Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
YSK itirazları karara bağladı
YSK itirazları karara bağladı
TBMM'de yoğun gündem
TBMM'de yoğun gündem
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
MHP'de Başkanlık Divanı açıklandı
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
SSB’den 'BAYKAR' açıklaması
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
'Dikkatlerin Gazze'ye yoğunlaşmasını diliyoruz'
HABERLER>ARAŞTıRMA
7 Kasım 2020 Cumartesi - 06:51

‘Dünyayı, İslam’ın ilkeleriyle tanıştırmak zorundayız’

Erbaş ,"İslam düşmanlığına dönüşen İslamofobi birçok ülkede devlet politikası haline getirilmeye çalışılmaktadır. Camilerimiz ve Müslüman kardeşlerimiz, ırkçı terör gruplarının hedefi haline getirilmektedir."

‘Dünyayı, İslam’ın ilkeleriyle tanıştırmak zorundayız’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ,"İslam düşmanlığına dönüşen İslamofobi birçok ülkede devlet politikası haline getirilmeye çalışılmaktadır. Camilerimiz ve Müslüman kardeşlerimiz, ırkçı terör gruplarının hedefi haline getirilmektedir. Bugün bazı ülkelerde devlet eliyle yürütülen bu ayrımcı, ötekileştirici ve ırkçı uygulamalar, esasen doğudan batıya dünyanın her yerinde huzur ve güveni arayan insanlığın umudu olan İslam’ın Avrupa’da yükselişini engellemeye yönelik bir girişimidir" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Peygamberimiz ve Çocuk" konulu Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu'nun açılışına katıldı. Türkiye ve yurt dışından çok sayıda ilim adamı, akademisyen ve araştırmacının katıldığı sempozyumda, çocuk konusu Kur'an ve sünnet perspektifinden ele alınacak. Covid-19 nedeniyle online ortamda 6-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenen sempozyumla çocukların ve ebeveynlerin yaşadığı sorunlara temel dini referanslar ve özellikle Hazreti Peygamber’in sünneti ekseninde çözüm önerileri sunmak, Diyanet İşleri Başkanlığının çocuklara yönelik hizmetlerinin değerlendirmesini yapmak ve geliştirilmesine katkı sağlamak amaçlanıyor. 10 oturumdan oluşan ve 42 tebliğin sunulacağı sempozyumda, "Kur'an'ın Anlam Dünyasında Çocuk", "Hz. Peygamber'in Çocukluğu ve Çocuk Sahabiler", "Hz. Peygamber'in Çocuklarla İletişimi", "Hz. Peygamber'in Bir Model Olarak Çocuklara Sunulması", "Kur'an'ın ve Hz. Peygamber'in Çocukları Korumaya Yönelik Uygulamaları", "Çocuk Dili ve Edebiyatında Hz. Peygamber", "Çocuklarda Dini Duygu ve Düşünce Gelişimi", "Çocukları Kuşatan Riskler: Tespitler ve Teklifler", "Dijital Çağda Çocuk Olmak" ve "Diyanet İşleri Başkanlığının Çocuklara Yönelik Hizmetleri" ana başlıkları bütün yönleriyle ele alınıp müzakere edilecek.
Sempozyumun online yapılmasının salonlara sığması mümkün olmayacak kadar fazla katılımcının daha kolay şekilde programı takip etmelerini sağladığını belirten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hz. Muhammed’in tarihin ve insanlığın en etkin ve en önemli şahsiyeti olduğunu söyledi. Hz. Muhammed’in ahlaki erdemlerin en güzel örneği olduğunu ifade eden Erbaş, ”Onun rehberliğini, nebiliğini benimseyen herkes, kendi hayatında bir karşılık mutlaka bulacaktır. Üstün ahlakı, merhameti zekası, güvenilirliği daha peygamber olmadan önce Mekke halkının onu emin olarak görmesine vesile olmuştur. Ne yazık ki aradan geçen 14 asrın ardından bugün dünya yine derin bir değerler kriziyle karşı karşıyadır. Bireysel ve toplumsal bunalımlar, trajediler, zulümler ve savaşlar, yine yeryüzünün huzur ve barışına kastetmektedir. Çocuklar, kadınlar, yetimler ve kimsesizler, modern cahiliyenin bir tezahürü olarak yine ihmal, istismar ve haksızlıklara maruz kalmaktadır” dedi.
Dünyada milyonlarca çocuğun şefkatten, merhametten, insaftan ve adaletten yoksun vaziyette olduğuna dikkat çeken Erbaş, milyonlarca çocuğun en temel hakları olan sağlık ve eğitim imkânlarından mahrum bırakıldığını, açlık, susuzluk ve yoksulluğun pençesinde, savaşların ve korkunç silahların ortasında hayatta kalma mücadelesi verdiğini kaydetti. Erbaş, "Modern dünya, insanlığın içinde bulunduğu bu ahlaki, iktisadi, içtimai yozlaşma karşısında yorgun ve bitkin düşmüştür. Dahası yaşanan bunalımlar karşısında belki de bazıları kendi çaresizliklerini perdelemek için zaman zaman pervasızca İslam’a saldırmaktadır. Bugün özellikle Avrupa’da ahlaktan, insaftan, hukuktan yoksun bir şekilde İslam’ın muazzez elçisine, peygamberine seviyesiz ve çirkin bir şekilde dil uzatılmaktadır. İslam düşmanlığına dönüşen İslamofobi birçok ülkede devlet politikası haline getirilmeye çalışılmaktadır. Camilerimiz ve Müslüman kardeşlerimiz, ırkçı terör gruplarının hedefi haline getirilmektedir. Bugün bazı ülkelerde devlet eliyle yürütülen bu ayrımcı, ötekileştirici ve ırkçı uygulamalar, esasen doğudan batıya dünyanın her yerinde huzur ve güveni arayan insanlığın umudu olan İslam’ın Avrupa’da yükselişini engellemeye yönelik bir girişimidir" diye konuştu.
İslam ve Müslüman kelimeleriyle ilgili zihinlerde olumsuz tasvirler oluşturmaya yönelik kara propagandalarla Avrupa'nın İslam’la tanışmasının ve Peygamber Efendimizin örnekliğiyle buluşmasının önüne ciddi bir önyargı duvarı örme gayretinde olduklarını söyleyen Erbaş, İslam’ın dünyanın huzur ve barışına, insanlığın varoluş ve anlam arayışına kılavuzluk edecek din olduğunu belirtti. Erbaş, “Dolayısıyla bugün dünya, Peygamber Efendimizin üstün şahsiyeti ve örnek ahlakı nezdinde İslam’ın hayat veren ilkeleriyle buluşmaya her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Bu sebeple son peygambere ümmet olmanın onurunu yaşayan müminler olarak bizler, bütün bu saldırılar karşısında hep birlikte güçlü bir duruş ortaya koymaya mecburuz. dünyayı, İslam’ın merhamet, adalet, hakkaniyet, güzel ahlak ilkeleriyle tanıştırmak için gayret göstermek ve oluşturulmaya çalışılan olumsuz imajları bertaraf etmek zorundayız" dedi.
Çocukların maddi ve manevi gelişiminde ailenin en önemli etken olduğunu belirten Erbaş, diğer yandan iletişim ve etkileşim araçlarının çeşitlendiği ve yaygınlaştığı bir dönemde çocukların manevi ve ahlaki gelişiminde sorumluluğu sadece aileye yüklemenin ve meseleyi sadece aile ile sınırlamanın ciddi bir yanılgı olduğunu söyledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda gerçekleşen sempozyumun açılışına Erbaş'ın yanısıra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Din İşleri Yüksek Kurulu üyeleri ve davetliler katıldı. Sempozyum sosyal medya üzerinden canlı yayınlanacak. Katılımcılar, Youtube, Facebook ve Instagram’da ‘mevlidinebihaftasi’ adresinden sempozyumu takip edebilecek.

 
Bakan Gül’den birlik mesajı
 
Pakdemirli’den ürün takibi açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken GM’den Tekno Dönüşüm desteği
Tüm dünyada etkili olan Koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle mücadele devam ...
Türkiye'nin riskli yapı gerçeği
Uzmanlar özellikle İstanbul, Bursa, Sakarya, Manisa, Balıkesir, İzmir, ...
Depremi iki hafta konuşuyoruz
İzmir’de meydana gelen 6,9 şiddetindeki depremin ardından, Türkiye tekrar ...
 
ATAUNİ Proje Destek Ofisinden Proje Eğitimi
Atatürk Üniversitesi, Proje Destek Ofisi ve Teknoloji Transfer Ofisi iş ...
Elle taşınabilir elektrik üreten cihaz yaptı
Erzurum’da ‘Dadaş Kaşif’ lakaplı Abubekir Taşbaşı, köylerde yaşayan ve ...
Dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer aldılar
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Hollanda'da görev yapan bilim insanları ...
 
Erzurum’da Dijital Öğretmenler’ projesi başlıyor
Öğretmenlerin dijitalleşen dünyaya adım atması, yüz yüze ve uzaktan eğitimde ...
Ercişli ve Gülçin’den bilimsel başarı
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Hollanda'da görev yapan bilim insanları ...
ATAUNİ ISIIF 2020’yi 5 madalyayla tamamladı
Bu yıl 5’incisi düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarında (ISIIF) ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva