Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
10 Mayıs 2019 Cuma - 13:42

‘Durduramayacaklar’

Erdoğan, “Tarihi boyunca hep Hakk’ın ve haklının yanında yer alan bu kasırga milleti dün durduramadılar, inşallah bugün de yarın da durduramayacaklar. Bana sizler gibi yol ve gaza arkadaşları nasip ettiği için Rabbime ne kadar hamd etsem azdır” diye konuştu.

‘Durduramayacaklar’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Üniversitesi öğrencileriyle iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, “Askerlik görevini yerine getirmek, belirli fiziki şartların ve cesaretin yanında, kalbinde derin vatan ve millet sevgisi ile bunları temsil eden değerlere güçlü bir bağlılığı gerektirir. Türk milleti, tarih boyunca, tüm bu vasıflara en üst düzeyde sahip olduğu için hep bölgesinin ve dünyanın en iyi askerî gücü olarak varlığını sürdürmüştür” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu’nda, Millî Savunma Üniversitesi öğrencileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

TEBRİK

İftar programında Millî Savunma Üniversitesi öğrencilerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının başında, Türk milletinin ve tüm İslam âleminin Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ederek Türkiye’nin güvenliği, milletin huzuru için görev yapan askerlere şükranlarını sundu.

“ASKERLİK DÜNYANIN EN ESKİ VE EN ONURLU MESLEKLERİNDEN BİRİDİR”

Askerliğin dünyanın en eski ve en onurlu mesleklerinden biri olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu görevi yerine getirmek, belirli fiziki şartların ve cesaretin yanında, kalbinde derin vatan ve millet sevgisi ile bunları temsil eden değerlere güçlü bir bağlılığı gerektirir. Türk milleti, tarih boyunca, tüm bu vasıflara en üst düzeyde sahip olduğu için hep bölgesinin ve dünyanın en iyi askerî gücü olarak varlığını sürdürmüştür” diye ekledi.

ECDAT ÖRNEĞİ

“Mesele bizim ecdadımız, bizim askerimiz olduğunda, sayısal çoğunluk, hatta teknolojik donanım asla tek başına belirleyici olamaz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin sahip olduğu yürek ve taktik zekâyla askerî mücadeleyi kazanacak bir yolu daima bulabileceğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kahraman Türk ordusunun yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılama için 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Millî Savunma Üniversitesinin kurulduğunu ve üniversitenin kısa sürede büyük başarılara imza attığını ifade ederek, eksikleri ve aksaklıkları en kısa sürede çözerek, kararlı şekilde yola devam edeceklerini dile getirdi.

“MİLLETİMİZ ORDUSUNA GEÇMİŞE NAZARAN ÇOK DAHA BÜYÜK BİR SAMİMİYETLE SARILIYOR”

Ecdat mesleği askerliği tercih ettikleri için öğrencileri kutlayarak, başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerin çabaları ve gayretleriyle, 15 Temmuz ihanet çetesinin ‘Peygamber Ocağı’ olarak gördüğümüz kahraman ordumuzda yol açtığı tahribatı kısa sürede ortadan kaldırmayı başardık. Hamdolsun milletimiz ordusuna ve askerine, geçmişe nazaran çok daha büyük bir samimiyetle ve kararlılıkla sarılıyor. Ordumuzun 15 Temmuz sonrasında ardı ardına yürüttüğü operasyonlarda ve elde ettiği başarılarda, bu büyük kucaklaşmanın çok önemli katkısı olduğuna inanıyorum” dedi.

“SON BİR ASIRDA YAŞADIKLARIMIZ BİLE ORDUMUZUN GÜCÜNÜ GÖSTERMEYE YETERLİDİR”

Türk askerinin “asker millet” olarak ifade edilen bir ecdadın torunları olarak, zaferleriyle tarihe yön verdiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birileri tarafından ‘hasta adam’ olarak yaftalandığımız dönemlerde dahi, herkese parmak ısırtan başarılar kazandık. Sadece son bir asırda yaşadıklarımız bile ordumuzun büyüklüğünü ve gücünü göstermeye yeterlidir. Bir asır önce en zor şartlarda Çanakkale’de, Kutü’l Amare’de, İstiklal Harbi’nde destan yazan ordu, işte bu orduydu” diye konuştu.

TÜRKİYE’Yİ GURURLA TEMSİL

Türk ordusunun Kore’den Kıbrıs’a, Afganistan’dan ve Bosna’ya kadar sorumluluk üstlendiği her coğrafya ve uluslararası misyonda Türkiye’yi gururla temsil ettiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kahraman ordumuz, dün olduğu gibi bugün de istiklalimizin ve istikbalimizin teminatı olmaya devam ediyor” ifadesini kullandı.

“BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BAŞINA KANDİL’İ DE SİNCAR’I DA SİZLER YIKACAKSINIZ”

“Son 35 yıldır terör örgütlerine dağları yine siz dar ettiniz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suriye’deki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarında, İdlib’te, Irak’ın kuzeyinde dünyayı kendine hayran bırakan zaferlere sizler imza attınız. Şimdi de inşallah en yakın zamanda Münbiç’i ve Fırat’ın doğusunu terör örgütlerinden yine sizler temizleyeceksiniz. Bölücü terör örgütünün başına Kandil’i de Sincar’ı da sizler yıkacaksınız. Doğu Akdeniz ve Ege’deki haklarımıza giderek artan tecavüz teşebbüslerini sizler durduracaksınız. Sınırlarımızın her bir karışında ve sınır ötesinde ülkemize yönelen her tehdidi çelik gibi sinenizde sizler karşılamaya devam edeceksiniz. Çünkü siz bu milletin tunç yüreği, çelik yumruğu, karanlığı delen gözü, geleceği kucaklayan kollarısınız. Siz, kahramanlığın atıldıktan sonra bir daha dönmemek olduğuna iman etmiş, ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ inancıyla yola çıkmış Türk askerisiniz.”

RABBİME NE KADAR HAMDETSEM AZDIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarihi boyunca hep Hakkın ve haklının yanında yer alan bu kasırga milleti dün durduramadılar, inşallah bugün de yarın da durduramayacaklar. Bana sizler gibi yol ve gaza arkadaşları nasip ettiği için Rabbime ne kadar hamdetsem azdır” diye konuştu.

Konuşmasının devamında, Türkiye’nin güvenliği, milletin huzuru için şehit düşenlere Allah’tan rahmet, gazilere sağlık ve afiyet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Savunma Üniversitesi öğrencilerine başarılar temennisini yineleyerek sözlerini tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iftar yemeğinde; Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar eşlik etti.

 
“AB’nin Türkiye’ye olan ihtiyacı daha fazladır’
 
Selçuk: “Kalite güvence sistemi kuruyoruz"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“AB’nin Türkiye’ye olan ihtiyacı daha fazladır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin tam üye olarak yer almadığı bir Avrupa ...
Çavuşoğlu: “Dayatmalara boyun eğmeyiz”
Çavuşoğlu, “Türkiye yaptırım dilini hiçbir zaman kabul etmez, dayatmalara ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Herkes işini yapacak’
Erdoğan, “Bundan sonra da tabii ki bizden bu tavırlarınızla ülkemizin ...
 
“Çözüm süreci diye bir şey söz konusu değildir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ...
Erdoğan: “Tek derdimiz ülkemizdir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletimiz, şehit yakınlarını ‘teröristler’ ...
Erdoğan’dan Yenikapı Ruhu hatırlatması
Erdoğan, “Bazıları hemen söyleme amacımızın ne olduğu gayet açık olan ...
 
Cumhurbaşkanı’ndan Rabia vurgusu
Erdoğan, “Hangi kökenden gelirsek gelelim, hangi kesime mensup olursak ...
Erdoğan: “Medya organlarını uyarıyorum”
Erdoğan, “Şayet medya organlarımız kadın programları adına mahremiyeti ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1 Mayıs mesajı
Erdoğan, “Emekçilerimizin demokratik yollarla dile getirdiği tüm taleplerini ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva