Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
23 Mayıs 2023 Salı - 06:55

‘Ne söz verdiysek, yalnızca onu yaptık’

Erdoğan, '"Biz, temeli atarken ne söz verdiysek, yalnızca onu yaptık. Bir fotoğraf karesi üzerinden tezvirat üretenlerin ise daha sonraki günlerde işin nasıl yürüdüğüne dair tek kelime ettiklerini bile duymadık. ' dedi.

‘Ne söz verdiysek, yalnızca onu yaptık’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Defne Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Konuşmasında, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, afetin ikinci gününden itibaren deprem bölgesindeki şehirleri sürekli ziyaret ettiklerini, 12 Mart'ta Defne'ye gelip sahra hastanesini incelediğini, vatandaşlarla bir araya geldiğini hatırlattı.

Hatay'a en son bir aydan daha kısa bir süre önce, deprem konutlarının temel atma töreni vesilesiyle geldiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta başlayan bölge ziyaretlerini, bugün Hatay ve Gaziantep ile sürdürdüklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Defne ziyaretlerinde ilçede güzel bir hastaneye ihtiyaç olduğunu gördüklerini, hemen Sağlık Bakanlığı’na talimat verip, çalışmaları başlattıklarını dile getirdi. Söz verdikleri her şeyi hayata geçirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ziya Paşa ne diyor? Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. İşte bir tanesi çıkmış, ‘Üç ayda ne yapıyorsun' diyor. Eğer sende yüz varsa, eğer karakterin müsaitse gel Defne Hastanesi'ni gör. Temelini 24 Mart'ta attığımız 300 yataklı hastanemizi üç ay içinde bitirme sözü vermiştik. Çünkü biz salgın döneminde İstanbul'da 1.006'şar yataklı iki ayrı hastaneyi aynı sürede kurma tecrübesine sahiptik. Birisi Atatürk Havalimanı'ndaydı, birisi Anadolu yakasında Sancaktepe'deydi. Bizim, oradan bir tecrübemiz, bir deneyimimiz var. Bunlar gibi akşam yalan, sabah yalan yok. Şimdi bize dediler ki 'Burada Kılıçdaroğlu, bay bay Kemal yüzde 90 oy aldı. Siz, yüzde 8 aldınız.' Bizi bunlar ilgilendirmez. Burada benim vatandaşım yaşıyor mu? Burada deprem oldu mu? Ölenler, yaralılar var mı? Ben yaratılanı Yaradan'dan ötürü severim. Biz, ayrım yapamayız. Mezhep, meşrep, ırk böyle bir şey bizim dinimizde de yok, kitabımızda da yok. Ben inanıyorum ki benim vatandaşım gerekli gördüğü zamanda gerekeni de yapacaktır."

“NE SÖZ VERDİYSEK, YALNIZCA ONU YAPTIK”

Hatay'da 100 yataklı Arsuz, 100 yataklı Hassa, 30 yataklı Belen Devlet Hastanelerini hizmete açtıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hastanemizin temelini attıktan sonra bu projeyle ilgili neler söylendiğini hatırlıyorsunuz değil mi? Tabii biz, bunların hiçbirine aldırmadık, sadece işimize baktık. Tomografisiyle, MR'ıyla yarından itibaren hasta kabulüne başlayacak burası. Sizleri bu güzel esere bir an önce kavuşturmak için Sağlık Bakanım ve ekibi gece gündüz çalıştılar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Defne Hastanesi ile ilgili kem söz söyleyenlerin hepsini mahcup ederek, aradan üç ay bile geçmeden hastanenin inşaatını bitirdiklerini vurgulayarak, inşaat sürecinde 35 bin kamyon seferiyle 500 bin metreküp hafriyat aldıklarını, çelik konstrüksiyon sistemiyle binanın karkasını 25 günde tamamladıklarını anlattı.

Gereken donanımları, malzemeleri süratle yerine yerleştirerek, bugün vatandaşların karşısına alınları ak olarak çıktılarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda hastanede 11 ameliyathanenin bulunduğunu, hastanenin tüm odalarının her an yoğun bakıma dönüştürülebildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 256'sı hekim, 1.044 sağlık çalışanının görev yapacağı hastanede en gelişmiş MR ve tomografi cihazlarının bulunduğunu aktararak, şöyle konuştu: "Biz, temeli atarken ne söz verdiysek, yalnızca onu yaptık. Bir fotoğraf karesi üzerinden tezvirat üretenlerin ise daha sonraki günlerde işin nasıl yürüdüğüne dair tek kelime ettiklerini bile duymadık. Türk siyasetinin, Türk muhalefetinin hastalığı işte budur. Kendisi iş yapmaz ama yapılan işi engellemek için her yola başvurur. Hanımefendinin genel başkanı olduğu partiden bir milletvekilinin sözleri bu. Bak, eser burada. Fiziken bu engellemeyi başaramadığında da burada olduğu gibi çamur atarak, iftira atarak yapılan işi değersizleştirmeye çalışır. Atalar ne diyor? 'At binenin, kılıç kuşananın' demişler."

"ESER VE HİZMET SİYASETİ YAPIYORUZ"

Hatay'a yapılan hastanelere ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1.000 yataklı Hatay Şehir Hastanemizin projesi hazırlandı. İnşallah en kısa sürede ihalesini yapıyoruz. Antakya'da 400 yataklı Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanemizin inşaatı devam ediyor. İskenderun'da 200 yataklı devlet hastanemiz de yakında hasta almaya başlıyor. Defne ile birlikte tüm bu hastanelerimizin de şimdiden Hatayımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Defne Devlet Hastanesi'ni kısa süre içinde ilçeye kazandıran Sağlık Bakanlığı, yüklenici firmalar, işçiler ve mühendislere kadar emeği geçen herkesi tebrik etti.

Belediye Başkanlığı, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı görevleri boyunca sadece eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu eserleri ve hizmetleri yaparken hiç kimsenin kökenine, inancına, mezhebine, meşrebine bakmadıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek kriterimiz, bu ülkenin vatandaşı olması, bu milletin bir ferdi olmasıydı. Türkiye'nin 81 vilayetinin ve 922 ilçesinin tamamındaki eser ve hizmetlerimizde bu anlayışın izlerini görebilirsiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesindeki şehirleri ayağa kaldırma mücadelesi verirken de aynı yaklaşımla hareket ettiklerini, yeni inşa edilecek konutları, köy evlerini, iş yerlerini planlarken bir tek hak sahibi olunup olunmadığına bakıldığını söyledi.

"Şayet hak sahibiyse diğer konular insanımızın kendini ilgilendirir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ancak ülkedeki bir kesimin bu anlayışın tam tersi bir tavır içinde bulunduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz pazar günü yapılan seçimlerde deprem bölgesinde bize yüksek oy çıkmasını hazmedemeyenler, sularını bile kesmişler çadırların. Tüm hırslarını, tüm hınçlarını depremzedelerimize yönelttiler. Az önce Vali Vekiline onu söyledim, 'Hemen halledin.' Bilgiyi aldım. Şu anda çözüm noktasına geldik.

Aman Allah'ım neler söylüyorlar, ne hakaretler ediyorlar, ne terbiyesizlikler yapıyorlar. Hani bunlar demokrattı, hani bunlar herkesi kucaklayacaktı, hani bunlar baharı getirecekti, hani bunlar depremzedelere bedava ev verecekti? Nasıl oldu da bir gecede faşist kesildiler, nasıl oldu da bir gecede depremzedelere düşman oldular, nasıl oldu da bir gecede bahardan kara kışa geçtiler? Çünkü bunların hayatı yalan, dolan, palavra. Seçim gecesi geride olduklarını bile bile 'Öndeyiz' diye başladıkları yalanlarının sonu depremzedelere hakarete kadar vardı. Milletim bunlara 14 Mayıs'ta ilk mesajını verdi. Görünen o ki onlar bu mesajı yanlış anlamış. İnşallah, milletim haftaya pazar 28 Mayıs'ta bu mesajı tamamlamaya hazır mı?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek dönemde yeni eserlerle, yeni hizmetlerle beraber olmayı sürdüreceklerini belirtti.

Ekim, kasım aylarından itibaren deprem bölgesinde yapılan konutları teslim etmeye başlayacaklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete yönelik eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Bunlar, talimatı Kandil'den alıyor. Kandil'deki terörist başlarının bayrağı var mı, onların ezanı var mı, onların Kur'an'ı var mı? Kardeşlerim, işte karşımda bayrağı olanlar, ezanı olanlar, kitabı olanlar. Hep birlikte haykıralım. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağı, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Defne Devlet Hastanemiz, sadece Defnemize değil tüm Hatayımıza hayırlı olsun inşallah."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından hastanede incelemelerde bulundu. Programa, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı.

 
‘Millete tepeden bakanlardan olmadık’
 
Bahçeli: 'Bunu kabul edemeyiz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Millete tepeden bakanlardan olmadık’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Ayıranlardan, ...
Erdoğan: Biz talimatı milletimizden alıyoruz
Erdoğan, ‘Allah göstermesin ülkenin ve evlatlarımızın kaderine CHP Genel ...
‘Biz kazanırsak millet kazanır’
Erdoğan, ‘Biz kazanırsak millet kazanır. Biz kazanırsak ülke kazanır. ...
 
‘Evelallah devletimiz kardeşlerinin yanındadır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da K2B Konteyner Kent ziyaretinde yaptığı ...
'Türkiye ne isterse onu yaptık'
Batı ne isterse değil, Türkiye ne isterse onu yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı ...
Erdoğan: ‘Yürek ister yürek’
Erdoğan, “Biz gençlerimize güvendik. Pazar günü seçimlerin sonucuna göre ...
 
Erdoğan: ‘Meydanı bırakmadık, bırakmayacağız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör saldırıları ve deprem sarsıntıları sebebi ...
Erdoğan gençlere seslendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından gençlere seslendi.
'Milletimiz hizmet ve eser siyasetinin en iyi hakemi'
Erdoğan, “Milletimiz kumpas ve kaset siyasetini reddettiğini göstermiştir. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva