Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Türkiye’nin dünya ihracatındaki payı artıyor
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Yüksel: ‘Yeni deliller sunduk’
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Çevre ve sağlıkta yeni dönem
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Türkiye Koruyucu Aile hizmetiyle gündemde
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
Asil Türk Milletine Şampiyonluk Yakışır
HABERLER>SPOR
13 Ağustos 2012 Pazartesi - 07:48

‘Ucuz penaltıyla kaybettik’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray ile oynanan Süper Kupa karşılaşmasının zor bir maç olduğunu belirtti.

‘Ucuz penaltıyla kaybettik’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray ile oynanan Süper Kupa karşılaşmasının zor bir maç olduğunu belirterek, “Genel olarak sezon öncesi bir test maçı gibi de oldu” dedi.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, iyi bir maç olduğunu ifade ederek, “Lig öncesinde iki takımın da durumlarının test edilmesi hakkında kupa ve ezeli rekabet adına ideal bir ortamda oynamaya çalıştığı bir oyun oldu. Bizim açımızda bakıldığında her zaman önemli olan kendimizi test edeceğimiz maçlardan bir tanesiydi. İki takım da kendi oyunun rakibe kabul ettirebileceği ve benim de merak ettiğim konulardan bir tanesiydi. Maçın başlarındaki arka arkaya yaptığımız hatalar daha sonra oyuncularımızın tamamen sorumluluk almaları konusunda çekinmelerine yol açtı. Galatasaray’ın önde basma isteği bize çok şey vaat ederken onlara yaradı. Volkan’ın sakatlığı da etkiledi. Tamamen bireysel hatalarla ikişer gol oldu. Her şeye rağmen ikinci golü bulduğumuzda bize moral geçirdi. O andan itibaren gerçek oyunumuza geçiş yapabilirdik ama başarılı olamadık. Kenarlara yıkamadık oyunu. Pas trafiğini artıramadık. Bu maç atmosferinde bu kadar ucuz bin penaltı ile maç rakibimiz tarafından elimizden alındı” dedi.
AĞIR MAÇ
Maçın hakemi Cüneyt Çakır ile ilgili olarak Kocaman, “Hakemin etkilenmesi mümkün. Galatasaray 1-0 öne geçtikten sonra başka, ekstra kararlar verdi. Ağır maçtı bu. Verilen her kararın iyi süzülerek verilmesi gerekiyor. Standart sapmalar bizleri de rakipleri de etkiliyor. Olumsuz olarak bizi daha fazla etkiliyor. Kararları ile maçın seyri değişti. İkinci golü yediğimizde net faul vardı. Bu standarttaki maçlar için çok ağır bir karar oldu bu penaltı kararı” diye konuştu.
Çok ciddi transfer yaptıklarını ifade eden Kocaman, “Fenerbahçe kamuoyunda şu anda bir transfer histerisi görüyorum. Sanki yönetim ve ben karşı çıkıyormuşum gibi algılanıyor. Her işi kestirmeden transfer yaparak geçeceğimizi sanıyoruz. Sert tepkiler olacak. Her şey transfer ile çözümlenecekmiş gibi görünüyor, transfer yapıldığı zaman da eldeki oyuncular değersizleşiyor. Kısırdöngüyü aşmayı denemeliyiz. Elimizdeki oyuncuları değerlendirmeyi düşünmeliyiz. 7 tane milli oyuncu aldık. Kestirme yol transfer gibi görünüyor ama öyle değil” şeklinde konuştu.
Alex’in sürekli gündeme getirilmesinin kasıtlı bulduğunu aktaran Kocaman, “Alex ile de ilgili diğer oyuncularla de ilgili son ana kadar düşünüyorum. Alex'in sürekli gündeme getirilmesi kasıtlı. Performansa göre karar veriyorum. Bütün oyuncularım için söylüyorum. Her oyuncu hazır olmak zorundadır. Kısır çekişmeler içinde zaman kaybediyoruz. Alex konusuna nokta koyamayacağımızı biliyorum, ben Fenerbahçe'nin menfaatini düşünüyorum. Elimde çok değerli forvetler var. Emre ile ilgili tarafı her maçtan sonra sürekli gündeme getirilecektir. Biz bunu seviyoruz böyle yaşıyoruz. İyimser geldiği zaman geçmişe dönüyor işimize geldiğinde başka konuşuyoruz. Bizim hatamız yapılan hatalardan sonra bazı oyuncuların biraz oyundun içinden çekilmeleriydi bu kadar. Temel sorun bazı oyuncularımızın hatalarından sona oyundan çekinmeleri oldu, bunu çeşitli nedenleri olabilir” ifadelerini kullandı.
Sarı-lacivertli Hollandalı oyuncu Dirk Kuyt, kendisinin ilk derbi maçı olduğunu hatırlatarak, “Kazanamadığımız için hayal kırıklığı yaşıyoruz. Taraftarlarımız mükemmeldi. Mücadele ettik ama kazanamadık. Maç içerisinde birçok duygu barınıyor. Derbi maçlarda daha fazla olur bu duygular. Engin ile birkaç tartışmamız oldu. Ama beni Engin’den daha fazla ilgilendiren Fenerbahçe” açıklamalarında bulundu.
KUYT’UN İDDİASI
Umut'un ikinci golünden önce kendisine yapılan hareketin faul olduğunu belirten Hollandalı yıldız Dirk Kuyt, "Benim düşüncem fauldu. Son defans oyuncusu geçmeye çalışırken arkadan çekildim ve yere düştüm. Pozisyonun faul olduğunu düşündüğüm için çok sinirlendim, rakip de gol atınca sinirim daha arttı. Nasıl oyuncular hata yapıyorsa hakemler de hata yapabilir benim düşüncem bu yönde" diye kaydetti.
Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, ise “Bugün kazanabilirdik ama şans bizden yana değildi. İki kere oyunda geri döndük. Kırmızı kart gördükten sonra oyunun kontrolünü ele geçirdik. Ama iyi pas yapamadık ve şanssız bir penaltıyla kaybettik. Son dakikada direkten dönen top var, kazanabilirdik ama şans bizden yana değildi. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Önce lige iyi başlayıp sonra Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak istiyoruz” dedi.

 
GS taraftarından kupa coşkusu
 
Erzurum'a bir övgü de Demirören'den
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Herşey süper kupa için
Fenerbahçe, Süper Kupa hazırlıklarına bugün Can Bartu Tesisleri’nde yapacağı ...
Derbi Çakır'ın
GS ile Fenerbahçe arasında 12 Ağustos Pazar akşamı Yeni Erzurum Stadı'nda ...
Taraftarlara ulaşım uyarısı
12 Ağustos'ta Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper ...
 
TFF'den bilet açıklaması
Süper kupa Finali biletlerinin 9 Ağustos Perşembe günü saat 11.00’de Yeni ...
Babacan 2011 tesislerini inceledi
Babacan, 2011 kapsamında yapılan spor tesislerini gezdi
Curling'te heyecan kasırgası
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Ramazan ayında da hız kesmedi.
 
Hancı madalyaya kilitlendi
Hancı, şimdiden rakiplerine meydan okuyarak, 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda ...
Pınarbaşı milli takımda
Erzurumlu Milli karateci Necati Pınarbaşı yine Karate Milli Takımına seçildi.
A.Ü. sporcularıyla gurur duyuyor
Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencisi ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva