Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Şimşek tarih verdi
Şimşek tarih verdi
Özhaseki: 'Seçim biter geçim başlar'
Özhaseki: 'Seçim biter geçim başlar'
Destici: 'Devlet gereğini yapar'
Destici: 'Devlet gereğini yapar'
Bahçeli'den milli şuur vurgusu
Bahçeli'den milli şuur vurgusu
Erdoğan: ‘İsrail’le ticarette kapıyı kapattık’
Erdoğan: ‘İsrail’le ticarette kapıyı kapattık’
HABERLER>BÖLGE
28 Şubat 2023 Salı - 06:11

‘Yüreğimiz depremzedelerle atıyor’

Doğu Anadolu Bölgesi ilerinde, tüm ülkede olduğu gibi depremzedeler için yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma doruk noktasında. Tüm illerde, tüm ilçelerde, tüm beldelerde ve tüm ülkede payda aynı: ‘Önce kardeşlik, sonra kardeşlik ve hep kardeşlik’

‘Yüreğimiz depremzedelerle atıyor’

Doğu Anadolu Bölgesi ilerinde, tüm ülkede olduğu gibi depremzedeler için yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma doruk noktasında. Tüm illerde, tüm ilçelerde, tüm beldelerde ve tüm ülkede payda aynı: ‘Önce kardeşlik, sonra kardeşlik ve hep kardeşlik’

BİNGÖL’DE DEPREMZEDE ÇOCUKLAR YARARINA YARDIM KAMPANYASI DÜZENLEDİ
Bingöl’de özle bir kolej tarafından depremzede çocuklar yararına yardım kampanyası düzenlendi. Yardım kampanyasında elde edilecek olan gelir, depremde etkilenen çocuklar yararına kullanılacak.
6 Şubatta Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara ile can kayıplarına neden olan depremin ardından başlatılan yardım kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. Bingöl’de özel bir kolej depremden etkilenerek kente gelen depremzede çocuklar yararına yardım kampanyası düzenledi. Yardım kampanyasına öğretmen, öğrenci ve veliler evde hazırladıkları pastalardan böreklere, tatlılardan, dolmaya kadar birçok ürün yer aldı. Satışa sunulan ürünler öğrenci, öğretmen ve veliler tarafından satın alınırlarken elde edilen gelir ise depremzede çocuklara harcanacak.
Kolej Müdürü Abdurrahman Dengeşik, çok büyük bir felaket yaşadıklarını belirterek, ''Bu felaketi yaşayan herkese geçmiş olsun diliyorum, yakınlarını kaybedenlere de başsağlığı diliyorum. Birlikte hep beraber bir araya gelerek Türkiye’nin yaralarını kapatabiliriz. Okul olarak yapmış olduğumuz bu yardım kampanyasında topladığımız geliri deprem mağduru çocuklara ortak bir paylaşım ile onlara yönelik programlarda kullanmayı planlıyoruz. Bu bağlamda bize katkı sunan tüm velilerimize misafirlerimize yürekten teşekkür ediyoruz'' dedi.

GÖNÜLLÜ GENÇLER DEPREMZEDE ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE ÇABALIYOR

Bitlis’in Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi ve gönüllü gençler tarafından depremzede çocuklar için “Çocuk Şenliği” düzenlendi.

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından Türkiye, depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olmaya devam ediyor. 11 ili etkileyen depremlerin ardından evleri yıkılan veya hasarlı evlere giremeyen depremzede vatandaşlar çeşitli illere gönderilerek otel, ev ve yurtlara yerleştiriliyor. Bu çerçevede Bitlis’in Tatvan ilçesine gelerek hayatını idame etmeye çalışan depremzede aileler için Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi gönüllü gençleri adeta seferber oldu. Depremin ilk anlarından itibaren sahada yardım çalışmaları yürüten Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi gönüllüleri ve Bitlis İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) gönüllü gençleri, depremzede çocukların yüzünü güldürmek için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi koordinesinde AFAD ve Gönül Köprüsü gönüllüleri Tatvan İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait spor salonunda yaklaşık 400 depremzede çocuk için ‘Çocuk Şenliği’ düzenledi. Gençler tarafından özenle hazırlanan şenlikte çocuklar danslar ve çeşitli oyunlar ile doyasıya eğlendi.

Çizgi film maskotları ve palyaçoların da yer aldığı etkinlikte minikler için çeşitli hediyeler de dağıtıldı. Aileler tarafından hınca hınç dolan salonda çocukların gülümsemesi bir an olsun eksik olmazken, keyifli vakit geçiren çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı. Etkinliğe katılan minikler ise çok eğlendiklerini dile getirerek bu tür etkinliklerin devam etmesini istedi.

“DEPREM BÖLGESİNE GİDİP BU ETKİNLİĞİMİZİ ORADA DA DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Etkinliğe yaklaşık 400 çocuğun katıldığını dile getiren Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Furkan Kaymaz, çocukların yüzünü güldürmek için bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyleyerek, “Ülkemizi derin yasa boğan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Depremin ilk gününden itibaren gençlik meclisi üyelerimizle birlikte neler yapabiliriz diye fikir alışverişinde bulunduk. Tatvan’da topladığımız yardımları deprem bölgesine götürmek üzere yola çıktık. Yaklaşık 15 gündür bölgedeydik ve 2 gün önce Tatvan’a geldik. Tatvan’a gelen depremzede çocuklarımız için çalışmalara başladık. Bugün de Tatvan’da bulunan spor salonunda yaklaşık 400 çocuğa hizmet etmekteyiz. Onların yüzünü güldürmek için çocuk şenliği yapıyoruz. Bundan sonra da hedefimiz deprem bölgesine gidip bu etkinliğimizi orada devam ettirmek olacak. Bir hafta sonra yola çıkacağız ve deprem bölgesinde faaliyetlerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLER DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ÖNCE HEDİYE VERDİ, SONRA OYUNLAR OYNADI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gönüllülerle birlikte Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nda kurulan çadır kentte kalan çocuklar için etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan öğretmenlerde çocuklara önce hediye verdi, sonra oyunlar oynadı.

Büyükşehir Belediyesince depremlerden etkilenenler için Koşuyolu Parkı’nda kurulan çadır kentteki çocuklara yönelik etkinlik alanı oluşturuldu.

Çocukların moral ve motivasyonlarının yüksek tutulması amacıyla oluşturulan alanda gönüllüler çocuklarla bir araya gelerek çeşitli oyunlar oynattı.

Ayrıca çadır kentte Elazığ'dan gelen bir grup öğretmen yanlarında getirdikleri oyuncakları ve giyim malzemelerini çocuklara dağıttı.

Çadırları tek tek ziyaret ederek çocuklara hediyelerini ulaştıran öğretmenler, çocuklarla oyunlar oynadı.

HAKKARİ'DEN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK SÜRÜYOR

Hakkari Belediyesi deprem bölgesine 16 personel, 2 iş makinesi, 80 çadır ve 2 tır insanı yardım gönderdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı 6 Şubat'ta ilk saatlerden itibaren tüm kurum ve kuruluşlar gibi belediyeler de bölge illerine yardım ulaştırmak için büyük bir çalışma başlattı. Arama kurtarma ekiplerini, iş makinelerini depremden etkilenen kentlere yönlendiren belediyeler, acil ihtiyaçların giderilmesinin ardından barınma, yiyecek ve giyecek temini, altyapı, temizlik alanlarındaki çalışmalarını ise AFAD'ın koordinesinde sürdürdü. Hakkari ve ilçelerinde ise deprem bölgesine acilen arama kurtarma ekipleri, iş makineleri, personel takviyesi ve gıda ve nakdi yardımlar zamanında ulaştırıldı. Hakkari'ye gelen yaklaşık bin 200 depremzede aile ise en iyi şartlarda misafir ediliyor.

Hakkari Belediyesi, deprem bölgesine 16 personel, 2 iş makinesi, 80 çadır ve 2 tır insanı yardım daha gönderdi.

EMEKLİ MAAŞINI DEPREMZEDELERE BAĞIŞLADI

Ardahan'ın Çıldır'ın İlçesine bağlı Baltalı Köyünde ikamet eden Ziya Akçay emekli maaşını depremzedelere bağışladı.

06.02.2023 tarihinde merkez üssü Pazarcık olarak açıklanan deprem felaketi ile ilgili olarak tüm ülke seferber olurken emekli Ziya Akçay'da maaşının yarısını Türk Kızılay'ına diğer yarısını ise AFAD'a bağışladı. Akçay bağışların ardından yaptığı açıklamada, "Ülkemizin yaşadığı bu olay beni derinden üzdü, gün birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme günüdür. Devletimizin deprem felaketi yaşayan vatandaşlarımızın yaralarını sarmasına katkıda bulunmak için bende maaşımı bağışladım" dedi.

IĞDIR'A DEPREM BÖLGESİNDEN 1558 KİŞİ GELDİ

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen büyük depremlerden zarar gören depremzedelerden bugüne kadar 1558 kişi geldi.

Iğdır Valiliği organizesinde deprem bölgesinden gelen depremzedeler ile yakından ilgileniliyor. Iğdır’a gelen depremzedeler Valilik tarafından kendilerine tahsis edilen misafirhanelerde, otellerde ve yakınlarında konaklıyorlar.Depremzedelerden 1024’üne psikolojik destek verilirken, hastaneye başvuran 1092 kişiden 124’ü tedavilerinin ardından taburcu edildi.

DEPREM BÖLGESİNE GİDEN VETERİNER HEKİMLER GERİ DÖNDÜ

Depremin en çok etkilediği Kahramanmaraş’a giderek afetin hemen sonrasında zarar tespit, iyileştirme, kurtarılan hayvanların tedavilerini sağlama amacıyla görevlendirilen veteriner hekimler bölgedeki faaliyetlerini tamamlayarak Iğdır’a döndü.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından bölgede mağdur durumda olan hayvan yetiştiricilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için Iğdır’dan veteriner ekip gönderildi. Afetin ardından yetiştiricilerin tarımsal üretimde yaşadıkları zorlu sürecin atlatılması için giden ekipler tespit ve tedavi çalışmalarının yanında danışmanlık hizmetleriyle de depremzede çiftçilerin yüklerinin azaltılmasına katkı sağladılar. Bölgedeki çalışmalarını tamamlayan ekipler Iğdır’a geri döndü.

DEPREMDEN ETKİLENEN 558 ÖĞRENCİ MUŞ’TA EĞİTİME BAŞLADI

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan depremlerden etkilenen 558 öğrenci Muş’taki çeşitli okullarda ders başı yaptı.

Muş İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, eğitime başlayan öğrencilerle bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) tarafından depremden etkilenen çocuklara ve ailelerine psikososyal destek çalışmaları yapıldığını belirterek, “Deprem bölgesinden ilimize gelen 558 öğrencimizin her türlü eğitim ihtiyaçları karşılanmıştır. Bu öğrencilerimizin sınıf ve okul düzeylerine bakılarak kayıtları yapılmıştır. Bugün de fen lisemize geldik. Fen lisemizde 14 öğrencimiz deprem bölgesinden geldi. Bu öğrencilerimizin her türlü eğitim ihtiyaçları karşılandı. Bakanlığımızın gönderdiği eğitim setleri kendilerine verildi. Aynı zamanda ilimizin Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) tarafından bu çocuklarımıza ve ailelerine psikososyal destek çalışmaları yapılmaktadır. Okulumuzun RAM birimi tarafından da bu çocuklarımızın hem uyum hem de psikososyal destek çalışmaları sunuluyor. Deprem bölgesinden gelen çocuklarımızı diğer çocuklarımızdan ayırt etmeksizin, misafir öğrenci muamelesi yapmadan kendileri ile ilgileneceğiz. Zaten her dönem okullarımıza yeni gelen öğrenciler oluyordu. Deprem bölgesinden gelen çocuklarımızda onlardan biriymiş gibi davranacağız. Biz her anlamda kendilerine yardımcı olacağız. Her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız. Moral ve motivasyonlarını en üst düzeyde tutmak için sürekli çaba içerisinde olacağız. Malumunuzu ülkemizdeki tüm fen liselerinde pansiyon bulunmaktadır. İlimize deprem bölgesinden gelen 14 öğrencimizden 8’i pansiyonda kalmakta, diğer geri kalan 6 öğrencimiz ise kendi aileleri ile birlikte kalmaktadırlar” dedi.

BULANIK’TA DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Muş’un Bulanık Kaymakamlığı tarafından ilçede konaklayan depremzede çocuklar için moral ve motivasyon etkinliği düzenlendi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen büyük depremlerin ardından Bulanık’ta da konaklayan depremzede ailelerin çocuklarına yönelik moral etkinlikleri düzenleniyor. Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı aile destek eğitim merkezinde düzenlenen programda, çocuklar için çeşitli sahne etkinlikleri gerçekleştirildi. Film izletilip palyaço gösterisinin yapıldığı programda, yüz boyama etkinliği de düzenlendi. Sinema gösterisi ile moral bulan çocuklar ve ailelerine ikramlarda da bulunuldu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdiresi Nazire Korkmaz, “Depremin izlerini hep birlikte en kısa sürede saracağız. Depremzede çocuklar için animasyon film gösterimi yapıldı. Eğitmenler tarafında çocuklarla oyunlar oynandı. Palyaço gösterisi yapıldı. Çocukların yüzlerini boyadılar. Amacımız, Kaymakamımız Oğuzhan Ocak’ın destekleri ile depremin çocukların zihinlerinde bıraktığı etkileri silmeye çalışmaktır” dedi.

PSİKOSOSYAL DESTEK EKİPLERİ DEPREMZEDELER İÇİN İLK GÜNDEN İTİBAREN SAHADA

Psikososyal destek ekipleri Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk gününden itibaren asrın felaketinden etkilenen çocuklar ve vatandaşlarla yakından ilgilenerek yaraları sarmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşları korumak için depremin ilk gününden itibaren sahaya inen psikososyal destek ekipleri, yaralarının sarılması için mücadele veriyorlar. Muş Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi psikolojik ve danışmanlık rehber öğretmeni Gülseda İriağaç, depremin ilk gününden itibaren saha çalışmalara katılarak vatandaşların sorunlarını dinledi. Depremden etkilenen çocukların ve ailelerin normal yaşantısına hasarsız şekilde dönebilmesi için enkaz başında, hastanelerde, çadır kentlerde, konteyner kentlerde, yürüttüğü çalışmaları tamamlayarak Muş’a dönen psikolog İriağaç, burada depremden etkilenen ve depremzede öğrencilerle birebir ilgileniyor. İlk günden itibaren deprem bölgesinde görev alan psikolog İriağaç, “Depremden sonra hemen sahaya inmek istedik. Türkiye’nin dört bir yanından gelen meslektaşlarımız ile birlikte gönüllü olarak sahaya indik. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın psikolojilerini bir nebze de olsa anlamak ve yanlarında olduğumuzu göstermek adına elimizden geleni yapmaya çalıştık. Çocuklar için psikososyal destek çadırları kurduk. Orada ki çocukların ve gençlerin psikolojilerini anlamak ve duygularını anlamalarına yardımcı olmak adına her çocuğun yaşına duygun etkinlikler düzenledik. Meslektaşlarımızla birlikte sahada işbirliği içerisinde çalıştık. Sahada işlerimizi tamamladıktan sonra döndüğümüz okullarımızda öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin psikolojisi adına çalışmalar başlattık. Psikososyal destek çerçevesinde velilerimize eğitimler verdik. Travma sonrası stres bozukluğu adı altında duygularımızı anlama ve yönetme eğitimleri verdik. Sınıf öğretmenlerimizde sınıflarında bu çalışmaları yapıyorlar. Depremzede misafir öğrencilerimizle görüşmeler gerçekleştirdim” dedi.

MURADİYE'DEKİ GÖNÜLLÜ BERBERLER DEPREMZEDE ÇOCUKLARI TIRAŞ ETTİ

- Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek Van'ın Muradiye ilçesine yerleşen depremzede çocuklar, gönüllü berberler tarafından tıraş edildi.

Muradiye Kaymakamlığı ve Muradiye Belediyesi tarafından düzenlenen tıraş etkinliğinde, ilçeye yerleşen depremzede çocuklar gönüllü berberler tarafından tıraş edildi. Etkinliğe katılan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan, çocuklar ile yakından ilgilenerek çeşitli hediyeler dağıttı.

Kaymakam Aydoğan, depremler dolayısıyla ilçeye yerleşen tüm depremzedelerle yakından ilgilenerek her türlü ihtiyaçlarına karşıladıklarını belirterek, “Bugün tıraş etkinliği düzenleyerek ilçemizdeki depremzede çocuklar tıraş edildi” dedi.

Depremzede çocuklar ise etkinlik için yetkililere teşekkür etti.

TUŞBA BELEDİYESİ DEPREM BÖLGESİNDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPIYOR

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgeye çok sayıda personel, araç ve ekipman gönderen Van’ın Tuşba Belediyesi, Malatya’da konteyner kent kurulumu ile enkaz kaldırma çalışmalarına verdiği desteğin yanı sıra temizlik çalışmasını da yürütüyor.

Tuşba Belediyesi, merkez üstü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin yaşandığı ilk saatlerden itibaren Başkan Salih Akman’ın talimatlarıyla bölgeye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin koordinesinde çok sayıda destek personeli ile loder, vinç, damperli, çöp toplama aracı, kamyon, minibüs ve mobil çorba dağıtım aracından oluşan araç-gereç göndererek afetzedelere yardım elini uzattı.

Başkan Yardımcısı Necati Yertürk’ün öncülüğünde 2 temizlik aracıyla bölgede çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, sorumluluk alanında biriken çöpleri kaldırıyor, cadde ve sokakları süpürüyor. Aynı zamanda geçici barınma alanlarında temizlik çalışması yürüten belediye ekipleri, böylece bölgedeki depremzedeler ve onlara yardım eden ekiplere hijyen anlamında önemli ölçüde destek vermiş oluyor.

Malatya’da yürütülen enkaz kaldırma ve konteyner kent kurulum çalışmalarına destek verdiklerini de dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Temizlik ekiplerimiz de cadde, sokak ve geçici barınma alanlarında temizlik çalışması yapıyor” dedi.

DEPREMİN SAĞLIK KAHRAMANLARI AFETZEDELERİN GÖNLÜNE DOKUNDU

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinden bölgeye gönüllü olarak giden 210 sağlık çalışanı, geceli gündüzlü çalışarak depremzedelerin yaralarını sardı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, ‘yüzyılın afeti’ olarak nitelendirildi. Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ili etkileyen depremler, büyük hasar ve can kayıplarına neden oldu. Bir ülke büyüklüğündeki alanı sarsan ve açığa çıkardığı enerji 500 atom bombasının etkisine sahip olan deprem felaketi, hafızalardan silinmeyecek derin yaralar bıraktı.

Salgın sürecinde olduğu gibi afet döneminde de büyük rol üstlenen sağlıkçılar, deprem bölgesinde de büyük bir mücadele verdi. Depremin ilk saatlerinden itibaren Van İl Sağlık Müdürlüğü koordinesiyle bölgeye hareket eden sağlık çalışanları, alana ulaşır ulaşmaz enkazdan çıkarılanların imdadına yetişti. Depremden etkilenen meslektaşlarından görevi devralan 210 gönüllü sağlıkçı ile uzman hekim, Malatya başta olmak üzere bölgede önemli bir görevi başarıyla yerine getirdi. Bölgeden dönüş yapan gönüllü sağlıkçılar için Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ‘teşekkür’ programı düzenlendi. Programa katılan sağlıkçılar, orada yaşadıkları anları anlattı. Sağlıkçılar, dönüş yapmalarına rağmen kalplerinin hâlâ deprem bölgesinde olduğunu söylediler.

“Bir hastaneyi çevirecek düzeyde gönüllü başvurusu oldu”

İHA muhabirine konuşan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak depremin ilk gününden itibaren ekip olarak reaksiyon gösterdiklerini belirtti. Özellikle depremden ağır etkilenen illerin başında olan Malatya’da görev yaptıklarını ifade eden Başhekim Sarıkaya, “Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş ekiplerle beraber ilk etapta 100’e yakın sağlık ekibiyle beraber bölgeye hareket ettik. Biz ağırlıklı olarak Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Battalgazi Devlet Hastanesinde çalıştık. Bazı arkadaşlarımız Adıyaman'da, bazı arkadaşlarımız daha sonra da Kilis ve diğer illerde de görev aldılar. Bu arkadaşlarımızın tamamı gönüllü ekiplerdi. Biz ilk çağrıyı yaptığımızdan itibaren hastanemizin neredeyse bir hastaneyi çevirecek düzeyde gönüllü başvurusu oldu. Hâlihazırda 210 civarında çalışanımız bölgede görev yaptı. Şu anda 200'e yakın gönüllü bir ekibimiz de sırada bekliyor" dedi.

“BURAYA GELDİK AMA KALBİMİZ HALA ORADA”

Ailelerini bırakarak direkt deprem bölgesine hareket ettiklerini dile getiren Hemşire Cengiz Turan ise "2011 yılı depremini Van'da yaşamıştık. Öncelikle bu depremi yaşadığımız için depremin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Birçok ekip arkadaşımız burada eşini ve çocuğunu bırakıp hiçbir şey düşünmeden direkt bölgeye intikal etti. Bölgedekilerin yaralarını sardık. Umarım onlara az da olsa yardım edebilmişizdir. Biz buraya geldik ama kalbimiz hala orada. Her an onları düşünüyoruz. Allah hepsine yardım etsin. Bir daha yaşanmaması dileğiyle" diye konuştu.

 
Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz
 
Provokatif paylaşımlarda bulunan 27 kişi tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Artvin-Erzurum karayolu trafiğe açıldı
Heyelan nedeniyle 23 Şubat günü ulaşıma kapanan Artvin-Erzurum karayolu ...
Depremin 20’nci gününde canlı olarak kurtarıldı
Adıyaman’da depremin 20’nci gününde bir bina enkazında canlı halde at ...
’Bazı kahramanların pelerini yoktur’
Kahramanmaraş depremlerinin ardından hemen bölgeye hareket eden Bingöl ...
 
Enkaz çalışmaları havadan görüntülendi
Malatya'da depremin 21'inci gününde devam eden enkaz kaldırma çalışmaları havadan görüntülendi.
‘AFAD’ın ışığını görünce ağladım’
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde enkaz altından 33 saat sonra ...
Her şey Hakkın Rızası için
Cenabı Hak, ‘Onlar, verdikleri sözü yerine getirirler ve dehşeti her yerde ...
 
Kurum’dan şehirleri ihya ve inşa açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik, İklim Değişikliği Bakanı ...
Depremzedeler için seferber oldular
Asrın afeti olarak nitelendirilen 7,7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli ...
‘Biz geleyim mi demeyiz, 'Yetiştim kardeşim' deriz’
Aşkale Kaymakamlığı koordinesinde başlatılan, depremzede vatandaşların ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva