk görevini üstlenen Emre Belözoğlu, Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ülkenin ve dünyanın pandemiden dolayı çok zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Belözoğlu, “İnşallah biran önce koronanın bitmesini ve tüm insanların sağlığa kavuşmasını diliyorum. Milli Takımımızın göstermiş olduğu bu büyük başarı, tüm takım içindeki arkadaşlarımı, kardeşlerimi ve Şenol hocamı tebrik ediyorum. Ülkemizin yüzünü güldürdüler. Avrupa Şampiyonası’ndan sonra Dünya Kupası yakışır diye düşünüyorum. Erol Bulut hocamıza burada vermiş olduğu hizmetler, takımımızın bu noktaya gelmesindeki çalışkan ruhuyla ortaya koymuş irade ve ekibinin de çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum. Onunla çalışmak bizim için keyifliydi önemli bir tecrübe oldu. Kendisine bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.
“HEM ZEKAMI HEM KALBİMİ SAHAYA KOYACAĞIM”
Sezon sonu için kafasında bir plan olmadığını anlatan Belözoğlu, “Yapmam gerekenin ne olduğunu biliyorum. 10 haftayı en iyi şekilde nasıl futbolculuğumda Fenerbahçe’nin her maçı için mücadele ettiysem, sportif direktörlükte de günümü buraya adadıysam saha içerisinde de bunu yapacağım. Hem zekamı hem kalbimi sahaya koyacağım. Teknik direktörlüğün dinamikleri biraz daha farklı, oyuncularla daha yakın olacağım. 10 hafta sonrasındaki planım tüm Fenerbahçelilerin yüzünü güldürmek. Ne yazık ki 7 senedir oluşan sıkıntılı bir ortam var. Onu dağıtmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“İÇ SAHA ÜZERİNDE DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”
Takımda oturmuş bir 30 haftanın şablonunun bulunduğunu aktaran Emre Belözoğlu, “Olumlu ve olumsuz anlamda bize ne kattığını arkadaşlarla değerlendiriyoruz. Oyunun bize kattığı olumlu değerleri de daha iyi haline getirmemiz gereken yerlerde var. Bunlarla alakalı çalışıyoruz. Başkanımızın ve yönetim kurulunun bu görevi tebliğ ettiği andan itibaren iç saha üzerinde daha çok çalışacağız. Fenerbahçe’nin daha çok topa sahip olduğu bir durumu daha pragmatik çözümlerle çözmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.
“HAYALİM BU ÜLKENİN YETİŞTİRDİĞİ EN BÜYÜK TEKNİK ADAMLARDAN OLMAK”
Takımı Erol Bulut’un veya Emre’nin Fenerbahçesi şeklinde adlandırmanın doğru olmadığını savunan sarı-lacivertlilerin teknik sorumlusu, “Fenerbahçe’ye gönül veren herkesin Fenerbahçe’si. Teknik adam olarak herkesin kendine has özellikleri, değerlendirmesi var saha içerisinde bu ülkede. Ben fazla oyun oynayan oyuncu olarak kendimi her daim geliştirmeye çalıştım. Türk futbolunda Fatih Terim, Şenol Güneş gibi isimler hem futbolculuk, hem teknik adamlık olarak iyi isimlerdir. Benimde hayalim bu ülkenin yetiştirdiği en büyük teknik adamlardan olmak. Bana ne görev verilirse verilsin burada en iyisini yapmak adına başkana söylemiştim. Benim kendi hedeflerim ve hayallerim çok daha büyük. Bunu başarmak adına çok çalışacağım. Her türlü ihtimal söz konusu. Önümüzde 10 tane maç var, hepsine talibiz. Bu takım çok iyi bir takım. Elimizden geleni yapıp arada 5 puan var. Oynanmamış bir maçı 3 puan olarak hesaplamıyorum. Ama işimiz kolay değil. Hiç çekinmeden inandığımız değerlerle, Fenerbahçe’nin genlerine daha da hitap eden bir oyun oynatmaya çalışacağız” dedi.
“İŞİMİZİN KOLAY OLMADIĞININ BİLİNCİNDE FENERBAHÇE’NİN BAŞARISINA İNANIYORUZ”
Sezon başında kadroya dair bir planlama yaptıklarını söyleyen Belözoğlu, “Elimizde Vedat’ın ayrılmasıyla beraber bir Allahyar kalmıştı. O da ayrıldıktan sonra yeni oyuncular içeri dahil ettik. Samatta, İngiltere Premier Lig’e gitmiş, 30 küsur gol atmıştı Belçika liginde. Aston Villa’da istediğini bulamamış ve çıkış arıyordu. Cisse aynı şekilde 20 küsur gol attı ligimizde. Planlama yaparken daha pragmatik çözümler olsun diye mevcut ligi bilen oyuncular üzerinden gittik. Futbolda ne yazık ki bazen hesaplarınız tutmaz. Hiç beklemediğiniz bir oyuncudan çıkış alırsınız. Futbolda bunun tam anlamıyla karşılığı olmaz. Genel anlamda iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Bir şekilde bu takımı oyunsal anlamda iç saha üzerinde özellikle oyunu daha da gelişebilir bir hale gelmesi için çalışıyoruz. Biraz daha topa sahip olurken, ritmi ayarlayan, reaksiyon veren ve topu tekrar kazanacağını hissettiren bir takım. 10 hafta 2 buçuk aya denk gelmiyor. İşimizin kolay olmadığının bilincinde, biz hiç çekinmeden Fenerbahçe’nin başarısına inanıyoruz. Her türlü sorumluluğu da bu anlamda alacağız” cümlelerine yer verdi.
“10 HAFTAYI PROGRAMLAMAKTAN BAŞKA DÜŞÜNCEM YOK”
Son 10 hafta için Başkan Ali Koç ve yönetim kurulu üyelerinin bu göreve kendilerini uygun gördüklerini anımsatan Belözoğlu, “Önce başkanımız, sonra yönetim kurlu toplantı yaptılar. Bizden yana ne isteniyorsa onu yapmak için elimizden geleni yapacağız. Benim 10 haftayı programlamaktan başka bir düşüncem yok. Biz bunu düşünüyoruz. Ekibimize zaten tecrübeli. Minimum 1, beklentim 2 kişi daha dahil olacak teknik ekibe. Ondan sonra biz Fenerbahçe’nin beklentilerini karşılarsak onunla alakalı değerlendirmeleri yaparız. Sonumuzu çok düşünmüyoruz. Önemli olan Fenerbahçe’nin sonu iyi olsun. Fenerbahçelilere uyandıklarında gülecekleri bir takım vadetmek için soyundum. Hangi görev verilirse verilsin elimden geleni Fenerbahçe’nin menfaatleri için ortaya koyacağım” diye konuştu.
“PİŞMAN OLMAYACAĞIMI HERKES BİLSİN”
“Bir çok hedef ve hayallerden vazgeçerek bu göreve başladım" sözlerine yer veren Emre Belözoğlu, şu şekilde devam etti:
"Futbol bilgisi olan ve inandığım bir ülkede kime sorsanız şu an benim kariyer planlamamın bu şekilde devam etmesinin isabetli kararlar olmadığını düşünür. Bu benim ciddi anlamda hedeflediğim bir kariyer planlaması değil. Fenerbahçe’nin içindeki süreç bu tarz kararlar atmaya iter. Pişman olmayacağımı herkes bilsin. Ben görevlerimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Beğenen, beğenmeyenler oldu. Futbolun değerlerine hizmet ettiğimi düşünen, hata yaptın diyenler oldu. Beni Fenerbahçe’nin ne düşündüğü ilgilendirir derken bunu söyledim. Elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz.”
İSMAİL KARTAL İLE İLGİLİ BİR GÖRÜŞMEMİZ OLMADI”
Sezon başında bazı değerlendirmeler yapmak üzere Serkan Reçber ile görüşmeler yaptıklarını belirten Belözoğlu, şunları söyledi:
“Sonra devam etmedi, o bilgi alışverişi şeklinde oldu. İsmail hoca benim burada 3 Temmuz'u yaşadığımız ve daha sonra Ersun hocayla devam eden ve hocalığımızı yapmış bir abimdir. Kendisiyle alakalı bir görüşmemiz olmadı. Yönetimin de olmadı.”
“Fenerbahçe’nin değerlerinin oluşturduğu bir sistem yapmaya çalışıyorum”
Geçen sene Ersun Yanal'ın sarı-lacivertli takımdaki görevinden ayrılmasından sonra pandemiyle beraber genç oyunculara baktıklarını anlatan Belözoğlu, “Bu oyuncuların gelişimi önemliydi ama dağınık turnuvalarda oynamaları gerekti. Ne yazık ki biz bunu tüm takımlar gibi onlara ulaştıramadık. 1 buçuk seneyi buldu bu durum. Elimden geldiğince A takım içerisinde Tahir hocayla istişare ederek değerlendirmeler yaptık. Genç kalecilerimiz ve oyuncularımız var antrenmanlarda. Arda ve Bora bizimle birlikte takımda olacak. Elimden geldiğimce Fenerbahçe’nin değerlerinin oluşturduğu bir sistem oluşturmaya çalışıyorum. Fenerbahçe altyapısında birçok futbolcuda profesyonel liglerde 300’e yakın futbol oynamış. Bu haliyle değerli kalacak futbolcuların sistemini inşa etmek amacımız” ifadelerini kullandı.
Kendisinin pandemi olmasaydı Euro 2020’de A Milli Takım’da kaptan olacağı sözlerine gülerek, “Bu milli takımda oynamak çok zor” cevabını veren Belözoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Oyuncularımızın hepsi değerli, gerçekten önemli oyuncular. Bunların çoğu milli takımda. Oyun sistemiyle beraber golcülerinde biraz daha istedikleri yerlerde olacaklarını düşünüyorum. Hem mental hem saha içi anlamında. Oyuncularda kendilerini değerlendirecek kadar zekiler. Oyuncuları da bazen çok saf zannetmeyin. Ortalama zekanın üstünde kişiler. Saha performansını geliştiren çok oyuncumuz var. Geçmişte bunu Erol hocada yaptı. Biz bunları konuşurken ortada bir enkaz falan almadık, iyi bir takım aldık. Hocanın da emeği ve hizmeti oldu. Elimizde değnek yok küçük dokunuşlarla düzelteceğiz” ifadelerini kullandı.

 
‘Herkes biliyor, bütün çocuklar HDP’den gitti’
 
ESTP’de Güvenli güven tazeledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor 5. hocasını arıyor
BB Erzurumspor’da İsmail Kartal’dan boşalan teknik direktörlük görevi ...
Erzurumspor açıklama yaptı
BB Erzurumspor 5 gün önce göreve getirilen Teknik Direktör İsmail Kartal’ın ...
Erzurumspor’da şok ayrılık
BB Erzurumspor’da 6 gün önce göreve getirilen Teknik Direktör İsmail Kartal görevinden istifa etti.
 
Erzurumspor, Antalya’da çalışmalarını sürdürüyor
Süper Lig takımlarından BB Erzurumspor, milli maç nedeniyle verilen arada ...
Erzurumspor Belek’te kuvvet depoluyor
BB Erzurumspor lige verilen arada Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde ...
Erzurumspor rekor kırdı!
Ligde yer alan 21 ekip arasında en fazla değişikliği Kasımpaşa, Erzurumspor, ...
 
Down sendromlu çocukların kızak keyfi
Aziziye Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikle down sendromlu ...
Erzurumspor’dan Bakkal’a teşekkür
Erzurumspor’un yollarını ayırdığı Teknik Direktör Mesut Bakkal, ayrılış ...
ETÜ’den sportif başarı
Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun 2021 faaliyet programında ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva