Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>KÜLTÜR & SANAT
28 Mart 2021 Pazar - 15:20

‘Geleneğin Okuru Geleceğin Yazarı’ projesi başlıyor

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ŞEHİRDER) Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri ile gerçekleştireceği “Geleneğin Okuru Geleceğin Yazarı” projesi başlıyor.

‘Geleneğin Okuru Geleceğin Yazarı’ projesi başlıyor

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ŞEHİRDER) Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri ile gerçekleştireceği “Geleneğin Okuru Geleceğin Yazarı” projesi başlıyor.
Yazarlık Mektebi’nden, medeniyet söyleşilerine, okuma gruplarına birçok etkinliği kapsayan projeye gençler ücretsiz başvurabilecekler. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan ŞEHİRDER Başkanı Vedat Eğilmez amaçlarının vatanını milletini seven, dünyayı tanıyan eli kalem tutan ve düşünen gençlere rehberlik yapmak, onları desteklemek olduğunu söyledi.
Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür eden ŞEHİRDER Başkanı Vedat Eğilmez, gençleri Türkiye’nin önemli yazar ve düşünürleriyle buluşturacakları projenin danışmanlığını Mustafa Uğurlu’nun, proje koordinatörlüğünü de Sare Damacı’nın yapacağını belirtti ve projenin detaylarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Projeyle amacımız; lise ve üniversite okuyan gençlerin geleneğimizi ayakta tutan millî, edebi, felsefi birikimimizi özümseyip yazarlık yeteneklerini geliştirerek elde ettikleri birikimle toplumsal değerlerimize sırt çevirmeyen yazarlar olarak yetişmelerini sağlamak. Bu kapsamda yapılacak eğitimler sayesinde sosyal sorumluluk bilinci kazanmış, sosyal uyumları güçlenmiş, ortak duygu, düşünce ve heyecanlarını, özgüvenlerini, milli birlik ve beraberlik duygularını gelişmiş, saygılı, hoşgörülü, manevi değerlere sahip ve geçmişini özümseyen geleceğine güvenle bakan gençler yetiştirmek. Gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Gençlerin boş zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirmesine katkıda bulunmak. Gençlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak. Gençlerin genel kültürlerini geliştirmelerine katkıda bulunmak. Gençlerin evrensel ve insani değerlere sahip, milli ve manevi değerlerine bağlı, çevreye saygılı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal hayata aktif katılan, temel hak ve hürriyetlerini etkin bir biçimde kullanan ve uluslararası alanda akranlarıyla rekabet edebilecek seviyede bireyler olarak kendi potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştirebilecekleri imkân ve zemini oluşturmak. Sosyo-kültürel yapının gelişmesine katkıda bulunmak. Gençlere tahlil yeteneği kazandırmak gibi amaçları olan projemizle yüzlerce gence ulaşmayı hedefliyoruz. Projenin amaçları doğrultusunda Yazarlık Mektebi kapsamında yazma eğitimleri, seminerler-söyleşiler, kitap okuma ve tahlil programları, Osmanlı Türkçesi dersleri, medeniyet okumaları, sosyal-kültürel etkinlikler, yazar buluşmaları gibi etkinliklerin yanında dostluk piknikleri yapılması planlanmaktadır. Ayrıca yapılan çalışmalar sonucu ortaya konulacak edebi ürünlerin basılı ve dijital dergi olarak yayımlanması plânlanmaktadır. Proje kapsamında yapılan seminer, söyleşilerin video kaydı yapılıp projeye ait sosyal medya hesaplarından ve video paylaşım sitelerinden paylaşılarak faaliyetlere katılamayan tüm gençlerin erişimine açılacaktır. Yazarlık Mektebi’ne ve diğer etkinliklere ücretsiz başvurmaları için gençlerin www.sehirder.org adresindeki başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.”

 
Ünsal’dan Pusula Gazetesine teşekkür belgesi
 
Aziziye’de kağıt yüklü kamyonet yandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anadolu Orhun Anıtları Dünyaya tanıtılacak
Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici ...
‘UCIM Derneği’ne sanat katkısı
İngiliz yazar Graham Farrow’un çarpıcı bir şekilde ele aldığı, yönetmenliğini ...
EDT’den Geleneksel Türk Tiyatrosuna destek
Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçıları Yılmaz Karakuzu ve Oğuzhan Vartolioğlu, ...
 
Erzurum’dan Kilis’e Yunus Emre köprüsü
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Geleneksel ...
Toparlak güven tazeledi
Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Derneğinin 6. olağan genel kurulu gerçekleştirildi.
Erbaş’tan meal çalıştayı değerlendirmesi
“Meallerde Geliştirilmeye Açık Alanlar Çalıştayı”nın kapanışında konuşan ...
 
Çomaklı: Nevruz bayramımız kutlu olsun
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 21 Mart Nevruz Bayramı ...
Karataş’tan Nevruz Bayramı mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş 21 Mart Nevruz ...
Ata Konak, gün yüzüne çıkacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Milli ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva