Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
25 Nisan 2022 Pazartesi - 00:11

‘Yaratılanı severiz, Yaradan’dan ötürü'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bizde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü böyle bir ayrım yok. Bizde ne var? Bizde sadece ve sadece yaradılanı severiz, Yaradan’dan ötürü anlayışı var' dedi.

‘Yaratılanı severiz, Yaradan’dan ötürü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bizde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü böyle bir ayrım yok. Bizde ne var? Bizde sadece ve sadece yaradılanı severiz, Yaradan’dan ötürü anlayışı var. ‘ dedi

ERDOĞAN’DAN DİRAYET VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte bu milletin gençlerini kimi zaman sağ-sol, kimi zaman Türk-Kürt, kimi zaman ilerici-gerici diyerek bölen, ülkenin potansiyelini heba eden oyunlara karşı yeteri kadar dirayetli durulamadığını belirtti.

2023 HEDEFLERİ

Erdoğan, ‘Türkiye bir taraftan son iki asrın demokrasi ve kalkınma eksikliklerini tamamlamak için gece gündüz çalışırken, diğer taraftan da bu tür yeni tehditlerle mücadele ederek bu günlere geldi. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak için gerçekten çok çalıştık. ‘ dedi

ESER VE HİZMET

Erdoğan, ‘Çok engel aştık, çok eser ve hizmet ürettik. Amacımız sizlere 2053 vizyonunu hayata geçirebileceğiniz Büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmaktı. Hamdolsun gayretleriyle, birikimleriyle, azimleriyle heyecanlarıyla 2053 vizyonuna sahip çıkacak bir gençlik görüyorum. ‘ dedi

ÜLKEMİZİ HEDEFLERİNE ULAŞTIRACAĞIZ

Erdoğan, ‘Bizim Türkiye’ye en büyük hizmetimiz eser ve hizmet siyasetinde asla vazgeçmeyerek ülkemizi hedeflerine ulaştıracağız. Türkiye’yi 2023 ve 2053 vizyonu rayından asla çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz.’ diye konuştu

ÜNİVERSİTE YATIRIMI

Erdoğan, “Dedik ki ülkemizi 4 temel alan veya 4 temel esas üzerinde yükselteceğiz. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet. Dikkat ederseniz, ilk sıraya eğitimi yerleştirdik. Üniversiteyi sayımızı 78’den 207’ye çıkardık.’ dedi

GENÇLİK MERKEZLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin 81 vilayetinde 399 gençlik merkezimizle 299 genç ofisimizle 43 gençlik kampımızla pek çok farklı alanda sizlere hizmetler sunuyoruz. Spor konusunda da tarihimizin en büyük atılımları bizim dönemimizde gerçekleşti.’ dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte bu milletin gençlerini kimi zaman sağ-sol, kimi zaman Türk-Kürt, kimi zaman ilerici-gerici diyerek bölen, ülkenin potansiyelini heba eden oyunlara karşı yeteri kadar dirayetli durulamadığını belirtti.

Erdoğan, “Dedik ki ülkemizi 4 temel alan veya 4 temel esas üzerinde yükselteceğiz. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet. Dikkat ederseniz, ilk sıraya eğitimi yerleştirdik. Ülkemizde eskiden üniversite kapısında yığılma vardı ki akıl alır gibi değildi. Bizim girişimizde 10 öğrenciden 1 tanesi giriyordu, şimdi 10’da 10 kimseyi açıkta bırakmıyoruz. Üniversiteyi sayımızı 78’den 207’ye çıkardık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin 81 vilayetinde 399 gençlik merkezimizle 299 genç ofisimizle 43 gençlik kampımızla pek çok farklı alanda sizlere hizmetler sunuyoruz. Spor konusunda da tarihimizin en büyük atılımları bizim dönemimizde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mimar Sinan Yurdu'nda kalan öğrencilerle iftar programında

bir araya geldi.

Programda yaptığı konuşmasında, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedî azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerifi tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ramazan ayının bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran son dilimine geldik ve leyle-i kadri şimdiden tebrik ediyorum. Rabbimin özellikle bize bir taltifi olan Kur'an-ı Azimüşşan malum bu ayda inzal oldu ve onun için de ramazan ayının başından itibaren evlerde, camilerde Kur'an-ı Azimüşşan ile hep müşerref olduk. Rabbimden bizleri daha nice ramazanlara, nice Kadir gecelerine, nice bayramlara hayırla, sağlıkla, huzurla, esenlikle eriştirmesini diliyorum" dedi.

“2053 VİZYONUNA SAHİP ÇIKACAK BİR GENÇLİK GÖRÜYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü iftar sofralarını kendileriyle paylaştığı için öğrencilere ayrıca teşekkür ederek şöyle konuştu: "Her birinize önce okulunuzda, ardından da mesleki kariyeriniz başta olmak üzere hayatınızın her alanında Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. Bizim okul hayatımız, Türkiye’nin siyasi, sosyal ve ekonomik bakımdan gerçekten çok çalkantılı, çok sıkıntılı bir döneminde geçti. Bir yandan ideolojik gerilimlerin ve kavgaların, diğer yandan yokluğun, yoksulluğun hepsinin üzerine bir de 12 Eylül darbesinin baskısı altında eğitimimizi tamamlamaya çalıştık. Bizim evlatlarımız da hem koalisyonların yol açtığı istikrarsızlığın hem de vesayetin tüm çirkin yüzünü sergilediği siyasi ve sosyal çalkantıların gölgesinde eğitim öğretim hayatlarını sürdürdüler.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle kız evlatlarımın yaşadığı sıkıntıları ve onları aşmak için çektiğimiz çileyi asla unutamam. Kızlarımızın anneleri okul kapılarında kızlarımızı almak için beklerlerdi. Bir taraftan polis, bir diğer taraftan kızlarımızın anneleri. Sizler ise çoğunlukla hayata gözlerini AK Parti döneminde açmış bir nesilsiniz. Ülkemizi ve dünyayı AK Parti'nin ülkemize kazandırdığı eserlerin ve hizmetlerin penceresinden gördünüz, tanıdınız. Bu süreçte elbette sizler de ülkemizin yaşadığı farklı sınamalara şahit oldunuz. Herhalde 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere son yedi, sekiz yıldır yaşadığımız hadiseleri hatırlıyorsunuz. Türkiye, bir taraftan son iki asrın demokrasi ve kalkınma eksikliklerini tamamlamak için gece gündüz çalışırken, diğer taraftan da işte bu tür yeni tehditlerle mücadele ederek bugünlere geldik” diye ekledi.

Ülkeyi, bundan 11 yıl önce millete ilan ettikleri 2023 hedeflerine ulaştırmak için çok çalıştıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok engel aştık, çok eser ve hizmet ürettik. Amacımız, sizlere 2053 vizyonunu hayata geçirebileceğiniz büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmaktı. Birikimleriyle, enerjileriyle, azimleriyle, heyecanlarıyla 2053 vizyonuna sahip çıkacak bir gençlik görüyorum. Birileri farklı şeyler söyleyebilir ama ben bu gençliğe 'Teknofest gençliği' diyorum. Zira sizler artık uzayı okuyorsunuz. Artık sizler uzaya bu milletin veya bu gençliğin göndereceği evet uzay araçlarının bütün tanzimini, hesaplamalarını ve bu hesaplarla birlikte de onların hazırlığını yapıyorsunuz. Teknolojiden edebiyata, spordan sanata her alanda gençlerimizin ülkemiz sınırlarını aşan başarılarıyla gurur duyuyoruz" açıklamasında bulundu.

“ESER VE HİZMET SİYASETİNDEN ASLA VAZGEÇMEYEREK ÜLKEMİZİ HEDEFLERİNE ULAŞTIRACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında geçmişte bu milletin gençlerini kimi zaman sağ-sol, kimi zaman Türk-Kürt, kimi zaman ilerici-gerici diyerek bölen, ülkenin potansiyelini heba eden oyunlara karşı yeteri kadar dirayetli durulamadığını belirtti.

Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abhaz ayrımı olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizde ne var? Bizde sadece ve sadece 'Yaratılanı severiz Yaradan'dan ötürü' anlayışı var" dedi.

PKK'dan FETÖ'ye kadar gençleri hedef alan, onların yıllarını ve hayallerini çalan terör örgütlerinin yol açtığı kayıpların da ülkeye çok ağır bedeli olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hamdolsun şu anda bildiğiniz gibi Suriye'nin kuzeyi ile Irak'ın kuzeyinde Pençe Harekâtı yürüyor. Bugün 13.10 itibarıyla 45 teröristin, artık bedeli ödediler ve bütün inlere, mağaralara komandolarımız giriyor, aramalar devam ediyor. Bu sayı tabii ki çok daha fazlasıyla artacak. Ama üç şehidimiz var. Bütün bu şehitlerimizin ruhaniyeti inşallah farklı bir şekilde bunlara bu bedeli ödetecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şartlar ne olursa olsun, hangi senaryo sahnelenirse sahnelensin eser ve hizmet siyasetinden asla vazgeçmeyerek ülkemizi hedeflerine ulaştıracağız. Bugün de güneyimizde ve kuzeyimizde kanlı savaşlar yaşanırken, küresel, siyasi, sosyal, ekonomik krizler zirveye çıkmışken, Türkiye'yi 2023 hedefleri ve 2053 vizyonu rayından asla çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz. İnşallah yarın sizler, bizden emaneti devralıp ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğinizde işte bu güçlü altyapı üzerinde çok daha büyük hedeflere yöneleceksiniz" ifadelerini kullandı.

Hayata geçirdikleri eser ve hizmetlere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabii birçoğunuz özellikle birçok hizmet ve eseri belki de bilmiyorsunuz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün başlangıcıyla bitişini çoğunuz bilmiyorsunuz. Aynı şekilde Osmangazi Köprüsü'nün başlangıcıyla bitişini bilmiyorsunuz. İstanbul-İzmir Otoyolunun başlangıcıyla bitişini belki de bilmiyorsunuz. Yani bir zamanlar İstanbul'dan İzmir, gençler buradan yola çıktığınızda İzmir'e varış şöyle kilometreler, saatlerle baktığınızda altı, yedi saat ama şimdi üç saatte İstanbul-İzmir, bu mesafeyi katedebiliyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları dile getirdi: “Aynı şekilde 18 Mart Çanakkale Köprüsü dünyada bir ilk, bunu başardık. 2,5 milyar avroyla bunu bitirdik ama hangi usulle? Yap-işlet-devret anlayışıyla bitirdik. Yani kasamızdan para çıkmadan getirilen krediyle bitirildi ve belli bir süre bu yüklenici firma, Kore ve Türkiye olmak üzere burayı işletecekler. Ondan sonra da Türkiye'nin kendisine bunu teslim edecekler. İşte bu bir maharettir. Bizden öncekiler de bunu yapabilirdi, niye yapmadılar? Zaten böyle bir ne köprüleri ne viyadükleri yok ama şimdi ben az önce burada masamda Şanlıurfalı bir kardeşim vardı. Şanlıurfa-Adıyaman arasında Nissibi Köprüsü var değil mi? Nasıl, güzel mi? Ama sen o köprüden belki de geçmedin. Çünkü bu tür köprüleri yapmak filan maharetti ama biz bunları başardık."

“ÜLKEMİZİN HER VİLAYETİNDE ÜNİVERSİTEMİZ VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hükûmete gelirken milletimize bir söz verdik. Dedik ki 'Ülkemizi dört temel alan veya dört temel esas üzerinde yükselteceğiz; eğitim, sağlık, adalet, emniyet' Ve dikkat ederseniz ilk sıraya başka hiçbir şeyi değil, eğitimi yerleştirdik. Ülkemizde eskiden üniversite kapısında öyle bir yığılma vardı ki akıl alır gibi değildi. Bizim üniversiteye girişlerimizde 10 öğrenciden bir tanesi üniversiteye girebiliyordu ama şimdi 10'da 10. Nereden nereye? Açıkta bırakmıyoruz kimseyi" diye konuştu.

Önce, üniversite sayısını 78'den 207'ye çıkardıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda üniversite olmayan bir il bulunmadığını, 81 vilayetin 81'inde de üniversite olduğunu dile getirdi.

"Bunlar iş bilenin kılıç kuşananın, böyle oldu" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbrahim Tatlıses'in üniversite sorulduğu zaman "Oxford vardı da gitmedik mi?" sözünü hatırlatarak şunları kaydetti: "Hakikaten, şimdi ülkemizin her vilayetinde üniversitemiz var. Geçen hafta Hakkâri’deydim. Hiç haber vermeden biz Hakkâri’ye gittik. Orada iftarımızı askerimizle beraber yaptık. Ondan sonra dedik ki şöyle bir Yüksekova'da şehir merkezine inelim. Baktık ki maşallah öğretmenler, gençler hepsi beraber orada bir pastanede oturuyorlar. Biz de onların yanında masaya oturduk. Gerek Millî Savunma Bakanım, gerek Kuvvet Komutanlarım, hep beraber oturduk gençlerimizle, hocalarımızla orada şöyle bir akşam, onların da tatlısı bayağı güzeldi maşallah. Güzel yapmışlar, güllaçları güzeldi. Baklavaları falan da güzeldi. Benim tabii baklavayla pek aram yok ama güllacı ramazanda eksik etmem. Bu akşam da nitekim burada güllaçla başladık. Eline sağlık arkadaşların, güllaç güzel olmuş."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akademisyen sayısını 70 binden 182 bine çıkartarak bu yığılmayı da ortadan kaldırdıklarına dikkati çekerek, bugün Türkiye'de üniversite kontenjanlarının sayısı ile liselerden mezun olan öğrenci sayısını neredeyse aynı seviyeye getirdiklerini, artık gençlerin herhangi bir üniversite programına girmek değil, istediği üniversiteye, istediği bölüme yerleşmek için rekabet ettiklerini anlattı.

“KREDİ VE BURS ÖDEMELERİNİ MAYIS AYI İÇİN BU AYIN 25'İNDEN İTİBAREN YATIRACAĞIZ”

Yurt, kredi ve burslarla ilgili de bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Hani birileri diyor ya, 'Yurt yok' diyor. Yurtlarımızın sayısını biz 190'dan 778'e, yurt kapasitelerini de 182 binden 747 bine yükselttik. Bay Kemal'e sorarsan 'Yurt yok' diyor. İşte buyur ve biz bununla da kalmadık. Yurtlarda kalan öğrencilerimizi aylık 750 lira beslenme yardımından internete kadar her türlü imkânla destekliyoruz. Maddi imkânsızlık sebebiyle hiçbir evladımız eğitim öğretimden geri kalmasın diye isteyen her öğrencimize aylık 850 lira burs veya kredi veriyoruz. Bu rakam yüksek lisansta bin 700 liraya, doktora da 2 bin 550 liraya çıkıyor. Sadece bu yıl, kredi veya burs alan 1 milyon 374 bin öğrencimiz var. Biliyorsunuz her ay bu ödemeleri ayın 6'sı ile 10'u arasında hesaplara yatırıyorduk. Kredi ve burs ödemelerini Mayıs ayı için bu ayın 25'inden itibaren yatıracağız. Hayırlı olsun diyoruz."

“SPOR KONUSUNDA DA TARİHİMİZİN EN BÜYÜK ATILIMLARI BİZİM DÖNEMİMİZDE GERÇEKLEŞTİ”

Türkiye'nin 81 vilayetinde 399 gençlik merkezi, 299 genç ofisi, 43 gençlik kampıyla pek çok farklı alanda gençlere hizmetler sunduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Spor konusunda da tarihimizin en büyük atılımları bizim dönemimizde gerçekleşti. Ülkemizin dört bir yanını sentetik futbol sahalarından atletizm pistlerine, yüzme havuzlarından spor salonlarına kadar toplam 4 bin 126 tesisle donattık. Tabii kapalı spor salonlarını söylemezsek ayıp olur. Koç burada. Koçun yanında söylememek ayıptır. Basket, voleybol hepsi var. Bu sayede lisanslı sporcu sayımız 278 binden 11 milyon 300 binin üzerine çıktı. Okullarımızda yaklaşık 2 milyon çocuğumuzu sportif yetenek taramasından geçirerek beceri eğitimlerine tabi tuttuk. İnşallah bizim bıraktığımız yerden sizler devam edeceksiniz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin Ramazan-ı Şerifini tebrik ederek Ramazan Bayramı'nın şimdiden mübarek olmasını diledi.

 
Şentop: ‘Milli Mücadele kesintisiz devam edecektir’
 
Akar:'Teröristler yoğun zayiat verdi'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şentop: ‘Milli Mücadele kesintisiz devam edecektir’
Şentop, "Milli Mücadele tarihin bir döneminde yapılmış ve tamamlanmış ...
Erdoğan sağlık sistemini değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Milletimiz sağlık çalışanlarımızın ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan sporculara seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da “Sporun Yıldızları İftar ...
 
'Var gücümüzle milletimizin yanında yer aldık'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Küresel ve bölgesel ihtiyaçların ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükelçilere seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ukrayna savaşı, adil bir dünya düzeni kurma arayışımızın ...
Oktay’dan ayırımcılığa sert tepki
Oktay, Kanada’nın Toronto kentinde teravih namazından çıkanlara gerçekleştirilen ...
 
Hedeflerimizin önünde engel kalmayacak
Phaselis Tüneli açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: ...
‘Mücadeleyi sürdüreceğiz’
Şiddet mağduru kadınların yakınlarıyla bir araya geldiği iftar programında ...
‘Biz, bir medeniyet ihyası peşindeyiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sanatçılarla iftar programında bir ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva