Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik Bölge Türkiye
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Kacır: 'Yeni uzay istasyonu projelerine dahil olacağız'
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Savunma sanayinde ihracat hedefi 7 milyar dolar
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık Günü mesajı
'Asla taviz vermeyeceğiz'
'Asla taviz vermeyeceğiz'
HABERLER>BÖLGE
18 Nisan 2019 Perşembe - 16:03

Şiddete ilgi çekici tepki

Şiddet olayları ile sarsılan Dünya’ya, Erzincan’da ki Ergan Dağı’nın zirvesinden davul sesi ile S.O.S sinyali vererek, yardım çağrısında bulunuldu.

Şiddete ilgi çekici tepki

Şiddet olayları ile sarsılan Dünya’ya, Erzincan’da ki Ergan Dağı’nın zirvesinden davul sesi ile S.O.S sinyali vererek, yardım çağrısında bulunuldu.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezinin zirvesinden şiddet olayları ile sarsılan Dünya’ya yardım çağrısında bulundu.

Dünya’da ki savaş ve şiddet olaylarına insanlık ve insani değerler için sesini duyurmak ve bir yardım çağrısı yapmak düşüncesi ile teknoloji ve bilime de bir gönderme yapmayı amaçlayan Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, ilk kablosuz iletişim araçlarından olan ana ses öğesi davul ile Ergan Dağı’nın zirvesinde bir performans gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Mehmet Kavukçu performansında, evrensel bir yardım çağrısı olan S.O.S sinyallerini davul sesi ile oluşturarak, yeryüzüne “şiddete hayır” mesajı verdi. Üzerine attığı boyalar ile insanın saflığını beyaz renk, şiddet halini kırmızı, şiddet sonrası karamsarlığı ise siyah renk ile vurgulamaya çalıştı.

Prof. Dr. Mehmet Kavukçu performansına yönelik yaptığı açıklamada, izleyicileri kameranın gözünden birer saldırgana dönüştürmek isteyen şiddet olaylarının, bilgisayar oyunları gibi algılanır olduğunu belirterek, birbirini tetikleyen bu şiddet arzusunun, insani değerleri domino taşları gibi yıkmasıyla yoluna devam etmekte olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, Yeni Zelanda’da gerçekleştirilen, dini değerlere saldırı adı altında, aslında insanlığı, insani değerleri hedef alan ve sosyal medya üzerinden çocuk yaşlı demeden tüm dünyaya aynı anda izlettirilen saldırı ile hem insani değerlerin yıkımı hem de şiddetin geldiği noktanın anlaşıldığını söyledi.

Toplumdaki şiddete kayıtsız kalmayan ve yaklaşık 3 bin rakımlı Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezindeki zorlu iklim koşullarına rağmen davul çalarak şiddete karşı ses veren Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, şiddetin durmak bilmeksizin toplumda önemli trajediler yaşattığına dikkat çekti.

İnsanların psikolojisi üzerinden hareket eden şiddetin, çocukların belleğine kadar inerek, onların kendi hayatlarına son vermelerine kadar götüren çok tehlikeli boyutları olduğunu ve bu vahşi durumun tüm dünyada yayıldığını aktaran Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, şiddetin tehlikeli bir geleceğe doğru hızla ilerleyen bir sorun olduğunu bildirdi.

Çalışmalarının birçoğunu iklim koşullarını kullanarak gerçekleştirdiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Kavukçu bu seferde mekân ve malzemenin birlikteliği ile farklı etkiler uyandırmaya çalıştığını bu kapsamda şiddete tepki için malzeme olarak ilk defa davulu kullandığını aktardı.

Prof. Dr. Mehmet Kavukçu açıklamasının devamında; “Davul insanlığın ilk iletişim araçlarından biri ve geleneksel bir dili de içinde barındırdığı için benim ilgimi çekti. Bir sanatçı olarak herkesin anlayabileceği bir ses olan davul ile insanımızın en büyük trajedilerinden birisi olan şiddete tepki vermek için şiddetin var olduğunu hatırlatmak ve insanlara mesaj niteliğinde bir uyarı vermek istedim.

Çalışmamda davul ile birlikte enstrüman olarak boyaları da kullandım. Beyaz rengin saf ve temizliği, kırmızı rengin şiddeti, siyah rengin ise karamsarlık ve olumsuz olayları doğrudan anlatabilen bir yönleri var. Bu renkleri, bir bütünlüğü teşkil etmesi açısından seçtim.

Davuldaki çıkardığım ses ise S.O.S sinyaliydi. Çalışmamda mors alfabesinde üç kısa, üç uzun ve üç kısa ile S.O.S sesini davul ile verdim. Hem yerel, hem ulusal hem de evrensel bir bütün olarak yardım çağrısında bulunmaya çalıştım. Bu performansım, “Şiddeti Düşünmek” başlıklı beşinci çalışmam. Şiddet var olduğu sürece bu kapsamdaki çalışmalarımı sürdüreceğim.” Dedi.

Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, çalışmasının gerçekleştirilebilmesi adına desteklerini esirgemeyen Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’e ise teşekkürlerini iletti.

 
Doğu’da yaban hayat fotokapanlarla görüntülendi
 
Besicilerin zorlu yayla yolculuğu başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da yaban hayat fotokapanlarla görüntülendi
Erzincan'da yaban hayvanlarının türü ve popülasyonun tespiti amacıyla ...
Aşkale Kodlamatik Merkezine kavuştu
Erzurum’un Aşkale İlçesi’nde başta öğrenciler olmak üzere tüm ilçe halkının ...
Tekman yolunda ulaşıma heyelan engeli
Erzurum’un Tekman ilçesinde meydana gelen heyelan yolun tek şeridini trafiğe ...
 
Sahara Geçidi'nde tırlar mahsur kaldı
Ardahan ile Artvin'in Şavşat ilçesini birbirine bağlayan Sahara Geçidi'nde ...
Kars - Göle karayolunda göçük
Ardahan'ın Göle ilçesi ile Kars arasındaki ulaşımı sağlayan kara yolunda ...
Erzurum çekirdek aile sayısında 30’uncu sırada
TÜİK Tek çekirdek aileden oluşan hanehalklarının illere ve türüne göre ...
 
4 farklı bölgede heyelan meydana geldi
Bingöl’ün 4 farklı bölgesinde yağmur dolayısıyla heyelan meydana geldi.
Aras'ta su seviyesi yükseldi
Erzurum’da Aras nehri karların erimeye başlamasıyla birlikte su seviyesi yükseldi.
Ağrı’da milli coşku
Ağrı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. yıl dönümü törenle kutlandı
 
DADAŞ GAZETESİ
YAZARLAR
Nedim Atakol
Nedim Atakol
Bir yerde Reis’e ve partisine olan destek azalıyorsa bilesiniz ki orada kötü bir temsil vardır…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
DADAŞ
ANKET
Erzurum Havalimaninin ismi ne olsun?

Recep Tayyip Erdogan
Nafiz Kotan
Palandoken
Saltuklu
Dadas

Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Gundem Ekonomi Siyaset Asayiş Eğitim Spor Kültür & Sanat Sağlık & Yaşam Araştırma Polemik
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva