Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Ulusal Vefa Programı bütçesi 2.8 milyara yükseldi
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Işıkhan iyileştirme çalışmalarını paylaştı
Şimşek’ten OVP açıklaması
Şimşek’ten OVP açıklaması
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
Yılmaz'dan ekonomi mesajı
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
‘Dimdik, en güçlü hâlimizle, elhamdülillah, ayaktayız’
HABERLER>SAĞLıK & YAŞAM
10 Mayıs 2023 Çarşamba - 15:08

‘Elim, Ayağım, Dilim, Gözüm, Zihnim Sensin Türkiyem’

Cumhuriyetin 100'inci yılında “Elim, Ayağım, Dilim, Gözüm, Zihnim Sensin Türkiye'm” temalı 10-16 Mayıs Haftası programı çerçevesinde Erzurum'da hem yüzleri hem de yürekleri mutlu eden bir program gerçekleştirildi.

‘Elim, Ayağım, Dilim, Gözüm, Zihnim Sensin Türkiyem’

Cumhuriyetin 100'inci yılında “Elim, Ayağım, Dilim, Gözüm, Zihnim Sensin Türkiye'm” temalı 10-16 Mayıs Haftası programı çerçevesinde Erzurum'da hem yüzleri hem de yürekleri mutlu eden bir program gerçekleştirildi.
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi tarafından organize edilen ve Erzurum'daki engelli vatandaşların katıldığı program; türküler, şarkılar, halaylar, şiirler, mini tiyatro gösterileri ve açılan stantlarla adeta şenliğe dönüştü.
"HEPİMİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ"
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Sadullah Efe, programda yaptığı konuşmada, toplumun engellilerle alakalı birlikte davranmak ve onları desteklemekte zorunda olduğunu belirterek, “Bizler de engelleri kaldırarak, arkadaşlarımızın daha rahat bir yaşam sürmesi için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Bugün burada engelli kardeşlerimizin ve onların eğiticilerinin emekleriyle ortaya çıkan sunumları paylaşacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.
"HER TÜRLÜ ENGELİ AŞMAYI BİLDİM"
Programa katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Adayı Av. Fatma Öncü, kendisinin de bir engelli olduğunu ama her türlü engeli de aşmayı bildiğini belirterek, “Her zaman için devlet olarak sizin destekçiniz ve sahipleneniniz olacaktır. Asla yalnızlık hissetmeyin. Hükümetimizin ve Bakanlığımızın bu anlamdaki çalışmaları hakikaten kıymetli. Engelli bireyleri nitelikli hale getirmek, yeteneği olan alanda donatmak, eğitmek ve üretime dahil etmek gerek. Engelli kardeşlerim için hizmet kalitesinin değişim ve dönüşümünde onların sorunlarını yaşayan biri olarak, onların gözünden bakarak çözüm odaklı çalışmaya da gayret ediyorum. Bir engelli için anne çok kıymetli. Bunu kendimden biliyorum. Annem bana her şeyi öğretti” diye konuştu.
"ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZA ÖNCELİK VERİLMELİ"
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın da yaptığı konuşmada engelli vatandaşların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade ederek, ”Kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesi yükseltilmelidir. Engelli kardeşlerimizin öncelikle işe yerleştirilmeleri, üretime katılmaları ve topluma kazandırılmaları temin edilmelidir. Kamudaki münhal engelli kontenjanlarına süratle atama yapılmalıdır. Biz parti olarak bu anlamda üzerimize ne düşerse yapıyoruz, yapacağız” dedi.
Konuşmaların ardından engelliler tarafından hazırlanan programlar sahnelendi, stantlar gezildi ve davetliler gönüllerince eğlendi. Bu arada, program çerçevesinde “el baskısı” yapıldığı esnada Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Sadullah Efe'nin sakat arabası ve üzeri boya olunca imdadına Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Adayı, aynı zamanda engelli olan Av. Fatma Öncü yetişti. Öncü, ıslak mendille sıçrayan boyaları temizledi.
Türkiye Sakatlar Derneğinin Palandöken ilçesi park alanındaki programına; MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakan Yardımcısı ve Erzurum AK Parti Milletvekili Adayı Fatma Öncü, Erzurum Vali Yardımcısı Lokman Düzgün, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Erzurum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş ve diğer davetliler katıldı.

 
Evinde ölü bulundu
 
ASKOM Erzurum’da toplandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Dernekleri Federasyonu açıklama yaptı
Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’nun vatandaşlarla buluşmasında çıkan olaylarla ...
Erzurum’da lale zamanı
Erzurum’da her yıl olduğu gibi bu yıl da şehrin başta ana caddeleri ve ...
Erzurumlulardan Togg'a yoğun ilgi
Erzurum’da şehir turu atan Togg vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Togg’un ...
 
Togg Oltu, Erzurum caddelerinde boy gösterdi
Türkiye’nin milli otomobili Togg, Erzurum caddelerinde tur attı, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Doğu'da yağış devam edecek
Doğu Anadolu Bölgesi illeri bir günde neredeyse dört mevsimi yaşıyor.
Yanık Engelli Hakları Ulusal Eylem Planını açıkladı
Yanık, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu’nun engelli vatandaşların ...
 
15 günlük lale devri başladı
'Muş 1071' ismiyle tescillenen ve koruma altına alınan Muş Lalesi, Türkiye'nin ...
Erzurum'a kış geri geldi
Salı günü öğleden sonra başlayan yağmur, akşam 23.30 civarlarında hafiften ...
Eski belediye binasında yıkım sürüyor
1976 yılında Erzurum Belediyesi hizmet binası olarak hizmete giren, şehrin ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva