Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
22 Temmuz 2019 Pazartesi - 10:18

‘Gençler, Şairleriyle Buluşuyor’ projesi tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında kabul edilen ve koordinatörlüğünü Başkan Yardımcısı Yusuf Kotan’ın yaptığı “Gençler, Şairleriyle Buluşuyor” projesi, muhteşem bir finalle sona erdi.

‘Gençler, Şairleriyle Buluşuyor’ projesi tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında kabul edilen ve koordinatörlüğünü Başkan Yardımcısı Yusuf Kotan’ın yaptığı “Gençler, Şairleriyle Buluşuyor” projesi, muhteşem bir finalle sona erdi.

Projenin kapanış programında çalışmalarla ilgili bilgi veren Şube Başkanı M. Hanefi İspirli, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Erzurum’un kültür ve sanat hayatında önemli bir yer edinen TYB Erzurum Şubesi, aradan geçen 15 yılda, birbirinden anlamlı programlara ev sahipliği yaptı. Bugün, hem projemizin kapanışını, hem de Erzurum Kongresi’nin 100. Yıldönümü dolayısıyla hazırlanan programı icra etmekteyiz. Bu projeyi hayata geçirirken, öncelikli amaçlarımız vardı. Bunlardan en önemlisi de gençlik içerisinden edebiyat dünyasına yeni isimler kazandırabilmek ve bu işe gönüllü bireyler yetiştirebilmekti. Hazırlamış olduğumuz bu projeyle ilimizin altı ilçesini şairlerimizle ve yazarlarımızla birlikte gezip, gençlerimizi bu isimlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Ziyaret ettiğimiz ilçelerde öylesine güzel anılara şahitlik ettik ki bunları yaşamadan bilemezsiniz. Bu projenin bir diğer amacı da gençlerle birlikte olmak ve onlara değerli olduklarını hissettirebilmekti. Çünkü gençler, bizim aydınlık yarınlarımız ve geleceğimiz. Onlara vakit ayırmak, onlarla birlikte olmak, onların duygularına tercüman olmak bizlerin, yani sivil toplum örgütlerinin öncelikli görevidir. TYB Erzurum Şubesi de bu sorumlulukla hareket etmiş, elini taşın altına koymuş ve gönüllere dokunabilmiştir. Hiç şüphesiz ki bu proje, burada sona ermeyecektir. Projeyi sürdürülebilirlik kapsamında yeniden hazırlayıp, iki yıl içerisinde geriye kalan diğer ilçelerimizi de ziyaret etmiş olacağız. “Gençler, Şairleriyle Buluşuyor” projesini hayata geçirirken iyi bir niyetle yola çıktık ve güzel anılar eşliğinde amacımıza ulaştık. Ben, özellikle de bizlerle birlikte altı ilçemizi gezen şairlerimize, yazarlarımıza, yönetim kuruluna ve genç kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çünkü onlar, otuz kuş olup şiire, edebiyata, kitaba ve bilgiye susamış gönüllere kanat çırptılar. Erzurum’un o sert kışında sabahın ilk ışıklarıyla yola çıkıp, gecenin zifiri karanlığında evlerine döndüler. En büyük teşekkürü ve takdiri hiç şüphesiz ki onlar hak ettiler. Ve inanıyorum ki bu gençlerin uzattıkları eller ve dokundukları gönüller, gün gelecek bir gül bahçesine dönüşecek ve etrafına güzel kokular yayacaktır. Bu duygular eşliğinde sözlerime son verirken, bu projenin gerçek kahramanlarına; proje koordinatörümüz Yusuf Kotan’a, yönetim kurulu üyelerimiz Prof. Dr. Ömer Özden’e, İsmail Bingöl’e, Reşat Coşkun’a, sunucumuz Ömer Ergedik’e ve birbirinden değerli genç kardeşlerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Ayrıca bu projeyi kabul eden, destekleyen ve bizlere, gençlerle buluşma imkânı tanıyan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çok kıymetli yöneticilerine de şükran borçluyuz ve son olarak Erzurum Kongresi’nin 100. Yıldönümünü gönülden kutlarken, bu anlamlı geceye uzaktan ve yakından teşrif eden şairlerimize, şuan salonda bizlerle birlikte olan gönül dostlarına, destekleriyle bizleri onure eden Erzurum Valisi Okay Memiş Bey’e, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Bey’e, kurum ve kuruluşlarımızın çok değerli yöneticilerine de kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 
‘AK Belediyecilik’ ayrıcalığını yaşatmayı sürdüreceğiz’
 
Karakurt’ta otomobil takla attı: 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen’den Milli Şuur vurgusu
Sekmen, ‘Bizim muradımız; binlerce yıllık zengin tarihi ve kültürel geçmişimizle ...
TRT’den 23 Temmuz konseri 
Milli Mücadele'nin ve Erzurum Kongresi'nin 100. yılı dolayısıyla TRT sanatçıları ...
Erzurum'da Türk Oyunları Festivali
"2. Türk Oyunları Festivali" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ...
 
Erzurum'daki "gizemli mağara" turizme kazandırılacak
Erzurum'un İspir ilçesinde bulunan, sarkıtları, dikitleri ve sığ gölleriyle ...
Zarifoğlu’na vefa
Merhum şair Cahit Zarifoğlu anısına düzenlenen tematik kampın açılışına ...
Türk Ocaklı gençler 100. yıl coşkusuna hazır
20 Temmuz gecesi Erzurum Aziziye Tabyalarında Erzurum Valiliği gözetiminde ...
 
Aziziye Tabyasında Ecdatla buluşma
Erzurum Valiliği Koordinatörlüğünde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl ...
Atatürk Üniversitesinden 15 Temmuz konulu heykel sergisi 
15 Temmuz darbe girişiminin 3. yıl dönümünde kahraman şehitlerimizi yad ...
Oilediğiniz kitabı ödünç alma imkanınız var
"Erzurum ve Milli Mücadele" kitap sergisi
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva