Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>BÖLGE
25 Eylül 2020 Cuma - 15:08

‘PKK, zalim bir topluluktur’

6-8 Ekim olaylarında öldürülen babası Mehmet Latif Şener’i mezarında ziyaret eden Müslüm Şener, “Babamın ahı yerde kalmadığı için mutluyum” dedi.

‘PKK, zalim bir topluluktur’

6-8 Ekim olaylarında öldürülen babası Mehmet Latif Şener’i mezarında ziyaret eden Müslüm Şener, “Babamın ahı yerde kalmadığı için mutluyum” dedi.
6-8 Ekim 2014 yılında çıkan Kobani olaylarında göstericiler 17 Ekim 2014 tarihinde Mehmet Latif Şener’i evine gittiği sırada arkasından vurarak öldürmüştü. Bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ‘Kobani' bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı verilmesi üzerine Mehmet Latif Şener’in oğlu Müslüm Şener babasının mezarını ziyaret etti. Babasının kabrindeki çiçekleri sulayan Şener dua etti.
İHA muhabirine açıklamada bulunan Şener, babasının 6-8 Ekim olaylarında PKK ile mücadele edenlerden biri olduğunu ifade etti. PKK ile mücadelesinden dolayı onların kara listesinde adı olduğunu dile getiren Şener, “Kobani olayları Diyarbakır’dan sonra Van’a sıçradı. Van’da esnafın dükkanlarını yıktılar, yaktılar, onlarla mücadele eden insanları tehdit ederek sindirmeye çalıştılar. Van’da da olaylarda babam ön planda olduğu için onların kara listesindeydi. Babamı birkaç kez tehdit ettiler ama babam tehditlere boyun eğmedi. Onlara mücadelelerinin hükümsüz olduğunu ve onlara boyun eğmeyeceğini söylüyordu. Bir iki kez babamın dükkanına gelip, ‘Davamıza zarar veriyorsun, kendine dikkat et, bu davadan vazgeç’ diyorlardı. Babam da; ülkesini, milletini seven, İslami hassasiyetlere sahip bir insandı. Her zaman onların mücadelesinin yanlış olduğunu söylüyordu. Onlara ‘Siz bizim Kürt gençliğimizi kandırıyorsunuz, dağa götürüyorsunuz’ derdi. Babam; bunların ahlaktan yoksun bir şekilde büyütüldüğünü ve bunların batının oyunu olduğunu, bu gençlerin hem İslam’dan hem de ülkelerinden uzaklaştırıldığını taziyelerde olsun, düğünlerde olsun söylerdi. Bundan dolayı da bir hafta sonra özellikle kod adı ‘Cudi’ olan bir katil dükkana kadar gelip babamın ses kaydını alıyor, babamı tehdit ediyordu. Babam da bunları aldırış etmiyordu. Hatta bir iki hafta kala sanki bir şeyleri sezmiş gibi arabasını da götürmedi. Bunlar üç gün babamı takip ediyorlar. Takip ettikten sonra patika bir yolda depremde yıkık olan bir evde pusu kuruyorlar. Oradan geçtiği sırada arkadan silahla babamı şehit ediyorlar” dedi.
“MAZLUMLARIN AHI ASLA YERDE KALMAZ, BUNA İNANIYORUZ”
Ankara’da bu sabah başlatılan operasyonların kendilerini memnun ettiğini dile getiren Şener, “Bu konuda kalben belki rahatlamıyoruz. Mazlumların ahı asla yerde kalmaz, buna inanıyoruz. Devletimizin bu çabalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kimin eli bu olayların içindeyse cezalandırılması bizi memnun eder. Bu PKK topluluğu, zalim bir topluluktur. Bunlar ne çocuk, ne yaşlı, ne kadın dinlemezler. Sadece kendi menfaatleri neyse onu uygularlar. Onların hiçbir ahlaki yapıları yoktur. Birçok insanın parmağı var. Selahattin Demirtaş’tan en aşağıdaki insana kadar. Bazı gazeteciler bunları masumlaştırmaya çalışıyor ama bu emri baştaki insanlar veriyor. Bunların cezalarını çekmesi tabiki bizleri memnun eder. Bugünkü operasyondan dolayı babam aklıma geldi. Hem mazlumların ahı yerde kalmayacak şekilde bu zalimlerin tutuklanmasından dolayı hüzünlenme oldu. Babamı bu vesileyle ziyaret ettim. Bu zalimler inşallah bu topraklarda, bu coğrafya üzerinde yok olurlar. Yok olmaya da mahkumdurlar. Bundan dolayı da mutluyuz” ifadelerini kullandı.
Şener’i öldürenlere ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet
Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 2015 yılında görülen davanın karar duruşmasında, Kobani olayları sırasında evine giden 65 yaşındaki Şener'i ensesinden silahla vurarak öldürdükleri gerekçesiyle tutuklu yargılanan
2 sanığa ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6'şar ay hapis cezası verilmişti.

 
132 parça tarihi eser ele geçirildi
 
Uyuşturucu satıcısı tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sevincini nöbetteki ailelerle paylaştı
1 yılı aşkın süredir HDP il binası önünde evlat nöbetinde olan baba Fahrettin ...
Hınıs eski Müftüsü Uzunca toprağa verildi
Tedavi gördüğü kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden İl Müftü Yardımcısı ...
Nöbetteki bir aile daha evladına kavuştu
HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerden ...
 
'Ben o güneşi neyleyim'
İbrahim Hakkı Hazretleri, bu sistemle ilgili olarak, "Yeni yılın ilk güneşi ...
Şenkaya Belediyesi bir ilki gerçekleştirdi
Şenkaya Belediyesi vatandaşları üretime teşvik etmek amacı ile Belediye ...
Şenkaya’da Covid-19 denetimleri aralıksız sürüyor
İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile yurt genelinde Korona virüs (Covid-19) ...
 
Başkan Aydın mazbatasını aldı
Kısa bir süre önce ilçe kongresini gerçekleştiren ve 3.kez İlçe Başkanı ...
Aziziye Belediyesinden okullara maske desteği
Eğitim ve öğretime yeni başlayan öğrencilerle uzun süre sohbet eden Başkan ...
Aziziye'de yatırım yoğunlaşması
Aziziye ilçe sınırları içinde son zamanlarda özel sektör yatırımlarının ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva