Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
21 Eylül 2022 Çarşamba - 06:41

‘Tendürek tertemiz, Tekmil veriyorum’

Soylu, “Fare gibi mağaralarda saklanıyorlar. Terör örgütünün Türkiye içerisindeki sayısı 120’nin altına düştü. Eskisi gibi her yerde fink atamıyorlar. Oradan bize hava attıkları Tendürek Dağı’nda bir tek PKK teröristi yok, Tendürek tertemiz. Tekmil veriyorum” dedi.

‘Tendürek tertemiz, Tekmil veriyorum’

Soylu, “Fare gibi mağaralarda saklanıyorlar. Terör örgütünün Türkiye içerisindeki sayısı 120’nin altına düştü. Eskisi gibi her yerde fink atamıyorlar. Oradan bize hava attıkları Tendürek Dağı’nda bir tek PKK teröristi yok, Tendürek tertemiz. Tekmil veriyorum” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’ye ilişkin, "Türk siyaseti ABD ve Avrupa’nın vesayetinden sonra ilk kez önümüzdeki seçimler için PKK vesayetinin altında şu anda inim inim inlemektedir. 2023’e giderken, Cumhuriyetin 100’üncü yılına giderken tamir edilebilmesi mümkün değildir. TBMM’ye o insanlar adım attığı sürece, o gazi Meclisin ruhu eziyet çekmektedir" dedi.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Ankara'da akşam yemekli program düzenledi. Programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar ve çok sayıda gazi ve şehit ailesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, dualar okunmasıyla devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Bakan Soylu, toprağın üstündeki yapıların sadece bugün için anlamlı olduğunu ama bir toprağı vatan yapmak için yeterli olmadığını vurgulayarak, “Binalar, tesisler, büyük büyük gökdelenler, evler, apartmanlar, bunlar toplanıp parasal açıdan değerli yapar. Bir mahallenin belki emlak değerini yükseltir ama bir toprağı vatan yapmaya yetmez. Bir toprağın vatan olma destanı başka bir şeydir. Bir toprağın vatan olma hikayesi; hatıralarla, üzerinde yaşanmışlıklarla, kanla, terle ve gözyaşıyla yazılan bir hikayedir. Anadolu’da bizim hikayemiz böyle yazılmıştır” diye konuştu.

“GAZİLERİN VE ŞEHİT AİLELERİNİN ORTAYA KOYDUĞU İNANCI, İMANI AŞAMIYORLAR”

Terör örgütleri ve LGBT derneklerine kadar her türlü organizasyonla Türk milletinin manevi bariyerlerinin aşılmaya çalışıldığını belirten Soylu, “Bu gaza ruhunun, bu gazilerin ve şehit ailelerinin ortaya koyduğu inancı, imanı aşamıyorlar. Allah’ın izniyle de aşamayacaklar. Eğer bu surda bir gedik açabilecek olsaydılar, Anadolu’daki bin yıllık varlığımızda bunu başarırlardı. Allah’a şükür çakıl taşı kadar gerilemedik. En düşük bir zafiyet, gaza ruhunda en küçük bir eksiklik göstermedik. Bunu da en son 15 Temmuz’da, terörle mücadelede, ahlaksızlık cereyanlarına karşı aklıselimle sahalara inerek gösterdik” ifadelerini kullandı.

“EREN ABLUKA OPERASYONLARINDA ONLARI SİNDİRMEDİĞİMİZ, PÜSKÜRTMEDİĞİMİZ YER KALMADI”

Bakan Soylu, PKK terör örgütü mensuplarının saklanacak delik aradıklarının altını çizerek, “Sadece son 2 ayda Eren Abluka operasyonlarında neredeyse onları sindirmediğimiz, püskürtmediğimiz yer kalmadı. Bu ülkede 40 yıldır ülkemin huzurunu bozan, ülkemi sıkıntıya sokan, bu ülkenin doğu ve güneydoğusunda akşam 16.00’dan sonra kepenklerin kapanmasına, çocuklarımızın orada okula gidememesine vesile olan, insanları ürküten, korkutan PKK’nın geldiği son halin size tekmilini vermek istiyorum. Bir evladınız, kardeşiniz olarak görüp bu tekmili size bizim ebedi komutanlarımız olarak vermek istiyorum. Siz buranın gazileri, şehit aileleri, siz bizim ebedi komutanlarımızsınız” şeklinde konuştu.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TÜRKİYE İÇERİSİNDEKİ SAYISI 120’NİN ALTINA DÜŞTÜ”

PKK terör örgütü mensuplarının barındıkları mağaradan çıkamadıklarına dikkati çeken Soylu, “Fare gibi mağaralarda saklanıyorlar. Terör örgütünün Türkiye içerisindeki sayısı 120’nin altına düştü. Eskisi gibi her yerde fink atamıyorlar. Oradan bize hava attıkları Tendürek Dağı’nda bir tek PKK teröristi yok, Tendürek tertemiz. Tekmil veriyorum” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETİMİZİN 100’ÜNCÜ YILINDA TEK BİR TERÖRİST KALMAYACAK”

Karadeniz Bölgesi'nde Mersin'den Hatay'a, Osmaniye'den Gaziantep'e, Kahramanmaraş'tan Adıyaman'a kadar Amanos Dağları'nda bir tek terörist kalmadığını söyleyen Soylu, "Allah nasip edecek 2023 yılı 29 Ekim, yani Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında milletimize sözümüzdür, Allah izin verecek, kahramanlarımızla beraber bu ülkenin içerisinde bir tek terörist kalmayacak, her taraf tertemiz olacak” dedi.

“SON 3 YILDA AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ PKK/PYD’YE 2 MİLYAR DOLAR YARDIM YAPTI”

Savunma sanayiinde gelinen millilik ve yerlilik oranının yüzde 20’den yüzde 80’e çıktığını anımsatan Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir taraftan özellikle güvenlik güçlerimizin profesyonellik noktasında aldığı mesafeler, ülkemizin her alanda her gün gelişmesi bizi bir adım daha öne geçirmiştir. Düşmanlar ve hainler fırsat kollamaktadır. Son 3 yılda Amerika Birleşik Devletleri PKK/PYD’ye 2 milyar dolar kendi bütçelerinden yardım yaptı. Suriye’yi, Irak’ı ve Türkiye içerisinde yapmak istediklerini takip eden bir kardeşiniz olarak, terör örgütünün ABD ve Avrupa tarafından en çok desteklendiği zaman diliminde terör örgütüne en büyük darbeyi vurduğumuzu söylemek istiyorum. Biz sadece terör örgütünü yenmiyoruz, sadece terör örgütünü mağlup etmiyoruz, terör örgütünün aklıyla, psikolojiyle onu mahkum etmeye çalışmıyoruz. Aynı zamanda terör örgütünü destekleyen, güya bize müttefik gibi görünen ABD ve Avrupa’yı da mağlup ediyoruz ve mağlup etmeye de devam edeceğiz.”

“HDP’NİN MECLİSTE NE İŞİ VAR DİYE SABAHTAN AKŞAMA KADAR BU ÜLKEDE SİTEM SESİ DUYUYORUM”

HDP’li eski Toroslar İlçe Başkanı’nın 15 yaşındaki bir kız çocuğunu PKK terör örgütüne götürmek isterken yakalandığını hatırlatan Bakan Soylu, “Gelişmiş veya gelişmemiş olsun dünyanın herhangi ülkesinde eğer böyle bir davranış olsa o siyasi partiye değil siyaset yapma hakkı, siyasi partinin içerisinde olan hiçbir kimseye siyaset yapma hakkı vermezler. O siyasi partinin mensupları gelecekler, Türkiye Büyük Millet Meclisinde oturacaklar. Terörle mücadelede elimizden geleni yaptığımız için, siz bizim samimiyetimize inandığınız için karşı karşıya geldiğimizde bugüne kadar ne bir şehit ailesinden ne de bir gaziden en ufak bir sitem sesi bile duymadım. Ama bir tek sitem sesi duyuyorum. Bunların Mecliste ne işi var diye sabahtan akşama kadar bu ülkede sitem sesi duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

“TÜRK SİYASETİ PKK VESAYETİNİN ALTINDA İNİM İNİM İNLEMEKTEDİR”

2023 seçimleri öncesi HDP’nin Türk siyasetine şantaj yaptığının altını çizen İçişleri Bakanı Soylu, “PKK’nın siyasi örgütü HDP, Türk siyasetine şantaj yapmaktadır. CHP ve diğer bütün siyasi partilere şantaj yapmaktadırlar. Hakaret ediyorlar, CHP ve diğer bütün siyasi partiler sessiz kalıyor. ‘Bizsiz bunu yapamazsınız diyorlar’, sessiz kalıyorlar. ‘O koltuklarda oturuyorsanız, o ihaleleri alıyorsanız sebebi biziz' diyorlar, sessiz kalıyorlar. Türk siyaseti ABD ve Avrupa’nın vesayetinden sonra ilk kez önümüzdeki seçimler için PKK vesayetinin altında şu anda inim inim inlemektedir. 2023’e giderken, Cumhuriyetin 100’üncü yılına giderken tamir edilebilmesi mümkün değildir. TBMM’ye o insanlar adım attığı sürece, o gazi Meclisin ruhu eziyet çekmektedir” şeklinde konuştu.

 
‘Bizim bütün vatandaşlarımıza yaklaşımımız aynıdır’
 
İhtiyaç sahiplerine 1 ayda 6.9 milyarlık destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım 2022 Seferberlik Tatbikatı nefes kesti
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) planlı faaliyetleri arasında yer alan ...
FETÖ imamı tutuklandı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) imamlarından firari Ömer Yolalan, 5 yıl sonra evinde yakalandı.
Erzincan-Erzurum kara yolunda tır yangını
Olay, Erzincan-Erzurum kara yolu Akyazı mevkiinde meydana geldi.
 
Mehmetçik dua aldı
Elazığ’da trafik kazası sonucu yaralanan ve vücudunda birden fazla kırığı ...
Hainlere darbe
Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü PKK'ya 9 ayda çok ...
Nöbetteki anneden oğluna çağrı
Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
Bir Aile daha evladına kavuştu
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde ...
Suç örgütüne operasyon: 28 tutuklama
4 ilde 260 vatandaşı telefon üzerinden dolandırarak 1 milyon 500 bin lira ...
Jandarmadan işitme engellilere özel klip
Van İl Jandarma Komutanlığı birimleri, '19-25 Eylül Uluslararası İşitme ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva