Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Öğretmenlik Meslek yasa teklifi Komisyonunda
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
Yılmaz’dan TÜFE değerlendirmesi
ASHB’den bir ilk
ASHB’den bir ilk
Erzurum pilot iller arasında
Erzurum pilot iller arasında
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
Rabiaana Mahallesinde bıçaklı kavga: 1 yaralı
HABERLER>ARAŞTıRMA
23 Eylül 2013 Pazartesi - 09:44

‘Bediüzzaman büyük bir iman ve dava adamı’

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bediüzzaman Said Nursi'yi "büyük bir düşünür, büyük bir alim, büyük bir iman ve dava adamı" olarak tanımladı.

‘Bediüzzaman büyük bir iman ve dava adamı’

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bediüzzaman Said Nursi'nin inandıklarından taviz vermediği için hayatı boyunca çok çile çektiğini belirterek, "Said Nursi Hazretlerine 'kanunun neresinden ceza verelim' diye bakanları, milletin gözünden gönlünden uzak tutmak için uğraşanları, ona ceza verenleri bugün hatırlayan yok ama Bediüzzaman Hazretlerini bu salon gibi nice salonlar, yeryüzünde milyonlar hatırlıyor" dedi.
İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen "Nübüvvet" konulu 10. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu Sinan Erdem Spor Salonu'na gerçekleştirildi. Sempozyuma, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.
Sempozyumda konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, insanların görevinin Allah'a kulluk etmek olduğunu belirterek, "Allah yer yüzündeki halifesi insanlara mesajlarını gönderiyor. Bunu peygamberler vasıtasıyla yapıyor. Nasıl varolduk, neden yaşıyoruz, nereye gideceğiz, sonumuz ne olacak? İşte bunların cevapları o kutlu peygamberin getirdiği mesajlarda var. Peygamberler olmasaydı medeniyetler olmazdı. Peygamberlerin mucizeleri ilmin hudutlarıdır" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise, Bediüzzaman Said Nursi'yi "büyük bir düşünür, büyük bir alim, büyük bir iman ve dava adamı" olarak tanımladı.
Bediüzzaman Said Nursi'nin esas davasının inandığı gibi yaşamak ve başkalarının da aynı iman ile yaşamasını temin etmek olduğunu söyleyen Bozdağ, "Said Nursi Hazretleri amelinden, irfanından, haysiyetinden, insanlığından ve Müslümanlığından asla taviz vermemiştir. Bu nedenle yaşamı boyunca pek çok çile, sıkıntıya maruz bırakılmıştı. İnandığı gibi yazdığı için zindandan zindana gönderilmiştir. Hayatının her yanı çevrelenmiş, gelenler gideler fişlenmiş, adeta 'etrafa buradan nur yayılmasın' diye karanlık duvarlar ören zihniyetle yaşamıştır. Ama onun sahip olduğu ilim ve davası bu karanlık duvarları yıkmayı başarmıştır. Said Nursi Hazretlerine 'kanunun neresinden ceza verelim' diye bakanları, milletin gözünden gönlünden uzak tutmak için uğraşanları, ona ceza verenleri bugün hatırlayan yok ama Bediüzzaman Hazretlerini bu salon gibi nice salonlar, yeryüzünde milyonlar hatırlıyor" ifadelerini kullandı.
Diyanetişleri Başkanı Mehmet Görmez ise günümüzde başta müslüman coğrafyası olmak üzere tüm insanlığın vahiyle teşkil edilen bilgiye ve hikmete muhtaç olduğunun altını çizdi.

 

 
Kredi kullanımı tavan yaptı
 
Sivas finallere cirit attı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASİMDER Gazilerin gönlünü aldı
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) yönetim ...
‘Haccı ve Kurban’ı bir iç muhasebeye dönüştürelim…’
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü ...
Bin kişiye 61 otomobil
-Erzurum bin kişi başına düşen araç ve otomobil sayısı bakımından ülke ...
 
Bin kişiye 61 otomobil
-Erzurum bin kişi başına düşen araç ve otomobil sayısı bakımından ülke ...
8 aylık Mükellef Vizyonumuz..
M.AKDAĞ-Maliye bakanlığı Ağustos dönemi faal mükellef verilerini paylaştı. ...
8 aylık Mükellef Vizyonumuz..
M.AKDAĞ-Maliye bakanlığı Ağustos dönemi faal mükellef verilerini paylaştı. ...
 
AÇEV’den kadınlara projeli destek
Anne Çocuk Eğitim Vakfı tarafından Erzurum’da yürütülen ve 18 ay süren ...
Gülbey ASİMDER’i anlattı
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
Türkiye'de boşanma sayısı şaşırttı
İstatistikler bu defa farklı sonuçlar çıkardı...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Selami Vekilimiz demiş ki...
İrfan Kayagil
İrfan Kayagil
Bencil
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva