Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>GUNDEM
2 Mart 2021 Salı - 06:48

‘İslam’ı doğru tanıtmalıyız’

Yurt dışında görev yapacak din görevlilerine hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, “Batı’da İslamofobik olaylar artmaktadır. Onlara İslam’ı ve kendimizi doğru tanıtmaya çalışmalıyız. İslamofobi ve İslam düşmanlığına karşı sizlere büyük görevler düşmektedir” dedi.

‘İslam’ı doğru tanıtmalıyız’

Yurt dışında görev yapacak din görevlilerine hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Batı’da İslamofobik olaylar artmaktadır. Onlara İslam’ı ve kendimizi doğru tanıtmaya çalışmalıyız. İslamofobi ve İslam düşmanlığına karşı sizlere büyük görevler düşmektedir” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yurt Dışı Sözleşmeli Din Görevlileri Hizmet Öncesi ve Hizmete Hazırlık Eğitimi açılış konuşmasını yaptı. Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce çevrim içi düzenlenen eğitimde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, din görevlilerine hayırlı olsun dileklerini ileterek görevlerinde başarılar diledi.
Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının yurt dışında 40 yılı aşkın bir zamandır din hizmeti sunduğunu ifade ederek, “Vatandaşlarımızın yaşadığı Batı ülkelerinde kurumsallaşan yapısı ile Diyanet İşleri Başkanlığımız insanımıza dini, sosyal ve kültürel konularda rehberlik etmektedir. Sizler de Başkanlığımızın bir mensubu olarak görev yapacağınız yerlerde insanlara rehberlik edeceksiniz” diye konuştu.
Din görevlisi olmanın sorumluluğu büyük bir vazife olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Görev yaptığınız yerleri düşündüğümüzde üstlendiğiniz vazifenin hem önemi ve Allah katında mükafatı hem de sorumluluğu gerçekten çok büyüktür. Şunu da asla unutmayınız, Allah, İslam’a ve insanlığa hizmet eden kullarını her daim destekleyecek ve onlara yardımcı olacaktır. Mus’ab bin Umeyr, Allah’ın inayetiyle gittiği Yesrib’te gönüllere ve hanelere İslam’ın güneşinin girmesine vesile oldu. Sizler de gittiğiniz yerlerde birer Mus’ab misali gayretleriniz, azim ve çabalarınızla nice güzel faaliyetleri gerçekleştireceksiniz” ifadelerini kullandı.
“DİN GÖREVLİSİ ŞAHSİYET, KARAKTER VE AHLÂKEN TOPLUMUN EN İYİ İNSANI OLMALIDIR”
Din görevlisi olmanın mesleki açıdan, tutum ve davranışlar açısından diğer görevlerden farklı yönleri bulunduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş, şöyle devam etti:
“Din görevlisi hocalarımız şahsiyet, karakter ve ahlâken toplumun en iyi ve örnek insanı olmalıdır. Onlar önderdirler ve örnektirler. Bu nedenle örneklik ve önderliğimize dikkat etmeliyiz. Müslüman her anında ihlaslı olmak zorundadır. Bir de ifa edeceğimiz görevin önemini düşündüğümüzde, Efendimizin; 'Şüphesiz ki Allah sizin bedenlerinize ve suretlerinize bakmaz, fakat kalplerinize bakar' hadis-i şerifini düşünerek yaptığımız işi ancak onun rızası için yapmalıyız. Yüce dinimiz İslam’ın gayesi, insanları güzel ahlâk sahibi yapmaktır. Sevgili Peygamberimizin 'Güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildiğini' söylemesi güzel ahlâkın ne kadar önemli olduğunu bize göstermektedir. Bizim görevlerimizin başında önce kendimizin güzel ahlakla donanması, hareket etmesi sonra gençlerimizi, çocuklarımızı güzel ahlak sahibi yapabilmek için gece gündüz çalışmak gelmektedir.”
Başkan Erbaş, en güzel ve kalıcı tebliğin davranışlarla örnek olmak olduğunun altını çizerek, “Bizim görevimiz sadece camide değil, hayatın tamamında geçerlidir. Zira din görevlisi hocalarımız, insanları dünya ve ahirette saadete ulaştıracak ilahî hakikatlere çağıran bir davetçi ve Peygamber mihrabında bulunan, onun bir temsilcisidir. Anlattıklarını önce kendileri uygulamalıdırlar. Bizler yaptıklarımızla vakarımızı korumalı, izzet ve onurumuza halel getirecek davranışlardan da uzak durmalıyız. Peygamber Efendimizin İslam’ı tebliğinde önemli etkenlerden biri onun yaşantısıdır. Düşmanları bile onun güvenilir, adil, doğru sözlü, ahde vefalı, cömert, sabırlı olduğunu ve diğer güzel hasletlerini itiraf etmek zorunda kalmışlardır” açıklamasında bulundu.
“ÖĞRENECEKSİNİZ, ÖĞRENDİĞİNİZİ HİKMETLE ÖĞRETECEKSİNİZ”
İlk emri 'Oku' olan bir dinin görevlisinin çok okuyan, araştıran, dininin ilkelerini en güzel şekilde bilen birisi olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Erbaş, “Kendinden beklenen hizmeti sunabilmesi ve İslâm'ı doğru bir şekilde anlatabilmesi için mutlaka onu iyi bilmesi gerekir. Bunun için de çok okumalı ve araştırmalıdır. Sizler adeta kitaplarla bütünleşmelisiniz. Öğreneceksiniz, öğrendiğinizi hikmetle öğreteceksiniz. İlme talip olanların dostu kitaptır, kütüphanedir” dedi.
“KÜRESEL KRİZLERİN KUŞATTIĞI BİR DÜNYADA BİZ DAHA ÇOK ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ”
Başkan Erbaş, İslam’ın insanlığın umudu olduğunu belirterek, “Bizler insanlara İslam’ın rahmet mesajlarını huzur iklimini taşıyoruz. Şunu biliyoruz ki, İslam tüm insanların kurtuluşu için gelmiştir ve bütün Peygamberler de toplumlarına hep İslam’ı anlatmışlardır. Kişisel bunalımların, huzur arayışlarının küresel krizlerin kuşattığı bir dünyada biz daha çok çalışmak ve gayret etmek zorundayız. İslam’a dünyanın bugün daha fazla ihtiyacı var. İslam bütün insanlık için büyük bir nimettir. Camilerimizi birer Mescid-i Nebî’ye, sınıflarımızı birer Suffe gibi ilim meclislerine çevirelim. Camilerimiz bulunduğumuz yerin kalbi olsun. Görev yerimiz sadece cami içi değildir. Her yerde ve zamanda görevimiz devam etmektedir. Allah Resulü mescidi sadece namaz için tahsis etmemiş bilakis ilim irfan mekanı haline getirmiştir. Ashab-ı Suffe’de yetişen yüzlerce genç İslam’ı yaşamış, yaşatmış ve aktarmıştır. Hz. Peygamberin en yakınında olanların büyük bir kısmı gençlerden oluşmuştur” ifadelerini kullandı.
Batı’nın, kendisine suni bir düşman algısı oluşturduğunu belirten Başkan Erbaş, “Bu algı neticesinde görev yapacağınız ülkelerde İslamofobik olaylar artmaktadır. Onlara İslam’ı ve kendimizi doğru tanıtmaya çalışmalıyız. İslamofobia ve İslam düşmanlığına karşı, ülkemizde kazandığınız ilmi birikimi aktarma, kültürümüzü yaşatma ve din hizmeti sunma açısından sizlere büyük görevler düşmektedir” şeklinde konuştu.

 
AYK’den iki yeni eser
 
Kamuda mesai saatlerine ilişkin genelge yayımlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Orta Risk grubunda yer aldı
Erzurum 28 ille birlikte orta risk grubunda yer aldı. İlde 65 yaş ve üzeri ...
Anaların evlat nöbeti 546’ıncı gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla ...
Aydemir: ‘Türk Milleti mukaddesatına sadıktır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, aradan 24 yıl geçmesine ...
 
Anaların evlat nöbeti 534’üncü gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Katillere lanet, Şehitlere rahmet
Mustafayeva, Hocalı Katliamı’nın 29’uncu yıl dönümü nedeniyle yazılı bir ...
Anaların evlat nöbeti 542’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
TBMM’de Erzurum trafiği
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de Aziziye ve Pasinler ...
Memur-Sen’den ’28 Şubat’ açıklaması
Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Esra Kireçci, kadın ...
Erzurum vaka sayısında düşündürücü artış!
Erzurum’da geçen hafta her 100 bin kişide 37.71 olan haftalık vaka sayısı ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva