Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
17 Şubat 2021 Çarşamba - 04:33

‘Gara düştü, Allah’ın izniyle iş bitti’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Bu son hadise Türkiye’nin PKK ile mücadele için Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’de yürüttüğü harekatların vatandaşlarımızın huzuru geleceğimiz açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ispatladı" dedi.

‘Gara düştü, Allah’ın izniyle iş bitti’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: ”Bu son hadise Türkiye’nin PKK ile mücadele için Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’de yürüttüğü harekatların vatandaşlarımızın huzuru geleceğimiz açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ispatladı” dedi.

Erdoğan,  “PKK’ya PKK diyemeyen, teröre terör diyemeyen, katliama katliam diyemeyenlerin, kafalarındaki sinsi oyunları, kurdukları hain tuzakları, çevirdikleri fırıldakları gizlemeye çalışan güruhun foyası ortaya döküldü” kaydını düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Trabzon 7. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Bir süredir yürüttüğümüz ve önemli mesafe aldığımız harekâtlarımızı önümüzdeki dönemde tehditlerin hâlâ yoğun olduğu bölgelere doğru genişleteceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hayri Gür Kapalı Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Trabzon 7. Olağan İl Kongresi’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, vatandaşların Perşembe günü idrak edilecek Regaip Kandili'ni tebrik ederek mübarek günlerin hürmetine Allah'tan Şaban ve Ramazan aylarına hayırla ulaştırmasını diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize ve Trabzon ziyaretlerinde hem sıla-i rahim yaptığını hem de hemşerileriyle hasret giderdiğini belirtti.

“TERÖRİSTLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Birkaç gündür şehitlerin acısıyla yüreklerinin buruk olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişi çocuk, kadın, yaşlı, her kesimden sivil katliamlarıyla dolu, son olarak da silahsız insanları acımasızca infaz edecek kadar alçalan bir terör örgütüyle mücadele ediyoruz” dedi.

‘FOYALARI ORTAYA DÖKÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu son hadise Türkiye’nin PKK ile mücadele için Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’de yürüttüğü harekâtların sınırlarımızın emniyeti, millî güvenliğimizin, vatandaşlarımızın huzuru, geleceğimiz açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ispatladı. Yine bu hadise, PKK terörüne karşı içeride ve dışarıda samimiyetsiz duruş sergileyen, örgüt ve uzantılarıyla merdiven altı iş birliği hâlinde olan herkesin gerçek yüzünü de tekrar gösterdi. PKK’ya PKK diyemeyen, teröre terör diyemeyen, katliama katliam diyemeyen, kafalarındaki sinsi oyunları, kurdukları hain tuzakları, çevirdikleri fırıldakları gizlemeye çalışan güruhun foyası ortaya döküldü” değerlendirmesinde bulundu.

‘EY BATI NEREDESİNİZ?”

“Terör örgütünü destekleyenlerin riyakârlıkları öfkemizi kabartırken, aynı zamanda attığımız adımların, yaptığımız harekâtların, izlediğimiz politikaların doğruluğunu da teyit ediyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi güvenlik ve refahları için dünyayı ateşe vermekten çekinmeyenlerin tutarsızlıklarının bu tür durumlarda çok daha açık bir şekilde kendini belli ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 masumun infazı hadisesinde gelen birkaç cılız ses dışında Türkiye’nin yanında kimseyi göremediklerini dile getirerek, “Ey Batı, neredesiniz, niye sesiniz çıkmıyor, neden sustunuz? Sizde böyle bir şey olduğu zaman yaygaralarınızdan geçilmiyor. 15 Temmuz hadisesi oldu sesiniz çıkmadı, şimdi bu hadise yine sesiniz çıkmıyor. Sesiniz çıksa da çıkmasa da biz görevimizi biliyoruz, bu teröristlere Allah’ın izniyle bu ülkede fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

“GÜVENLİ HÂLE GETİRDİĞİMİZ YERLERDE NE KADAR GEREKİYORSA O KADAR KALACAĞIZ”

Mehmetçiğin, jandarmanın, güvenlik korucularının teröristlerin inlerine girdiğini, girmeye de devam edeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan acıların milleti birbirine daha yaklaştırdığını, bağlarını sıklaştırdığını vurguladı.

GARA OPERASYONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gara’nın önemli ve sıkıntılı bir bölge olduğunun altını çizerek, “Ve Gara düştü, Allah’ın izniyle iş bitti. Bir süredir yürüttüğümüz ve önemli mesafe aldığımız harekâtlarımızı önümüzdeki dönemde tehditlerin hâlâ yoğun olduğu bölgelere doğru genişleteceğiz” açıklamasında bulundu.

BİLGİLENDİRME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu sabah CHP ve İYİ Parti’yi ziyaret ederek bilgilendirme yaptığını belirterek, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Cumhur İttifakımızın bir kanadı Sayın Devlet Bahçeli’yse zaten Meclis’te biz sizi dinleyeceğiz biz size inandık, güvendik, biliyoruz dolayısıyla, bize gelmenize gerek yok dedi ve şu anda yola devam ediyoruz” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI

Cumhur İttifakı olarak dayanışmalarının farklı olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Birbirimize inanıyoruz, güveniyoruz, dayanışma içindeyiz ve Allah’ın izniyle bu dayanışma kendini zaten bütün arazide de, vatan sathında da gösteriyor. Teröristlerin bize gelmesini beklemeyecek, biz gidip inlerinde onların başını ezeceğiz. Sınırlarımızda ve sınırlarımızın ötesinde kahraman askerlerimizle, içeride jandarmamızla, polisimizle, güvenlik korucularımızla teröristlere nefes aldırmayacağız. Sadece bununla da kalmayacağız, bir daha benzer saldırılara uğramamak için de güvenli hâle getirdiğimiz yerlerde ne kadar gerekiyorsa o kadar kalacağız.”

“MÜCADELESİZ GEÇMİŞ TEK BİR GÜNÜMÜZ BİLE YOKTUR”

Türk milletinin bu coğrafyadaki istiklal ve istikbal davasının Anadolu’yu yurt hâline getirmeye başlamasından beri sürdüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde UNESCO 2021 Yunus Emre Yılı ve Dünya Dili Türkçe programımız var. Yunus’un 700. vefat yıl dönümü vesilesiyle düzenlediğimiz bu program vesilesiyle yaşadığımız toprakları fetihle ve gönül kazanmayla nasıl vatan hâline getirdiğimizi bir kez daha hatırlayacağız” diye konuştu.

“Dünyanın en gözde coğrafyasında hüküm süren bir millet olarak mücadelesiz geçmiş tek bir günümüz bile yoktur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hem coğrafi olarak mirasçısı olduğumuz medeniyetlerin zenginliğine sahip çıkmak hem kendi kadim medeniyetimizi yeniden yükseltmek için daha çok çalışmak mecburiyetinde olduğumuzu biliyoruz” ifadesini kullandı.

“YAPTIĞIMIZ HİZMETLERDEN ÜLKEMİZİN HER KARIŞ TOPRAĞI İSTİFADE ETMİŞTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 18 yılda Türkiye’ye Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların katbekat fazlası yatırımı, hizmeti, eseri kazandırdıklarını vurgulayarak vatan toprakları üzerinde yaşayan her bir vatandaşın refahını, güvenliğini, huzurunu güçlendirecek adımları attıklarını kaydetti.

Türkiye’yi asırlara sâri kalkınma ve demokrasi mücadelesinde en ileri seviyeye çıkarttıklarını, şimdi önlerinde 2023 hedefleri bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Türkiye’yi bu hedeflerle buluşturarak gençlerimize 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri bir ülke bırakacağız. Yaptığımız hizmetlerden ülkemizin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her karış toprağı istifade etmiştir” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 18 yılda Trabzon’a 35 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını belirterek kente; eğitim, yükseköğrenim, spor, sosyal yardım, sağlık, toplu konut, ulaştırma, içme suyu, raylı sistemler, tarım, altyapı, doğal gaz, enerji ve belediyecilik alanlarında yapılan yatırımları anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah önümüzdeki dönem hem bakanlıklarımız, hem belediyelerimiz şehrimize çok daha büyük hizmetler kazandırmayı sürdürecektir” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede görev alacak teşkilat mensuplarını tebrik ederek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: HABER METNİ CUMHURBAŞKANLIĞI KURUMSAL WEB SİTESİNDEN ALINMIŞTIR

 
‘Terken Hatunları bilmeden Selçuklu’yu anlayamayız’
 
YÖK’ten Hukuk Fakültelerine giriş açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Terken Hatunları bilmeden Selçuklu’yu anlayamayız’
Erdoğan, 'Kadınların potansiyelini ve gücünü hakkıyla değerlendiremeyen ...
‘Türk Ordusunun önünde duracak güç yoktur’
“Türk ordusunun önünde durabilecek ne bir terör örgütü ne de piyon güç ...
'Azerbaycan, Nahçıvan ve Türkiye ile birleşiyor'
Aliyev, işgalden kurtarılan Füzuli, Zengilan, Laçın ve Cebrayıl illerini ...
 
Oktay: 'Hezimete uğradılar’
Oktay, ‘15 Temmuz’da canımıza, egemenliğimize ve geleceğimize kastettiler ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Gençlere seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Gençlik Kolları Olağan Kongrelerinde ...
Türkiye küresel ve bölgesel lider olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Türkiye 2023 hedeflerine de ulaşacak, ...
 
Cumhurbaşkanından Yeni Anayasa açıklaması
Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100. yılını darbe anayasasıyla değil, bu ülkeye ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 hedeflerini paylaştı
Erdoğan, “Demokrasimize sahip çıkarak, ekonomimize sahip çıkarak, özgürlüğümüze ...
'Çığır açmış bir medeniyetin mirasçılarıyız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah devlet, millet ele verecek göklere en ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva