Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Kurtulmuş’tan Yeni Anayasa çağrısı
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
Erdoğan: ‘Milletimize hayırlı olsun’
‘Oyunları birer birer bozduk’
‘Oyunları birer birer bozduk’
HABERLER>BÖLGE
15 Ocak 2021 Cuma - 10:24

Şırnak anneleri, HDP'den çocuklarını istedi

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce çocukları dağa kaçırılan, yakınlarını terör saldırılarında kaybeden anneler ile şehit yakınları ve gaziler, HDP il binası önünde eylem düzenledi. Şırnak annelerinin yoğun yağmur altında düzenlediği eylem 19'uncu haftasına girdi.

Şırnak anneleri, HDP den çocuklarını istedi

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce çocukları dağa kaçırılan, yakınlarını terör saldırılarında kaybeden anneler ile şehit yakınları ve gaziler, HDP il binası önünde eylem düzenledi. Şırnak annelerinin yoğun yağmur altında düzenlediği eylem 19'uncu haftasına girdi.

PKK'lı teröristlerce çocukları dağa kaçırılan, yakınlarını terör saldırılarında kaybeden Şırnaklı kadınlar ile şehit ve gazi aileleri, Şehit Üsteğmen Mehmet Esin Caddesinde gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından HDP İl Başkanlığı binası önüne geldi. Yoğun güvenlik önlemleri altında ellerinde Türk bayrakları ile HDP il binasına yürüyen kadınlar, terör örgütü PKK'ya ve HDP'ye tepkilerini dile getirdi. Kadınlar sık sık 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK, tırnakçı HDP' ve 'Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP', 'Kürt Türk kardeştir, PKK kalleştir' sloganları attı.

HDP Şırnak il binası önünde açıklama yapan Emine Üstek, oğlu Metin'in 6 yıl önce henüz 15 yaşındayken dağa kaçırıldığını ve bir daha kendisinden haber alamadıklarını söyledi. Üstek, "Ben oğlumu HDP’den istiyorum, ben sağ olana dek her Perşembe buraya gelmeye oğlumu istemeye devam edeceğim. Çocuklarımızı bizden neden kopardılar? Kendi çocuklarını götürsünler önce bizim çocuklardan ne istediler? Yeter artık çocuklarımızı bize versinler" dedi.

"DEVLETİMİZ BİZE HAKSIZLIK YAPMADI"

Hamdiye Aslan, oğlu Doğan Aslan'ın 14 yaşında dağa kaçırıldığını belirterek, "Çocuklarımız için bu kar kışta yağmurda eylemimize devam ediyoruz. Kar, yağmur yağsa biz gene mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımız küçüktü dağa kaçırdılar kendi çocukları devletlerde okuttular. Artık annelerin yüreği yanmasın. Çocukları kendilerine kullanmasınlar. Haksızlığın en büyüğünü bize yaptılar. Kim bize haksızlık yaptı HDP-PKK’nın Kürt adına yaptıklarından başka, kim çocuklarımızı dağa kaçırdı onlardan başka, kim çocukları öldürttü onlardan başka. Ömrümüz 100 yıl da olsa devletimiz bize haksızlık yapmadı 14 yaşındaki çocuklarımızı bizden koparmadı, çocuklarımızı öldürmedi. Biz çocuklarımızı almak için mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Şırnak annelerine destek veren Hatice Atan da Diyarbakır annelerin eyleminin 500’üncü günü olması sebebiyle Diyarbakır’da eylemde olan annelere telefon ile bağlandı. Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer ile görüntülü görüşen Hatice Atan, "Biz burada yoğun yağmur atlında Diyarbakır annelerini selamlıyoruz. Sizleri desteklemek adına, evladı bağrından koparılan annelerimizi desteklemek için Şırnaklı kadınlarımız ile HDP binası önündeyiz. Buradan terör örgütünü lanetliyoruz. Şırnak’tan kocaman selamlarımızı iletiyoruz. Kahraman yiğit kadınlarımızla guru duyuyoruz. Şırnak, Hakkari, Diyarbakır annelerin bu direnişi bu birlik ve beraberliği inşallah terör örgütünü bitirecektir. Sizleri seviyoruz. Diyarbakır’da 500 gündür HDP’nin önünde hesap soruyorsunuz. Her şeye rağmen sizlerin yanındayız. Sizleri desteklemeye devam ediyoruz. Allah yardımcınız olsun. Allah bir an önce sizleri evlatlarınıza kavuştursun. Burada ciddi bir yağmur var ama sizler için, ülkemizin evlatları için buradayız" şeklinde konuştu.

Diyarbakır annelerinden Ayşe Biçer ise, "Biz de burada nöbetteyiz. Sonuna kadar birlik ve beraberlik içerisinde, hakkımız olanı almadan PKK’nın temsilcisine mühür vurmadan bu kararlı davamızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

HDP il binası önünde bir süre eylem yapan aileler, daha sonra dağıldı.

 
Teröristlere ait mühimmat ele geçirildi
 
Eller açıldı, dualar semaya yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Anadolu’da aşı seferberliği
Tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de covid-19 aşısı ...
Aşkale'de aşı süreci başladı
Aşkale'de, sağlık çalışanlarına koronavirüs aşısı yapılmaya başlandı.
Ayvalı Barajı'nda sular 4 kilometre çekildi
Oltu ilçesindeki Ayvalı Barajı'nda yaşanan kuraklık nedeniyle sular 4 kilometre çekildi.
 
Bir Aile daha evlat nöbetine katıldı
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Kars’ta 1 köy karantinaya alındı
Kars’ta Korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 1 köy karantinaya ...
Aziziye’de açılışlar için gün sayılıyor
Aziziye Belediyesi tarafından ilçe sınırları içinde yapılan yatırımlar göz dolduruyor.
 
Aşkale’de ilk etap tabletler dağıtıldı
Milli Eğitim Bakanlığınca isimleri belirlenen öğrenciler adına gönderilen ...
Sunar’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler ...
Sunar: ‘Yatırımlar sürecek, bizi izlemeye devam edin'
Palandöken Belediyesi hayata geçireceği yatırımla bir ilki gerçekleştirecek. ...
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva