Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
'Türkiye ekonomisine çok güçlü bir güven var'
Koca’dan istihdam müjdesi
Koca’dan istihdam müjdesi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
HABERLER>EKONOMÄ°
21 Şubat 2024 Çarşamba - 11:35

‘Bölgesel ÜPAK hayırlı olsun’

Diyarbakır, Van, Adıyaman, Batman, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Iğdır, Kars, Kızıltepe, Malatya, Nizip, Nusaybin ve Şanlıurfa Ticaret Borsaları tarafından kurulan Ürün Piyasası Aracı Kurumu (ÜPAK) tarımsal üretim ve pazarlamaya rota çizecek.

‘Bölgesel ÜPAK hayırlı olsun’

Diyarbakır, Van, Adıyaman, Batman, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Iğdır, Kars, Kızıltepe, Malatya, Nizip, Nusaybin ve Şanlıurfa Ticaret Borsaları tarafından kurulan Ürün Piyasası Aracı Kurumu (ÜPAK) tarımsal üretim ve pazarlamaya rota çizecek

Van Ticaret Borsası (VANTB) Başkanı Nayif Süer, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 15 ticaret borsamızın ortaklığıyla kurduğumuz bölgesel ÜPAK hayırlı olsun” dedi.

Van Ticaret Borsası (VANTB), hizmet alanındaki Van, Hakkari ve Bitlis’in yanı sıra bölgesel faaliyetlerini de sürdürüyor. VANTB Başkanı Nayif Süer, Diyarbakır Ticaret Borsası’nda yapılan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 15 ticaret borsasının yer aldığı Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK) toplantısına katıldı. VANTB Başkanı Nayif Süer, “Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş. (TÜRİB), lisanslı depo işletmecilerince oluşturulan elektronik ürün senetleri (ELÜS) ile elektronik ürün senetlerine dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin ticaretinin yürütülmesini sağlamak üzere borsacılık faaliyetlerinde bulunmaktadır. Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK) ise TÜRİB’de aracılık hizmeti yapabileceklerdir.

ÜPAK’ın merkezi Ankara’da bulunuyor. Bu çerçevede, borsamızın da ortak olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ticaret borsalarımızın iştirakiyle alınan karar ile bölgesel ÜPAK şirketi kurulmuştur. Paydaşlarımız ortaklığıyla kurduğumuz Mezopotamya Ürün Piyasası Aracı Kurumu (ÜPAK ) A.Ş. bölgemize, çiftçilerimize ve üyelerimize hayırlı olsun. Mezopotamya ÜPAK A.Ş. ile tarım piyasasındaki fiyat dengelerini sağlamak ve sektördeki finansa ulaşım sorununa çözüm aramak adına çalışmalar yürüteceğiz. ÜPAK’ın sermaye taahhütleri konusunda da gerekli kararlar alınmıştır” dedi.

Van Ticaret Borsası olarak hasat döneminde TÜRİB aracılığıyla TMO’ya satış sürecinde önemli hizmet sunduklarını aktaran Başkan Süer, “Bereketli topraklarımızda tarım ve hayvancılık yapan çiftçilerimizi ve üyelerimizi hasat döneminde yalnız bırakmadık. TMO’nun hububat alım sürecinde her zaman yanlarında olduk. Kurduğumuz Mezopotamya ÜPAK ile sürekli olarak hizmet sunacağız” şeklinde konuştu.

“Bölgemizin tarım ve hayvancılık potansiyelinin piyasalarda iyi değerlendirilmesi için çalışacağız” diyen VANTB Başkanı Nayif Süer, “Eken, üreten çiftçilerimizin ve üyelerimizin emeklerinin değerini koruyacağız. Mezoptamya ÜPAK’ın, bölgemizin tarım ve hayvancılık endüstrisinde lokomotif etkisi yapacağına inanıyoruz. Ülkemizin kalkınmasında temel rol oynayan birliğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, her zaman yanımızda olmuştur. Sunduğumuz hizmetlerde bizlere destek olan Hisarcıklıoğlu’na, bizlere ev sahipliği yapan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil’e, bölgemizin ticaret borsası başkanlarına ve toplantıya katılım sağlayan çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır, Van, Adıyaman, Batman, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Iğdır, Kars, Kızıltepe, Malatya, Nizip, Nusaybin ve Şanlıurfa ticaret borsası başkanları, meclis başkanları ve genel sekreterleri toplantıya katıldı.

 
Erzurum’da uyuşturucu operasyonu: 8 tutuklama
 
Dadaş bebekler ilgi odağı oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da araç sayısı yüzde 1.2 arttı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Aralık 2024 döneminde 131 bin 517 aracın ...
Erzurum 29 yılda 4 bin 478 marka çıkardı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da 1995 – 2023 yıllarını kapsayan ...
Yurt dışı ÜFE yıllık yüzde 59,27 arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE) Ocak ayında yıllık olarak yüzde ...
 
KUDAKA Fizibilite Desteği Programı’nı açıkladı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) bölgedeki paydaşların, ...
Özakalın Ormancılık sektörünü değerlendirdi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Orman Ürünleri Meclisi, ...
EKK gündemi açıklandı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada, “Enflasyonla ...
 
İşsizlik oranı yüzde 8,8 olarak gerçekleşti
İşsiz sayısı 2023 yılı son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 137 bin ...
Erzurum dengede fark attı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri ...
Yılmaz ekonomideki süreci değerlendirdi
Yılmaz, "Dünya, son 20 yılda ortalama yüzde 3.6 hızlı büyürken Türkiye ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva