Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>GUNDEM
15 Mayıs 2019 Çarşamba - 11:26

‘Bütün gücümüzle değerlerimize sahip çıkacağız’

Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği iftar programında şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bütün gücümüz ve imkanımızla şüheda emaneti vatanımıza ve değerlerimize sahip çıkacağız. " dedi

‘Bütün gücümüzle değerlerimize sahip çıkacağız’

Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği iftar programında şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bütün gücümüz ve imkanımızla şüheda emaneti vatanımıza ve değerlerimize sahip çıkacağız. Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle iftar sofrasında bir araya geldi. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Başkanlık yemekhanesinde düzenlenen iftar programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, davetlerine icabet ederek kendileriyle iftar sofralarını paylaştıkları için şehit yakınlarına ve gazilere teşekkür etti. Başkan Erbaş, Müslüman için iki büyük sevinçten birisinin iftarı bekleme anı olduğunu ifade ederek, “Rabbimiz bütün şehitlerimizin şehadetini ve gazilerimizin fedakarlığını kabul eylesin ve onları cennetin en yüksek mertebesiyle mükafatlandırsın” dedi.

“EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ, İNANCI VE VATANI UĞRUNA ŞEHİT OLMAYI ŞEREF SAYAN İMANIMIZDIR”

Şehitler yurdu bir vatanda yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Erbaş, “Bizim en büyük gücümüz ve imkanımız, gerektiğinde inancı, vatanı ve değerleri uğruna şehit olmayı şeref sayan imanımızdır” diye konuştu. Erbaş, Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de şehitlere ölümsüzlük payesi verdiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Sevgili Peygamberimiz, şehadetin Allah katında Peygamberlikten sonra erişilebilecek en yüksek mertebe olduğunu şu hadisi şerifiyle müjdelemiştir: 'Ne kadar da çok isterdim; bu canı bu tende tutan Allah’a yemin ederim ki Allah yolunda savaşıp şehit olayım. Sonra diriltileyim, sonra şehit olup tekrar diriltileyim, sonra şehit olup tekrar diriltileyim, daha sonra tekrar şehit olayım ve tekrar diriltileyim!' Bugün, Peygamberimizin temenni ettiği mertebeye ulaşan ve inşallah ahirette hepimizin imreneceği makamlara kavuşan şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı, huzurlu uzun ömür diliyoruz.”

Bütün şehitlerin Kur’an’da buyrulan müjdelere mazhar olması niyazında bulunan Erbaş, “Şehit ailesi olmak, gazi olmak, değerleri uğruna canını feda edecek bir yüreğe, evlada, yakına sahip olmak hem dünyada hem ahirette büyük bir onurdur. Sizleri ve bütün şehit ailelerini böyle asil evlatlar yetiştirdikleri için kutluyorum, Rabbim ecirlerinizi bol eylesin ve sizi cennette şehitlerimizle beraber Peygamber efendimize komşu eylesin” şeklinde konuştu.

“ŞEHİT AİLELERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Şehitlere karşı en büyük vazifenin, onların canlarını feda ettikleri değerlere ve geride bıraktıkları ailelerine sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Başkan Erbaş, “Bizler de bütün gücümüz ve imkânımızla şüheda emaneti vatanımıza ve değerlerimize sahip çıkacağız. Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi asla yalnız bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, sözlerini şu duayla tamamladı: “Rabbimiz; birliğimize, beraberliğimize, dirliğimize göz diken, izzetimize, şerefimize kurşun sıkan, umudumuzu huzurumuzu bozmak isteyen, istiklal ve istikbalimize kasteden hainlere fırsat vermesin. Bizleri musibetlere, fitnelere ve tefrikalara karşı uyanık eylesin. Birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi, istiklal ve hürriyetimizi, dostluk ve muhabbetimizi daim ve baki eylesin.”

İftar yemeğine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.

 
"İslam düşmanları cami yaktı"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan seçim değerlendirmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"İslam düşmanları cami yaktı"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'nin New Haven şehrinde Diyanet ...
Memiş: ‘Şehit aileleri Türk Milletine emanettir’
Vali Memiş,şehit ailelerinin Türk milletine emanet olduğunu belirterek, ...
1919 metre Türk bayrağı ile yürüyüş
Kaymak,'100. yıl kutlamaları Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yapılmakta. ...
 
Cumhurbaşkanından 19 Mayıs Ruhu vurgusu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919'un 100’üncü ...
Doğu Türkistan’da Çin zulmü
Çin hükümetinin 2016’yılından beri Doğu Türkistan'da 31 cami ve 2 türbeyi yıktığı ortaya çıktı.
‘Herkesin dur demesi şarttır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Terör meselesinde bir yol ayrımına gelinmiştir. ...
 
Tren turizminde Doğu Ekspresi ilhamı
Kars – Erzurum güzergahından Batı’ya, İstanbul’dan Erzurum ve Kars’a demiryolu ...
ASİMDER’den Portekiz Parlamentosuna tepki
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel ...
Büyükşehir Belediyesi Halk Günleri devam ediyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in “Halk Günü” buluşmaları, ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva